| luthienka | 77117 |
|
|
7.6.2018 17:18:43
Maminka - nádor objeven náhodou. Odstranění jednoho laloku, lázne a teď je sledovaná. Ale bylo to celkem rané stadium. Operace je samozřejmě náročná, ale dá se zvládnout. Nám dobre poradili lékaři.
|
| Tragika | 61116 |
|
|
5.6.2018 18:24:29
Na rakovinu plic zemřel synův otec. Příznaky neměl a přišlo se na to tak, že se začal podivně chovat. Měl metastáze na mozku. Umíral pomalu a dost hrozně.
|
| Inaaa | 119752 |
|
|
5.6.2018 10:15:07
Teď jsem dočetla knihu Zarikavacka rakoviny, Sophia Sabbage, rakovina plic ve 48, 4 lete dítě.
Nechtěla to vzdát, tak zkoušela klasickou léčbu i alternativní. Injekce vitamínů C, laetril a spoustu dalšího. Různé odkazy na využívání starých léků typu metformin apod. Autorka je i na fb, Jane Mc Lelland taky, plus její přednášky o využívání starých léků |
| katka * | 131821 |
|
|
5.6.2018 10:08:35
aktuálně u nás také novinka - ve čtrtek jdeme pro termín operace. Mamka má 76, přišlo se na to brzo, tak snad...
Strašně důležitá je psychika a vůle žít a nepřipustit si jinou možnost. Drím vám palce, držte i nám... |
| Dari79 | 114243 |
|
5.6.2018 9:03:03
No, přesně, záleží na fázi nemoci.
Jinak, pokud by neoperovali, tak se do nemocnice ležet nechodí. Ozařování i chemo standardně probíhá z domova, tedy jen s dojížděním do nemocnice, třeba max. na 2 dny. Ozařování probíhá obvykle denně, třeba 3 týdny v kuse, čili denní dojíždění do nemocnice. Když je někdo zdaleka, tak mu tam to "ubytování" i nabídnou. Chemo trvá den-dva v nemocnici a pak další kolo je třeba po 3 týdnech. Mezitím různá kolečka různých vyšetření (krev, kosti, ctčka). Plíce často fakt nejsou dobré, je taky otázka, jestli to v plicích má fakt primární nádor, nebo jestli jsou to už metastázy z třeba původně jiného nádoru... To ti holt řekne jen váš doktor nebo lékařské zprávy. V okolí mám lidi, kteří byli do 2 měsíců mrtví (holt dlouho bezpříznakově, diagnóza už s metastázami všude) i ty, kteří se léčí třeba už 6 let a zatím to vypadá furt slušně, celkem běžně s tím fungují (lehká práce, rodina, relax). Tohle je tak na křišťálovou kouli. Nu, snadné to nebude, držte se. |
| Mapat | 109192 |
|
|
5.6.2018 8:37:41
Zažila jsem nedávno v blízké rodině, bohužel to nedopadlo
Diagnóza zjištěna v listopadu, s ohledem na věk pacienta (73) prognóza nebyla dobrá. Za pět měsíců zemřel a ke konci už to velice těžce snášel, bylo to pro něj vysvobození. Byl nekuřák. |
| Girili | 117849 |
|
|
4.6.2018 22:41:35
Bohuzel. Na zacatku 90. let mi na ni zemrel deda, pred rokem tata. Dedovi se tehdy diagnoza zatajila a byl uz lecen pouze paliativne.
Tatovi bylo 65, diagnozu znal. Pres pocatecni zdeseni z pristupu lekaru jsme zmenili nemocnici, sehnali lepsi lekare pres znamost. Tata byl operovan, vypadal ciste, dobre se adapoval na zivot s jednou plici, zlepsoval se, nadsene planoval navrat do prace na maly uvazek. Bohuzel po par mesicich najednou nekolik metastaz, rychle zhorseni, nezvladl uz ani dokoncit radioterapii, chemoterapie uz neprichazela v uvahu. Zemrel 9 mesicu od zjisteni diagnozy. Stale s tim nejsem srovnana. Bohuzel je to blba diagnoza se spatnou prognozou, ale jsou pripady, kdy pacianti po zjisteni diagnozy zili jeste dlouha leta - treba byvaly prezident Havel. Pokud je mozna operativni lecba, je to to nejlepsi, co vam mohou v soucasne dobe nabidnout. Konzulovala jsem to tehdy na vice spickovych pracovistich - nechavala jsem preposilat zpravy i snimky. V navrzich lecby panovala jasna shoda. Vyhodou samozrejme je, pokud je pacient jinak relativne zdravy a prestal kourit, pokud byl kurak. Moc ti preji, at to dopadne nejlepe, jak je mozne. ![]() |
| Monika | 123907 |
|
4.6.2018 22:22:48
Můj strýc taky takhle žije se stejnou diagnózou už určitě 10 let, ne-li víc, přestože to vypadalo (aspoň podle toho, co říkala moje mamka), že je to otázka tak max. 2-3 let i při operaci a chemoterapii. Ale teda má celou dobu dost přidružených zdravotních problémů, do práce ani náhodou už chodit nezačal (teď už by byl v důchodu v každém případě), ale není ani nějaký nemohoucí, myslím, že je rád, že žije ...
|
| Su-elin | 125341 |
|
4.6.2018 22:01:29
Blízká příbuzná před pár lety,první šok postoj lékaře,,dobře vám tak,to máte z toho kouření!" V životě nevzala cigaretu do pusy.
|
| libik | 142094 |
|
|
4.6.2018 21:21:32
Jede v tom můj kamarád. Po dg. podstoupil operaci, chemo a vrátil se do práce na částečný úvazek, původně vypadal, že to má za pár, teď přibral a zdá se v pohodě. On bere život s humorem, je mu 60. Speciální péči zatím nepotřeboval žádnou.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.