| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Alergie

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 6285  [Dalších 6145 >>]
Monika 123907
14.6.2021 12:21:21
No, tak kromě léků funguje samozřejmě omezení kontaktu s alergenem. Což bohužel u pylu tráv je dost problém. Předpokládám, že takové věci jako umýt vlasy před spaním, otírat doma často prach, hlavně tam, kde se spí (a v noci raději nevětrat, pokud neprší nebo není krátce po dešti), to asi znáte a víte? Pokud máte dům s vlastní zahradou, tak sekat, ovšem pyly stejně lítají i z velké dálky a teď bylo dost větrno ...
Abigail* 76789
14.6.2021 11:59:37
Len, tak podle složení je ten Hycosan stejný, jako ten Vividrin. Syn teda tvrdí, že mu to nepomáhá. Mně ano, ne stoprocentně, ale zlepšení cítím.
Len 108740
14.6.2021 11:54:33
Abigail, on na spani nema vliv zadny z tech leku, co uz jsem vyzkousela. Udajne. Ale na me proste ma. Celkove utlumeni, zpomaleni i spanek. Nemluvim o prvni generaci, po tom jsem schopna spat 24 hodin vcelku, ale i druha a treti generace mi to dela.
Len 108740
14.6.2021 11:51:39
Jo a jeste, oci. Nosim cocky, ty teda uz davam jen do peroxidove vodicky, na vsechny ostatni pripravky uz jsem alergicka. Ten peroxid vycisti dokonale i od toho pylu. a kapu Hycosan dual (nevim, jestli je v CR pod stejnym nazvem), ten povazuju za zazrak. A pak Murine spray pres vicka. Diky tomu mam oci v pohode a cocky snesu, ale momentalne jsou mi prijemnejsi transitions bryle, pokud neni uplne superjasno jako dnes, to jsou pak lepsi poradne slunecni bryle, tem ocim to hodne ulevi.
Abigail* 76789
14.6.2021 11:51:03
Xados na spaní vliv právě nemá. Jinak tedy oproti loňské sezóně je ten letošek opravdu hroznej.
Len 108740
14.6.2021 11:45:31
Nefunguje mi nic, posledni tri tydny jsem uplne KO. Mam hlavni alergii na travy, jsem po injekcni lecbe a letos teda zadny ucinek. Po vsech lecich spim, ale v podstate je to jedno, spim i proste kvuli alergii, protoze je to hrozne vycerpavajici. Leky zabiraji mirne, pravda je, ze nedodrzuju uplne davkovani, melo by se s nimi zacit alespon sest tydnu pred predpokladanym nastupem priznaku, jenze ja po nich dost zadrzuju vodu (navic k tomu spani), takze to nedelam. Minuly tyden jsem mela rymu uplne vsude, dutiny, usi, priserny. Ted je to o tohle mirne lepsi. Vsechna trava, co kde vidim, uz ma semena, takze mam pocit, ze musi byt jeste neco jineho co kvete a co mi vadi.
máta 14884
14.6.2021 11:43:02
Syn má travní pyly a břízu, v sezóně (cca půlka května - půlka července) užívá Aerius a máme doporučeno proplachovat nos Vincentkou. Účinek taky není 100%, letos si navíc stěžoval i na svědění na patře, tak jsem z obavy ze zkřížené potravinové alergie omezila pšenici, jablka a ořechy. Je jediný alergik v rodině, nemám moc zkušeností, tak si diskusi taky ráda pročtu. Jinak oplachujeme často obličej, každý večer vlasy, v pokojíku mu na noc visí vlhké šátky na pohlcení poletujícího pylu ...
Abigail* 76789
14.6.2021 11:35:26
Prosím o radu, co vám dobře účinkuje na alergii?
Syn je alergický na trávy, momentálně se mu to docela brutálně rozjelo. Od alergoložky má Xados (slabší variantu pro děti), do očí Vividrin ectoin. I přes léky dost smrká, svědí ho oči a dnes mu i zalehly uši, takže zaprotestoval a ani dnes nešel do školy, je unavený, v noci kvůli tomu špatně spal. Jak pořád smrká, tak mu občas teče i krev z nosu.
Já sama jsem alergická na břízu a nějaké další jarní pyly a na roztoče. Momentálně mám celkem klid, to nejhorší už proběhlo. Chodíme ke stejné lékařce, takže léky bereme stejné. Taky občas mám pocit, že bych si představovala lepší účinky léků. Nevím tedy, jestli je to úplně reálné, jde mi hlavně o syna, protože ten to nese opravdu těžce. Je aspoň na ty oči něco, co zabere lépe? Děkuji ~x~
lampetra 25845
19.2.2021 8:15:21
Je to hodně individuální. Začínala jsem dietou od dr. - dostala jsem papír. Vše jen čerstvě uvařené, málo zeleniny (myslím jen okurka), žádná dochucovadla, koření, ani kynuté, ani kváskové věci, žádné pečivo. Vydržela jsem asi 3 měsíce, kdy se můj zdravotní stav zázračně zlepšil, takže jsem dost brzo viděla, že to funguje. Mně se tedy osvědčilo jíst "bez lepku", několik let úplně. Takže nejím nikdy: fermentované a kvašené věci, jablka, hroznové víno, skladované uvařené jídlo. Občas jím: kváskové pečivo v (hodně) malém množství, konzervované potraviny, jídlo, které uvařím a uskladním já (ale max. druhý den), čerstvé ryby (záleží hodně na skladování) ..... Normálně jím - rýži, brambory, maso, vejce, většinu zeleniny, ovoce....
Pozor na alkohol, ten zhoršuje metabolismus histaminu, u mě to funguje hodně - nemůžu víno, pivo, občas při zvláštních příležitostech si můžu dát nějaký alkoholický koktejl. A taky stres, i obyčejná viroza .... všechno se projeví. A jídlo, které obvykle toleruju, tak najednou nee. Mě třeba kupodivu hodně vadí i bezlepkový chleba jedné značky (a další moc ani nechci zkoušet, asi druhem kvasnic) a taky čaje.
Despi 158359
19.2.2021 7:18:09
Prosím, kdo vam diagnostikoval tuto intoleranci a jaké byly hlavní projevy?

Mam dlouhodobě nějaký zdravotní problém a resim, jestli to nemuze byt toto.
Když nejim, obvykle se vse hodně zlepší.
Nebo je ještě ve hře nějaká multi alergie. Ale podle alergolozky mam vetsinu testů krome klasickych prach, pyl, roztoči negativní. I kdyz u nekterych je to už leta, co se testovalo. Nepomáhá ani bezlepková a bezmléčná dieta. Tedy zlepsilo se to po ní, ale nezmizelo, ale obcas se zas vsechno vrátí zpet ve své síle.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 6285  [Dalších 6145 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.