| Renka + 3 | 26652 |
|
|
1.1.2017 23:33:27
Na křeč lýtka zabere okamžitě přejít do protiútoku tj. vystrčit patu dopředu, jako by ses chtěla zapřít o pelest postele a špičku nohy táhnout k sobě. Tím se zruší daná svalová kontrakce. Nejlepší je to udělat ihned při náběhu na křeč, pak ke křeči vůbec nedojde. Od té doby co tohle umím, zruším kažou nabíhající křeč, taky jsem na to dřív hodně trpěla.
Trombózu jsem měla, měla jsem u toho oteklé a horké červené lýtko. Bolest byla nataženému svalu hodně podobná, vlastně jsem si nejdřív myslela, že mám jen natažený sval. Ale viditelné to tedy na té noze bylo napohled. |
| ivaxx | 44192 |
|
|
1.1.2017 23:31:34
Po křeči může bolet lýtko opravdu několik dní. Příště zkus při křeči jít proti ní - tj. i přes bolest nohu propnout, přitáhnout špičku. Křeč velmi rychle odejde a hlavně potom ta noha nebolí.
Ad miminko - kdysi jsme to řešili s mužem také a dospěli jsme k tomu, že rozdíl hydrostatického tlaku ve 20-30 cm je malinký, tudíž to mimču nevadí . |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
1.1.2017 23:31:11
Sval, pokud byl v křeči patnáct minut, je chudák asi tak pěkně přetaženej...proto bolí.
Vzala bych klidnící olejíček, nacpala ho do ruky manželovi a nechala ho jemňounce (ale fakt jemňounce) projíždět těmi (nebo po těch) bolavými svaly. Ono tam po křeči může nějaký spasus přetrvávat, viz spoušťové body, a jemným hlazením nebo nalezením příslušného spoušťového bodu se to dá rychleji napravit. |
| kambala pláááckááá | 118391 |
|
|
1.1.2017 23:16:48
Jak říkala žžena, Těhotná kambala,to je reality show v přímým přenosu
|
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
1.1.2017 23:12:35
Nebudu ty internety cist
![]() Mně pomáhalo mít nohy od kolen dolů pořád v teple - takové pletené podkolenky udělají dobrou službu. |
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
1.1.2017 23:10:24
hbitě pohybovat všemi končetinami.
On má plod právě úplně jiný poměr objemu končetin a hlavy. Zjednodušeně řečeno, má všechnu okysličenou krev v hlavě - takže je jedno, zda je hlava dole nebo nahoře. ![]() |
| Len | 108740 |
|
|
1.1.2017 23:07:52
Kambalo!! Nevedela jsem, ze jsi tehotna, gratuluju, ted jsem proletla starsi diskuze, to je skvele
![]() ![]() K dotazu, cerstve info od svagrove, u nich ma cela rodina zkusenosti s trombozou - pry to boli cele dny, ale ne jako ta bolest po kreci, spis jakoby nekolikadenni krec, zatnuty sval a na pohled je to taky poznat. Zrovna vcera jsme to probirali, takove hezke silvestrovske tema Ja mam krece i mimo tehotenstvi, vetsinou za to muze nedostatek pohybu. I po kreci mi nejvic pomaha ty nohy rozchodit, akorat bacha na prilisne natahovani postizeneho svalu, rado se to vraci. Drzim palce, at to brzy zmizi, je to fakt hodne hodne hnusna bolest. |
|
|
1.1.2017 23:02:08
Martino,ještě kopat :)))to nedám
|
|
|
1.1.2017 23:01:00
Jdu v pátek,schválně se zeptám na.obojí:))
Ja.si taky myslím,ze je to jenom sval. Nebudu ty internety cist |
| Snapeová | 81388 |
|
|
1.1.2017 22:56:42
Tak masáž. A naučit se uvolnit svaly. Využívám do dnes i když už vím, co způsobuje moje lýtkové křeče
Kdy jdeš do poradny? Konzultuj s doktorem, případně kontaktuj nějakého cévaře. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.