| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak jsem prožívala těhotenství a porod

(?)
[<<Předchozích 1660] Názory 16611670 z 31775  [Dalších 30105 >>]
Mandara 137771
9.10.2016 13:39:55
Myslím, že to vystihla Liška. Je to podle mě myšleno dobře - kdyby to náhodou nedopadlo dobře, tak ať se dotyčná necítí jako exot, takových žen je plno. Stalo se mi taky párkrát, že někdo utrousil informaci o potratech, rizikových těhotenstvích a zpackaných porodech. Já jsem si s tím ale hlavu nedělala, těhle historek jsem si přečetla už předtím na internetu víc než dost. Mně se tedy stávalo pravidelně, že se na konci těhotenství lidé ptali - bude to holčička nebo chlapeček? Odpovídala jsem, že podle UTZ holčička a snad naprosto všichni někde vyštrachali historku, jak se na UTZ doktor spletl a nakonec se narodilo opačné pohlaví. Jelikož jsem holčičku chtěla, tak mi to příjemné nebylo. Ale myslím, že to je ze stejného soudku jako o těch potratech - lidé to nemyslí zle, prostě nějak podvědomě chtějí pomoct dotyčné psychicky se připravit na případné zklamání.
kysnutá knedla 99495
9.10.2016 12:17:20
Mne našťastie o potratoch (a iných tehot. komplikáciách) nikto nerozprával (stačili mi svoje vlastné mátohy, ktoré ma občas prepadli).

Ale ja by som už aj verila, že niekto to prenesie nechcene. Lebo už keď moja mamka - tak empatická osoba - sa dokáže seknúť...
Krátko pred porodom sedela u nás, listovala si nejaký časopis, občas mi prečítala niečo, čo ju zaujalo a najvačší doraz a hlasitosť dala na tento nádpis: "MANŽEL MA PODVIEDOL KÝM SOM JA BOLA V PORODNICI!"
~8~~t~
Kafe 134466
9.10.2016 11:38:42
Také mi to vyprávěli, když jsem ležela v nemocnici s rizikem předčasného porodu v polovině těhotenství. Asi jako kdyby to nedopadlo, tak abych se necítila jako jediná na světě, komu se to stalo. ~d~
Muumi 41406
9.10.2016 11:11:28
Moje nejmladší děti jsou dvojčata. Nejdřív mi několik lidí, co jinak považuju za celkem pricetne, projevovalo účast s přáním, že se to snad ještě nějak vyřeší. Rozuměj že bych snad ještě v 1. trimestru mohla jedno potratit. Pak přišlo: Tuhle jsem si na vás vzpomněla, kolegovi se právě narodilo dítě ve 30. týdnu a úplně jim to obrátilo život naruby. Dotyčnou paní může potěšit, že jsem taky porodila o 2 měsíce dřív. No a pak byly na světe. Měsíc v nemocnici. Šla jsem se mezi krmením ostříhat do kadeřnictví v areálu nemocnice. Kadeřnice: Ke mně taky chodila paní s dvojčaty, ale jedno ji umřelo. A takhle je to furt! Moje odpověď na to proč to dělají? Protože jsou úplně blbí! Držím palce a přeju pohodové těhotenství. Jestli tě to uklidní, s pouhým jedním dítětem ty dotazy a blbe poznámky ustanou, se dvěma ne🙁 (to vás lituju slýchám stále)
Adda6a 66955
9.10.2016 11:02:10
A teda az budes chtit poslouchat / cist o 2 uzasnych porodech jak z ucebnice, zahajenych presne v den terminu, uspesne dokoncenych 12 hodin pote a za 24 hodin doma, vcetne veskereho okoliteho deni presne do puntiku podle porodniho planu ... tak si rekni :-) Jsem prototyp a moje mimina se chovali ukazkove!
Monika 123907
9.10.2016 9:37:35
No, a vidíš! Odpovídala jsem samozřejmě někomu jinému, ale vykládat se to tak může, takže se omlouvám. Jenže pokud někdo nechce slyšet o potratech vůbec nic, tak nemá číst diskuse na webu a už vůbec je o tomto tématu zakládat. Samozřejmě přeju zakladatelce hodně štěstí a na řeči (včetně mých) ať nebere ohled.
margotka78 alias shit-roller 108560
9.10.2016 9:19:46
Nevím proč a ani jsem se s tím nikdy nesetkala.
Epepe 89236
9.10.2016 9:11:04
A proč si stěžuješ tady a ne těm lidem?
MrakovaK 99270
9.10.2016 8:31:40
ale je pravda, že když jsem chodila už těhotná ještě do práce, tak se řešily prostě jen dětičky, jak se to bude jmenovat, těhotenství všech kolegyň, neduhy, ale i to klouzalo do toho, že to někdy nedopadlo. Prostě, jak viděly těhotnou, tak spustily. Nevadilo mi to, poslouchala jsem je se zájmem.
MrakovaK 99270
9.10.2016 8:28:33
mě spíš hodně lidí uklidňovalo, jak ten porod dobře zvládnu, že se to dá, že to není tak hrozný. A jak mi to sluší (nafouklá obtloustlá břicho vidět nebylo, takže prostě tlustá..) Ale jo, občas někdo postrašil, ale zle jsem to nebrala.
[<<Předchozích 1660] Názory 16611670 z 31775  [Dalších 30105 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.