| Tizi | 106716 |
|
|
8.10.2016 21:47:25
Řekla bych, že jsou hloupí a trpí nedostatkem empatie spíš než že to dělají se zlým úmyslem. Negativní informace člověk mívá zafixované hlouběji než ty pozitivní, takže jim asi to téma těhotenství vyvolá nejprve vzpomínku na tu negativní událost, i když byla výjimečná a těch porodů, které dopadly dobře, bylo samozřejmě neskonale víc.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
8.10.2016 21:46:13
důvody jsou dva a ještě se lehce kříží - když tě vidí, těhotenství jim připomene vlastní zkušenosti a někdy prostě převládnou ty negativní, t.j. potraty (často to může způsobit to, že o tebe mají strach a tak se jim to v mysli spojí... a k tomu si každý vybírá jako podstatné to, co se ho nějak dotýká a víc se na to soustředí, takže i ty si z všech řečí, které lidé s tebou vedou, více uvědomuješ vše kolem těhotenství a i tvoje obavy vypíchnou řeči o potratech... je to stejné, jako si snad většina žen krátce před porodem vyslechne hromadu historek o cizích porodech apod. (a protože nejčastěji "stojí za vyprávění" komedie nebo horory, bude většina historek děsivých)...
kdybys měla jít na operaci oka, uvidíš, jak se najednou vyrojí všichni, kdo něco podobného podstoupili a měli spoustu komplikací... což ovšem nemění nic na tom, že lidé, vyprávějící o potratech těhotné ženě, jsou na facku a měli by si své historky nechat po sebe... nenech se otrávit, nepřipouštěj si to a užívej si to po svém ![]() |
| mrkev oranžová | 119524 |
|
|
8.10.2016 21:46:11
Máš pravdu
![]() Přijde mi to, že mě jakoby chtějí uklidnit, že když se to teda nepovede, tak jindy, no. Ale, sakra, proč by se to mělo nepovést? No ne? |
| Nessie a příšerky | 76358 |
|
|
8.10.2016 21:38:04
Měla jsem štěstí, nikdo mi to neříkal. Ale spoustu jiných stresů mi připravili, to jo. Lidi jsou někdy hodně divní.Neboj. Já když jsem měla krizi, dívala jsem se ve městě na davy lidí a říkala si: Tyhle všechny někdo šťastně donosil a porodil. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
8.10.2016 21:33:14
Mně nikdo nic takového neříkal
![]() |
|
|
8.10.2016 21:09:12
Ne, prostě sami.
Tetě jsem řekla, že jsem těhotná a její první reakce: To je bezva. Naše mladá potratila ve třetím měsíci na jaře. To jsi teď taky, ne? ![]() |
| Monika | 123907 |
|
8.10.2016 21:04:11
A není to tak trochu naopak - že ty začneš o svém strachu a ony místo, aby tě začaly uklidňovat, se "chytnou tématu" v tomhle poněkud nešťastném smyslu? Protože že by s tím začal někdo sám od sebe, když se bavíte třeba o tom divadelním představení nebo co kdo dělal včera, to se mi nějak nezdá?
|
|
|
8.10.2016 21:03:17
Než jsem otěhotněla, neznala jsem skoro nikoho, kdo by o dítě přišel. Teď mi přijde, že víc lidí o něj přišlo, než donosilo.
![]() |
| Lassiesevrací | 134328 |
|
8.10.2016 21:01:29
Já byla těhotná třikrát a nikdo mi o potratech nevyprávěl. Asi jsi silná osobnost a dotyční věří, že to ustojíš.
![]() |
|
|
8.10.2016 20:59:12
Od té doby, co lidi kolem ví, že jsem těhotná, včetně rodiny, začali mě zásobovat historkami o potratech.
O tom, kdo, kolikrát, kde, kdy. Dneska jsem slyšela v divadle: "Jedna moje kamarádka potratila pětkrát, víš, a ještě se jí narodilo mrtvé miminko v šestém měsíci. Ale nesmíš se ale nerovovat, do dopadne ti to určitě dobře." Pořád. Proč to dělají? Já to NECHCI SLYŠET! Mám svého strachu sama až po krk, tak proč? |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.