| Mar.Star | 86597 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 13:25:45
Eli k tomu článku, když jsem čela ta dopučení, mě to připadá jako blabla děti mají nosit čepici, někde ti do ucha nafoukalo...
Ono s mojí zkušenosti je to většinou nějaký bacil, který se normálně usazuje na sliznici v nose, ale někomu ty mrchy prostě přelezou do ucha, tak jak to měla Líza - streptokoka v uchu, tomu čepice fakt nezabrání... |
| Jutka | 27795 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 13:25:17
Majo, vítej do klubu "Ucho můj strašák". Mmch, ono to vždycky tolik asi bolet nemusí, vím, že na diskusi podle věku se několikrát stalo, že šli na ORL zpíš pro jistotu a byl tam. Mám trochu podezření, že ho Dodo vloni měla - jednou jsem jí z ouška vytírala jako sopel - neměla ale teploty ani nebyla plačtivá, na ucho nesahala, tak jsem to nechala být
![]() ![]() |
| Lupus | 87642 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 13:23:27
S paní Lupusovou jsem o tom tuhle hovořili, říkala, že má značný dojem, že ubylo otitid od doby, co se očkuje na hemofila. Zejména takových těch otitid 5* za sebou a tak
|
| elindra | 28290 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 13:21:51
Bolí to jako prase, měla jsem to jako dítě, pamatuju si to dodnes. To samotný píchnutí bolí taky, ale pak se fakt celkem rychle uleví
Umrtvení nám teda na pohotovosti nikdy nenabídli, zkusím se příště zeptat i když doufám, že to už nebude potřeba... Líza tam měla jednou stafilokoka, jednou nic a teď toho streptokoka, tak si říkám, že by nám očkování na pneumokoka bylo asi k prdu. |
| Mar.Star | 86597 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 13:17:13
"Píchnutí ucha" - já mám velice dobrou doktorku, navíc je to moje známá a věřím ji v tom, že píchá v případě, kdy je to opravdu nutné, právě aby se hnis dostal ven. Druhé ucho ji nepíchla ale říkala, že si myslí, že to asi "nerozchodíme", taky máme ATB, tak snad zaberou rychle.
Já mám doma pořád Gerasone kapky, to je antibiotikum, ale né vždy se to rozkape. Moje MUDra ucho před píchnutím umrtvuje, ale asi jsem na šílenou matku, ale nenechala jsem ji to tentokrát umrtvit, protože ona šílí opravdu už když jdem na polikliniku a pak je v amoku, nevnímá a kdyby měla ještě 25min čekat než zabere anestetikum, tak nejen že zboří čekárnu, ale připadá mi to horší psychicky. Mě na uši trpí obě holky, jak jsme proti očkování, tak jsem je nechala naočkovat proti pneumokokovi, ale u Bětky to frekvenci zánětu nezmenšilo - naposledy měla bolavé ucho před Silvestrem, ale to jsme nepíchali... Před tím měla zánět zvukovodu, což je prý ještě bolestivější... ![]() |
| irlev | 29736 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 13:10:51
Děkuji. Tak mám zase čeho se bát, to musí být neskutečná bolest
![]() |
| Lupus | 87642 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 13:05:45
"Píchnout ucho" V souvislosti, jaká se tu vyskytuje dnes a obvykle i jindy
se jedná o propíchnutí bubínku (=paracentéza) v uchu. Je to léčebný zákrok, kterým se uvolňuje přetlak ve středoušní dutině při probíhajícím zánětu středouší. Dnes se oproti minulým létům paracentézou spíše šetří, počínající stadia je snaha léčit kapkami do ucha, pečlivým vykapáváním nosu, otevřením náležité ventilace středouší přes Eustachovu trubici ... Přesto, pokud se to nepovede, na "píchnutí" dojde, aby se uvolnil přetlak, který v středoušní dutině vznikl nashromážděním sekretu. |
| elindra | 28290 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 13:03:31
Majo, celý se to jmenuje zánět středního ucha, teď byl článek na Idnes tuším.
Tady: http://zdravi.idnes.cz/zimni-klasika-zanet-stredniho-ucha-dt8-/deti.asp?c=A090204_124956_deti_bad |
| elindra | 28290 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 13:02:32
Majo, uši se píchaj, když je v nich zánět a ten tlačí zevnitř na bubínek, což děsně bolí. Po píchnutí vyteče hnis, co tam překážel a dítěti se hodně uleví, hnis potom odteče a je to. Někdy ucho praskne samo (bubínek), hnis odtče atd. U Lízinky teď to ucho prasklo samo, ale pak se to zase nějak zacelilo, tak to Dr. píchnul. Vím, že třeba v Anglii se uši nepíchaj, nechávaj to prasknout. Jenže když se to nechává prasknout často, tak jednak to bolí dýl a za druhý se může bubínek zajizvit, a pak se na ucho může hůř slyšet.
Myslím, že záleží vždycky na situaci, dobrej dr. nepíchá jen tak od boku, ale rozmyslí si to, jestli je to už nutný, zase nepíchat vůbec a nechat dítě se trápit dalších x hodin, taky nevím zda je dobrý ![]() |
| irlev | 29736 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 12:50:41
Zeptám se jako tatar, ale vůbec to neznám, jako dítě mě uši nebolely - co to znamená píchnout uši a kdy se to dělá?
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.