| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rakovina

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 4082  [Dalších 3442 >>]
Z+2 109449
19.1.2018 5:05:48
A mně se ten rozhovor líbí. Myslím, že zrovna ona má velký přehled o tom kdo onemocní a může to pozorovat a vnímat to.
Říká otevřeně svůj názor ke kterému se dopracovala desetiletími zkušenosti a přemýšlením o příčinách. Osobně si myslím, že by se podobný názor měl zkoumat a pokusit se zjistit, jestli nějaká souvislost je. Samozřejmě nemyslím mezi potlačeným ženstvím a rakovinou prsu, ale mezi přepracovaností a rakovinou prsu, mezi větším množstvím testosteronu, který vede k mužnějšímu chování a rakovinou.....
Souhlasím, že individualizace lečby by byla dobrá. Komplexnější pohled na jednotlivce by současné zdravotnictví měl posunout dál.
Vítr z hor 100046
19.1.2018 5:02:56
Mne to neprekvapuje. Na me jecela dermatolozka, ze az se uklidnim, zmizi materske znamenko me dcery. Podle ni se psychicky stav matky odrazi na stavu pleti ditete a ja muzu za dotycne materske znamenko. Podotykam, ze jsem byla v naproste pohode, nejklidnejsi matka, co znam. Nebyla to jedina silenost, co na me stihla dr. za tu jednu navstevu vychrlit, mela jsem pocit, ze jsem u posahane kartarky. Je ovsem zajimave, ze hemangiom druhe dcery mi neprisila. Jenze ta dermatolozka to dela furt, na skoro kazdeho sype ty svoje blaboly, cloveka nepusti ke slovu. Pripad pro psychiatra ~l~ Jenze dermatologu je malo...
Dari79 114243
19.1.2018 3:26:16
Mě je z každých podobných řečí špatně...

Rakovina je tak těžké svinstvo, že jakýkoli "pokus" hodit vinu na pacienta, považuji za extrémně škodlivé a neempatické. (snad s výjimkou jasně prokázaných souvislostí typu - kouříte už 15 let dvě krabičky denně, no tak máte rakovinu plic)

Máme teď v okolí bohužel několik pacientů a můj muž třeba občas pronáší taky podobné řeči, posledně jsem se s ním dost drsně pohádala na téma, jestli je, zjednodušeně řečeno, smysluplné říkat kamarádovi, který už přes 5 let běhá na kolečka chemo a dobré to prostě není, že by se mohl uzdravit, kdyby odpustil své matce...

Pominu fakt, že samozřejmě, že je lepší, když by si sám v sobě vytvořil svůj duševní klid, kdyby si svůj život vybalancoval, nějak si to v sobě všechno zpracoval. O tom ta diskuse není - nebo jako zde, klidně souhlasím s tím, že pro ženu je fajn, když je "žena", šaty a sukně nosím velmi ráda, nalíčím se, ráda se upravím tak, aby mi muž(i) složili poklonu, zahrát křehkou blondýnku taky zvládnu, kolo si určitě sama měnit nebudu atd., ale že by mě to chránilo před rakovinou si nemyslím. Resp. hodně by mi ublížilo, kdybych tou nemocí onemocněla a kromě blbé psychiky z nemoci jako takové a z toho, co bude s mým ubohým dítětem..., by mi někdo přidával tím, že bude tvrdit, že je to kvůli tomu, že jsem nedostatečně žena, moc jsem pracovala, nevyrovnala jsem se s matkou, neodpustila jsem bývalýmu a já nevím čím ještě.

Pam-pela 97353
19.1.2018 1:43:01
...anebo to nevylučuje, že paní doktorka má zkušenosti a může trefit hřebík na hlavičku tam, kde ostatní ještě dospávají.
Ona není jediná...však už jsem kolikrát psala, že těch doktorů hledajících souvislosti přibývá, stýkám se s docela dost lékaři s podobnými názory, byť nepublikují v Blesku...spíš si jedou svou lajnu a neupozorňují na sebe...a také tyto názory a určité postupy nejsou pro každého pacienta...a tito lékaři to ctí...ale dokážou nabídnout i jiný pohled na věc.
Pam-pela 97353
19.1.2018 1:36:01
Ty vnímáš, Buchli, udušené mužství jen přes to, že chlap čůrá vsedě? To teda nevím, to asi nebude to podstatné, ne? :-)
Já bych teda tyhle souvislosti (nemyslím čůrání vsedě) zas tak úplně nesmetávala ze stolu, a souvislosti se určitě dají najít často poměrně velké...byť tam rozhodně není vždycky rovnítko.

A problémy s prostaou bych opravdu za potlačeným mužstvím klidně "hledala"...je to legrační, jak to člověku hnedka naběhne, žejo?
Dobra1 65967
19.1.2018 0:03:52
Napsala to hloupě, ale je pravda, že rakovina (obecně) souvisí se stavem našeho imunitního systému a ten zase s naší psychikou a stresem. Takže lidé, kteří zvládají "všechno" s vypětím sil mají větší pravděpodobnost, že onemocní rakovinou, než ti, kteří se nepřepínají.
Tante Bante 147015
18.1.2018 23:59:06
A kromě toho je dost zbytečné se vzrušovat "vědou", kterou nám popularizuje Blesk, kdo ví, co vlastně řekla..
Tante Bante 147015
18.1.2018 23:55:32
Já asi vím, co tím myslí. Jen si nejsem jistá, jak moc průkazně to způsobuje rakovinu, dle tvrzení manžela, který pracuje v oboru, taková data neexistují. Což není divu.. Spojování rakoviny s psychikou je celkem stará věc. Myslím, že se to nikdy spolehlivě neprokázalo, jenže takových neprokázaných spojení je mnohem víc a na hodně z nich lidé ochotně věří.
Nejspíš ta lékařka popisuje něco, co vidí a vyvozuje z toho něco, co z toho nutně neplyne, což je postup u lékařů celkem obvyklý.
Debaty o ženství jsou asi zbytečné, podle mě jsou to samé nepřenosné zkušenosti a leda snad a doufám může fungovat vzor ve výchově? Třeba ani to ne. Nevím.
Girili 117849
18.1.2018 23:49:50
Kazdeho, komu umrel nekdo blizky na rakovinu, musi takove kecy zvedat ze zidle. Kaca jedna pitoma. ~a~
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 4082  [Dalších 3442 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.