| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rakovina

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 4082  [Dalších 3812 >>]
Z+2 109449
8.4.2018 11:30:56
Lassie, to je dost depresivní čtení. Měla by jsi s tím něco udělat. Vím jak moc okolí ublíží sebevražda blízkého. Tohle je dle mého ještě horší, protože nejde jen o ten moment, ale o dlouhodobé rozhodnutí se na své okolí vykašlat. Pro blízké to musí být zdrcující.
Katka a 2 výrostci 141251
8.4.2018 11:30:12
"Já vnímám svůj život jako každodenní boj. Už jen vstát ráno z postele. Být to na mně, raději bych usnula a už se nevzbudila. Každý den je o tom, že musím. Ne chci. Kdyby přišla taková dg, neměla bych na takový boj z čeho brát."
Lassie, to je mi líto,tohle ale není normální stav, co popisuješ...hodně mi to připomíná depresi. Dá se to řešit, děláš s tím něco ? Je škoda, takto se trápit... máš toho dost za sebou, tohle jsou jednoznačně důsledky... léčíš se?
8.4.2018 11:24:00
Dari, ale dost často po velkém traumatickém zatížení, když se situace zlepší, přijde namísto úlevy deprese. A do toho jí přišla ještě diagnoza. Já bych zvážila zaléčení antidepresivy aby dostala trochu sil se rozhodovat ... takto prostě už třeba nechce "nic řešit", natož komplikovanou léčbu. Já třeba když jsem měla depku rozjetou, tak bych byla umřela i na slepák, neměla jsem sílu vůbec na nic, natož se třeba objednat a dopravit k doktorovi.....mluvit s lidma...nic.
Lassiesevrací 134328
8.4.2018 11:19:52
Jsem přesvědčená o tom, že člověk, co se nechce léčit, žít nechce.
Nevíme ani, co by ta léčba obnášela - bavíme-li se o sobectví. Proběhlo tu několik diskuzí, v nichž některé přispěvatelky psaly, že by nikdy nechtěly být dětem na obtíž. Přišlo mi to někdy až choré, plánovat si DD atp. Ale zde je i možné, že léčba by vyžadovala maximální zapojení druhé osoby, třeba odvoz na chemo, péči o tu paní doma (když syn třeba může bydlet jinde, možná studuje, nebo ani nemá ŘP....). Možná na to paní nemá sílu. A není pravda, že by nebojovala. Zřejmě bojovala dost už se synem o jeho život a následující roky. Možná už jen nemá munici.
Já vnímám svůj život jako každodenní boj. Už jen vstát ráno z postele. Být to na mně, raději bych usnula a už se nevzbudila. Každý den je o tom, že musím. Ne chci. Kdyby přišla taková dg, neměla bych na takový boj z čeho brát.
Z+2 109449
8.4.2018 11:19:33
Katko, souhlasím. A navíc dodám, že ani to jak člověk lpěl na životě někdy v minulosti neznamená, že za jiné situace to nebude úplně jinak.
8.4.2018 11:13:25
K tvému příspěvku jen tři poznámky:
To, jestli budeš či nebudeš mentálně ok ve stáří ("abych nepoznávala rodinu"), nepříliš souvisí např. s diagnozou rakoviny, Alzheimer potká zdravé jako nemocné.
Chemoterapie už není co před 20 lety, dá se absolvovat ambulantně, lidé ji snáší velmi individuálně,někdo velmi dobře (měla jsem v rodině) existují léky co tlumí nevolnost atd...
A HLAVNĚ: To, jak člověk lpí nebo nelpí na životě, se většinou pozná až v situaci, kdy je jeho život skutečně ohrožen.Takto od stolu to jsou fakt jen kecy (pokud jsi v takové situaci byla a přesto trváš na svém tvrzení, tak sorry).
Z+2 109449
8.4.2018 11:05:25
Girili, můžeš reagovat na kohokoliv nemusíš na mně a můžeš to zkusit i slušně nemusíš začít urážením. Zkus si to někdy. Chovat se jako slušný člověk. ~;)
Z+2 109449
8.4.2018 11:03:20
Není to podpásovka, je to snaha ji zachránit život. Souboj s nesmyslným bludem.
Girili 117849
8.4.2018 10:58:26
Nereaguju na tebe porpve, uz i vecne jsem zkusila. Naopak - projdi si svoje prispevky, zda-li pak jsi nekde nezacal urazet ty...
Z+2 109449
8.4.2018 10:37:59
Grili, ale reagovat můžeš na kohokoliv, nemusíš na někoho, na koho reagovat nechceš. Argumentovat můžeš věcně od začátku. Ty jsi začala urážkama bez jakéhokoliv názoru.
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 4082  [Dalších 3812 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.