| Zita + JDA | 29063 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 12:49:52
Xantipo - já si právě i myslím, že tou stížností se i něco pohne a taky, že když si budeš stěžovat, tak si pro příště dají bacha, protože budou vědět, že to jsou ti, co by si mohli stěžovat.
K tomu uchu - musím říct, že když to čtu, tak jsem docela ráda, že můj dr. uši nepíchá. |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 12:40:13
Mar.Star - k tomu uchu. Promiň, nepamatuju si, jak staré děti máš a konkrétně, jak je staré toto konkrétní dítě, ale na ušním, když měli staršímu píchat ucho /bylo mu asi 5 let/, tak jsem nesouhlasila s tím, že jsem si to prožila sama a moc dobře si pamatuju, jak je to bolestivý a ať mi nabídne něco jiného. Nakapal mu do ucha něco, prý nějakou anestezii, pak musel ležet na tom zdravém uchu, aby to z toho nemocného nevyteklo, ono se to umrtvilo a píchnutí pak vůbec nebolelo. Ale on tím trpěl často a při jiným píchnutí mu to ucho prasklo samo, s tou látkou a museli jsme fofrem k sestře, která mu rychle ucho vytřela, aby to nepálilo. Ale syn říkal, že raději tohle 10x, než píchnutí. U mladšího tohle prý nemohl udělat, byl mu rok, a od té doby si nenechá do ucha ani kouknout - a teď je mu 6 let.
|
| adelaide k. | 20327 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 12:36:01
Eli já jsemměla po návštěvě ORL s Magdou modřiny jako po rvačce (při píchání ucha jsem ji měla bokem posazenou na klíně a její holeně sevřené mezi stehny. Jak vykopla , nechala mi na stehně pěknou památku.
|
| Xantipa. | 34439 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 12:34:56
Tak s tou stížností - budu ji podávat až po propuštění, protože potřebuju chodit do práce a nemůžu tak už být pořád, takže se bojím reakce. Máte pravdu v tom, že podat to musím, protože i když jsem vlastně stížnost vznesla přes sestru a doktorku, je to na nic, protože pochybuji, že u jiného to bude jinak. Oni si prostě jedou v tom svým zavedeným a asi si myslí, že když na děti neřvou a říkají jim jménem, že to stačí. Omluva je sice hezká věci, oceňuji ji, ale když se nic nezmění, k čemu mi je. Když bych pak někdy měla nechat některého z mých dětí v nemocnici /a třeba i mou dospělou dceru/, usalašila bych se na pokoji a z hrůzy, co bude, bych se bála vytáhnout paty, protože už jim nevěřím, obzvlášť, když ani neplatí to, na čem se dohodneme písemně. A když budu mlčet, nezmění se nic. I když možná se nezmění ani po stížnosti. Ale to nevím.
Milado - řešíte šikanu? Ještě jsem nedočetla, tak nevím, čeho se týká. I když dcera šikanou prošla a řešili jsme a nápravy se nedočkali, přesto - já bych nešla nic řešit bez dítěte, kterého se to týká /myslím tím bez toho, aby to to dítě vědělo/. Aspoň dle mých zkušeností dcera nikdy nechtěla nic řešit, když jsem se jí ptala, ale nakonec souhlasila a byla ráda. Ale předcházely tomu diskuze, mluvení o problému, co by se mohlo stát, jak to řešit, jak se bránit - a nakonec jsme se domluvily /teda ovšem kromě té první šikany, tam nebyla možnost a čas o něčem diskutovat, protože to bylo kritický/. Ale pak měla občas konflikty, které jsme takhle probírali a ty konflikty měla díky tomu, že kvůli první šikaně došla k závěru, že nikdy se nesmí mlčet, protože vždycky se to zhorší a to některým hodně vadilo, i ze strany pedagogů. |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 12:30:04
Xantipo,
řvala bych jako hyena. Co je ještě dneska všechno možný ![]() ![]() ![]() Jinak hladím všechny marody, cítím se všema krizí ohroženýma a vůbec... Rozhovor se Sedláčkem jsem přečetla, musím říct, že mě nepopudil, prostě je to pohled MAKROEKONOMA, kterej mluví z určitýho nadhledu - nepředpokládám, že by to měl kdokoli brát osobně. A to s tím tatarákem - mně to prostě přišlo jako přirovnání, metafora. Že ji vyjádřil v první osobě, to bych mu nezazlívala... Připadá mi, že jako CELEK, jako společnost, jsme fakt rozežraný - zejména mít aspoň spotřebitelský úvěr, tj. kupovat na dluh už je úplně normální. Jinak pozor, my jsme na valše prali! Já jsem šla ze školy do života s 1200,- na účtě, takže na pračku jaxi nebylo (ani na postele a skříně...). Ale je fakt, že to bylo na chvíli a děti jsme samozřejmě neměli. Na druhou stranu spousta lidí nechápe, že bydlíme doteď v nájmu - no bydlíme, nechceme se zadlužit, nechceme zátěž na spoustu let dopředu. A při výši toho nájmu se nám to vyplatí i tak, prakticky bydlíme za cenu úroků z hypotéky... Přitom nás netíží ani údržba ani ztráta ceny nemovitosti. Půjčku jsme si nikdy na nic nevzali, naštěstí jsme měli možnost vždycky ušetřit - a některé věci se prostě koupily, až když na ně bylo. A spoustu věcí jsme řešili bazarem nebo jiným nízkonákladovým způsobem, přišlo nám to děsně ekologický Čímž neříkám, že se tak mají zařídit všichni, spíš jak jsme to měli a máme my. Je fakt, že kdybysme každej měli 8 čistýho, bylo by to bezúvěrový živobytí asi daleko krušnější. Víc jsem neudržela..... |
| elindra | 28290 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 12:27:44
MarStar
![]() Chudák Bětka i Maruška... Já kvůli mononukleoze opakovala ročník. Prát se s dítětem na ORL, teda, jsem ráda, že Líza drží i když brečí ![]() Milado, šrámy na čele??? ![]() Xantipo, pro PB ![]() ![]() To snad ne... Hrůza a hnus ![]() Rozhodně bych napsala stížnost! Třeba změněj systém, po mojí stížnosti to prej taky udělali... Bolest dětem nevadí? :-OOO Něco jako že novorozenci bolest necítí, ne? ![]() To jako kurva šetřej těma lékama nebo co? No to mě teda dostalo ![]() |
| Lída,3 kluci a holka | 25285 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 12:26:55
Xan, to je fakt donebevolající... desetiletý dítě že je dost velký???
![]() ![]() ![]() A sestra že si dovolí posuzovat, jestli ho to fakt bolí ![]() Milado, taky bych do školy šla, ať mladej souhlasí nebo ne. |
| Mar.Star | 86597 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 12:18:09
Xan v jeké nemocnici leží ? Teď jsme si udělala chvíli klidu a pořádně si to celé přečetla a je mě z toho zle...
|
| Lupus | 87642 |
|
|
Re: Pátek6.2.2009 12:18:00
Aniž bych to chtěl bagatelizovat - ale hrátky s jménem a příjmením jsou dost obvyklé - á la Petr svetr kilometr, po případě Tereza, má kozy z železa etc
Ale je fakt, že je jiná situace než znám na vlastním kožiše a hrátky s jménem mohou být jen takové oťukávání, na které pak nasedne skutečné šikanování Optimální je vlastní pohotová reakce - ale pokud je to dlouhodobější problém, stál by asi za důvěrný rozhovor s třídní - aby se později ve škole neřešilo "ale proč jste nic neřekli" ![]() |
| JaninaH | 12107 |
Re: Pátek6.2.2009 12:13:09
Xantipo,
to je hrozné. Každý, kdo měl něco z močákem, vé, jak hnusná je to bolest. Je mi malého líto. A byla bych taky vzteky bez sebe. Ku*va, co si jako ta doktorka představuje pod pojmem "být aktivní"? Nestačí, že se kroutil bolestí a říkal sestře, že ho to bolí? Tohle je opravdu na stížnost. Milado, za třídní bych zašla i bez synova souhlasu, kdyby to mělo dál pokračovat. J. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.