| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rakovina

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 930] Názory 931940 z 4082  [Dalších 3142 >>]
Mirek_ 118172
1.8.2016 19:53:45
Kopřivo, líbí se mi, jak relativizuješ neboli subjektivizuješ.
Martina, 3 synové 101865
1.8.2016 19:34:12
že propustí někoho kdo už nemůže jíst a pít - to může zůstat doma umírat bez vody?

To se tu probíralo kdysi a odborníci vysvětlovali, že umírající tělo už stejně nic nepřijme. ~6~
Kopřiva Dvoudomá 34182
1.8.2016 19:30:06
Říkej si to, jak potřebuješ. :-)
Hanka36 89649
1.8.2016 19:27:27
~n~~n~ Asi bych to nechala být a snažila se s maminkou jenom být.

Já jsem smutná z toho, že jsem nedostala možnost se s mamkou rozloučit, ~n~ částečně mojí hloupostí a je mi z toho hrozně. Jsou to pouhé 3 měsíce, kdy mamka umřela na rakovinu. Nevěděla jsem, že je to tak zlé, je od nás daleko a tak jsme si jenom volali a neviděli ji, mockrát jsem se jí ptala, jak jí je, co jí řekli doktoři, a pořád říkala, že nic... Moc mě to mrzí, že jsem za ní nezajela ještě dokud nás mohla vnímat a dokud jsme se mohli rozloučit a říct si, že jsem ji měla ráda. Moji příbuzní to věděli, že je to zlé, ale nedali mi vědět, mamka prý nechtěla, ... viděla jsem ještě živou jenom protože, že si příbuzní nevěděl s ní doma rady a tak mi zavolal mi..., konec přišel hrozně rychle, nevěděla jsem, že to může být tak rychle - v nemocnici byla jenom týden, pak ji pustili domů - nechápu jak je možné, že propustí někoho kdo už nemůže jíst a pít - to může zůstat doma umírat bez vody?
Myslela jsem, že bude mamka ještě v nemocnici, že přijedu znovu, ale to už potom nevnímala...

Ale mamka si asi taky konec nepřipouštěla a proto nedala nikomu vědět, nemluvila vůbec o praktických věcech, převodu energií na domku, to jsem pomáhala zařídit sourozenci až potom, o tom, kde a jak chce být pohřebená ... asi to tak někdo má, že nechá vše být, neměla už asi sílu něco řešit.
Martina, 3 synové 101865
1.8.2016 18:42:34
blízká rodina ho tak jako tak navštěvuje

To asi jo, ale možná by chtěl vidět ještě i někoho vzdálenějšího, s kým v běžném kontaktu není. ~d~
libik 142094
1.8.2016 18:39:50
"někomu to stačí" taky by se dalo říct "někdo na to má"
libik 142094
1.8.2016 18:37:15
Tenhle fenomén rozlučování je zajímavá věc, fakt se s někým chcete loučit navždy? Provázet ho pohledem a vědět, že už nikdy? Já tedy špatně snáším loučení i pokud někdo odjíždí na půl roku.~;)

(myslím si, že když je někdo hodně marod, blízká rodina ho tak jako tak navštěvuje a bez rozloučení neodchází a že s ním probírá hezké věci a dobré vzpomínky)
Modřinka 37246
1.8.2016 18:22:13
Jsou na to dva názorové tábory, moje babička chtěla vědět a věděla, bylo úlevné moci s ní mluvit o jejích bolestech a strachu, mém strachu, říkat jí do poslední chvíle jak jsem jí vděčná za spoustu nádherných chvil v životě. Týden před smrtí hrála s paní na pokoji hru "co bychom dělaly, kdyby nám bylo znovu osmnáct". Bylo to nádherné, i když smutné. Manželovo babičce jsme to na výslovné přání jejího syna neříkali, byla to do poslední chvíle taková divná hra, ona samozřejmě věděla, že umírá, ale prostě se o tom nemluvilo a pořád se hrálo na lepší zítřky. Blbé bylo, že se to tím pádem neřeklo ani její sestře a ta pak nemohla rozdýchat, že se s ní nerozloučila. My s manželem máme spolu jasnou dohodu, hry na sebe nehrajeme a hrát nebudeme. Možná to máme v rodině trochu usnadněné tím, že jsme věřící a smrt je pro nás jen hodně těžká překážka na cestě. Řídila bych se tím, co víš, že chce maminka, vždyť ji znáš. Přeju hodně sil.
Kopřiva Dvoudomá 34182
1.8.2016 18:11:55
Někomu to stačí.

Někdo má rád kontrolu nad svým životem až do konce. Ty možnosti se dají nastínit - veškerá dostupná péče na jedné straně, čistě paliativní péče na druhé straně, mezi tím třeba i neinvazivní výkony, ale vždycky takové, které v té chvíli zlepší kvalitu života a tak dál.

Já bych se taky nespokojila s tím, že prostě někomu důvěřuju, že se bude rozhodovat co nejlíp pro mě.
Ale nezpochybňuju, že jiní lidé to mají jinak.

Jen se holt může stát, že někdy žene toho doprovázejícího při rozhodování spíš vlastní úzkost a vlastní obavy, aniž by si to uvědomil. Nechce, aby si pak něco vyčítal, nebo nechce vůbec připustit, že blízký člověk odchází. Proto může někdy dělat rozhodnutí, která nejsou v nejlepším a nejvnitřnějším zájmu toho umírajícího - třeba volat záchranku a trvat na resuscitaci. Třeba. A dělá to z čistý lásky.

Je to těžká věc.

Černá.Berta 146641
1.8.2016 17:46:03
Děkuju.. no, někdy si říkám, že to je jako špatný film. Kamarádky mi říkají - Hele, napiš knihu .. a já na to: To ne, takovou sračku by nikdo nečetl, protože to zní tak nepravděpodobně, že by se toto všechno mohlo jednomu člověku stát.. ~j~

Děkuju ti ještě jednou. Taky to nemáš lehké, holka. Ať je líp. ~;((
[<<Předchozích 930] Názory 931940 z 4082  [Dalších 3142 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.