| Líza | 17721 |
|
|
11.4.2018 4:49:55
Tante, magické myšlení, zvláště pak v extrémních životních situacích, je naprosto přirozené a nikoli dětinské.
|
| Girili | 117849 |
|
|
9.4.2018 9:20:03
To vis, ze jo.
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
8.4.2018 22:57:22
no a na tu domněnku jsem reagovala - že pokud by to bylo takhle, tak bych reagovala, jak jsem napsala.
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
8.4.2018 22:50:30
Zetko, víš, co je zvláštní? Jak pořád mluvíš o manipulaci...jestli nakonec ten problém s manipulací nebude na jiném přijímači, než u těch, u kterých to takhle vnímáš...teda myslím přesně na druhém konci.
Jinak je vidět, jak se tě tahle otázka strašně moc dotýká...a jak bys přesně věděl, co je pro koho dobrý...tou fází jsem teda prošla taky, nevím, jestli jsme byla taky tak striktní a tak hnedka se vším hotová. ![]() Teď mám teda možná malinko druhý problém...že mám pocit, že prostě - nevím...často si musím říct, že nevím...je tolik různých variant...a tolik různých možností, jak co vnímat a uchopit. Ale - co ponechat druhým svobodnou vůli, kterou Bůh člověku (a jen člověku) dal? Jak se člověk může povyšovat nad druhý tím, že si myslí, že ví líp, co je pro koho dobrý a jak mají dotyční žít? Když ono fakt nic není černobílý...a jeden ze smyslů života je učit se a zrát zkušenostma (nejlíp asi osobníma)...a to je určitě nepřenositelný. Nejlíp je začínat vždycky s organizací života u sebe - jsem teda zjistila já... ![]() ![]() |
| Irmi | 103002 |
|
|
8.4.2018 18:09:06
Snad se mi to podaří vložit správně - všem díky, za útěchu, za naději... občas sem vlezu vybrečet, až to bude neúnosné... díky, I.
|
| Tante Bante | 147015 |
|
|
8.4.2018 17:19:34
Není to nepochopitelné, ale je to velmi dětinské. Magické myšlení.
Na druhou stranu, pokud se nechce léčit, má na to právo, ono taky záleží, jakou má diagnózu, prognózy jsou různé, umím si představit i okolnosti, kdy bych se "léčit" nechtěla, chtěla bych radši v klidu umřít o tři měsíce dřív a sháněla bych si lékaře (a materiál), který mi to umožní. |
|
|
8.4.2018 15:03:02
Lassie, pokud se nepletu, tak takové podobné věci jsem od tebe četla i dříve. A tedy deprese jde s únavou ruku v ruce.
Se psem je mi to líto, chápu, že to musí být těžké ![]() |
| Lassiesevrací | 134328 |
|
8.4.2018 14:32:36
Jsem jen unavená. Teď zrovna mi umírá skoro 16-letá fena. Je mimořádná a bude mi hodně scházet.
|
|
|
8.4.2018 14:26:23
respektuji rozhodnutí se neléčit, ovšem ne z důvodu "život za život", to pardon teda.
|
|
|
8.4.2018 14:25:19
asi jsme si neporozuměli. Asi jsem neměla použít slovo vydírat - nedala jsem najevo, že to myslím v nadsázce.
Já naprosto chápu rozhodnutí se neléčit v případě, že je léčba prakticky bezpředmětná. Ale pokud je to tak, jak popisuje zakladatelka, totiž že ta matka přistoupila na nějakou nesmyslnou hru typu "život za život", pokud to, že se nechce léčit, je vlastně posttraumatickou reakcí, tak ano, nasadila bych na místě jejího dítěte všechno. Pokud bych byla v takovéhle situaci na místě syna, tak bych skutečně budu svou mámu prosit, ať to nevzdává, že bych jinak bojovala s pocitem viny, že umřela kvůli mě, protože bych ten pocit OPRAVDU MĚLA. Té paní je 50 (!), mohla by klidně tady být dalších 30 let a mít radost z vnoučat. A teda smířená mi podle toho popisu nepřipadá ani náhodou. A mimochodem já mám zrovna teď mámu ve stavu, kdy nevíme dne ani hodiny. A vzhledem k jejímu stavu si umím představit i situaci, kdy bych jí podpořila v tom, aby se dál neléčila. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.