Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Delete | 8214 |
|
|
15.3.2017 14:41:05
Rodila jsem přirozeně, propuštěná jsem byla velmi brzy, 2. nebo 3. den. Děti byly v porodnici 5 týdnů, denně jsem za nimi jezdila, byla jsem tam od rána do večera. U mě to bylo složitější, protože jsem doma měla 1,5 leté batole, takže jsem pendlovala mezi malou a malými. Do toho jsme se ještě stěhovali.
Na poslední týden před propuštěním jsem byla znovu přijatá do porodnice a byla s holkama na pokoji, ale takový pokoj (pro děti na intemediárním oddělení) tam byl jen jeden a byla na něj dlouhá čekačka. A na tom pokoji jsme byla tři, takže tam klidně mohlo být najednou 6 mimin. Jo a tomu propuštění po sekci se ani nedivím, kamarádky syna v pondělí v deset večer operovali, a ve středu v poledne ho propustili. |
| Katka a 2 výrostci | 141251 |
|
15.3.2017 14:35:13
To by se dalo řešit jen jak píše Kambala - nepřijímat na takto specializované pracoviště běžné fyziologické rodičky, nebo jich přijímat výrazně méně.... pokud není kam ty lidi poskládat, tak prostě není, no.
|
| Alraune | 129596 |
|
|
15.3.2017 14:10:56
No, když vyhazují třetí den matku po sekci, tak tu bez sekce tam určitě nedržej 4 dny.
|
| withep | 93862 |
|
|
15.3.2017 14:07:00
Já to chápu. Ale ona by ta kapacita i byla, kdyby ambulantní porod nebyl sci-fi, ale dostupný standard. Kdyby matky po fyziologickém porodu a se zdravými dětmi nebyly drženy v porodnici 4 dny, rázem by bylo dost místa pro matky po sekci a s dětma v inkubátorech.
|
| Tečka. | 132715 |
|
15.3.2017 14:05:32
Přesně tak, je to stejné (stejně hrozné), jako když je dítě na JIP, tak tam s ním rodič taky nemůže být, někdy dokonce ani na návštěvy. Tedy aspoň u nás to tak je.
|
| Tečka. | 132715 |
|
15.3.2017 13:54:56
Jo, to si pamatuju, bylo hrozný koukat na ty brečící matky, jak prosí dr, aby tam mohly zůstat. Vím, že někomu z daleka domlouvali ubytování vedle nemocnice, ale v šoku z toho byly všechny ženský, že mají jít domů a dítě tam nechat
![]() Hrozný .... Držím moc palce, ať jsou panenky v pořádku a můžete být spolu co nejvíc ![]() Naše dvojky byly v inkubátoru jen asi čtyři dny, takže mi to vyšlo, jen se přesunout z šestinedělí (nebyl to CS) na intermediární neonatologii, rooming-in, tam jsme si teda pobyli nějakej ten pátek. |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
15.3.2017 13:35:52
Na nvorozeneckem intermediaru jsem byla s ditetem, nebylo teda v inkubatoru, ale jiny byly a mamy tam mohly byt s nima. Nemocnice HB.
|
| Rosina | 122575 |
|
|
15.3.2017 13:29:31
Kambi do šesti let máš právo být hospitalizovaná se svými dětmi, pokud je v nemocnici volná kapacita. To v UPMD asi momentálně není, čímž se z toho nemocnice vyvlékla. Musí ti umožnit být kdykoli s dětmi, ale postel prostě nemají.Pokud bys o to hodně stála a pět týdnů je dlouhá doba, mohla bys zkusit požádat o přeložení do jiné pražské porodnice, kde mají perinatologické centrum a vzaly by vás všechny, ale obávám se, že nebudete pro nikoho příliš lukrativní pacienti a možná je podobně plno všude. Pokud to máš teď do nemocnice pět minut cesty, tak je to docela dobré řešení. Některé maminky zase v podobnývh situacích chtěly domů, protože jim prostě už v nemocnici "hrabalo" a šla na ně depka. Jinak držím palce, ať se vám všem daří a brzy můžou holky domů - možná by těch pět týdnů šlo zkrátit, pokud budou prospívat a případně časem podepsat revers. Jinak 3 dny po SC domů je mazec, za mě po císaři (17 let zpět) se chodilo tuším 5 a více dní.
|
| Alraune | 129596 |
|
|
15.3.2017 13:16:11
Byla jsem na Karláku, tam tě taky uloží. Na onkologii v Motole prostě ne. A když, tak určitě ne Pražačku, když jsou tam lidi z Ostravy.
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
15.3.2017 13:12:31
Kamarádka před 12 lety- porod ve 34. týdnu, holky ( dvouvaječné) měly 1,3 kg a 1,7 kg. Byly v inkubátoru. Fotky té menší byly hrozné ( asi toho moc nevydržím...).Kamarádku vyšoupli také brzy, holky byly asi ještě 5-6 týdnů v nemocnici.
Kamarádka to nesla velmi těžce, skoro se z toho zhroutila. Jezdila přes celé město MHD (ˇcesta asi půl hod) 2 x denně s odstříkaným mlékem. Celý den tam asi nevydržela. Jinak 5 minut od špitálu je super. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.