| Dari79 | 114243 |
|
14.2.2024 23:13:29
Naposledy jsem se fakt bála teda ještě na VŠ, když jsme šli do kina na Záhadu Blair Witch, to bylo tak "jiné" v té době, že fakt jsem se v noci po cestě po městě na kolej bála.
Od tý doby jsem to ještě viděla v telce myslím, to už jsem se nebála. Ale poprvé v tom kině, naprosto odlišný formát, těžce psychologický drama, ten styl záběrů - to teda i se mnou jako už dospělou zacloumalo. |
| Slonisko | 65085 |
|
|
14.2.2024 23:13:17
Termix, já jsem jako dítě viděla film o Pasteurovi a vakcině proti vzteklině a pak jsem se dost dlouho bála psů.
|
| Dari79 | 114243 |
|
14.2.2024 23:10:10
V dětství jo - upírů...
Teď - vysloveně nebojím se ničeho, samozřejmě vím, že je to jen film. Ale samozřejmě se lekám (v jump-scare scénách v hororech), jsou věci, na které se dívat nechci ("hnusný" scény - sekání hlavy, mrtvý dítě nebo naopak hodně emočně vypjatý scény - třeba u posledního Avatara v kině, jak zabíjeli tu velrybu, to jsem fakt vidět nechtěla), tak to zavřu oči. Ale jako že bych se bála, že mi vleze upír do pokoje, tak to už ne. |
| Termix | 105545 |
|
|
14.2.2024 22:50:51
Jo a pamatuju si scénu z filmu,co jsem viděla v televizi jako asi sedmiletá holka. Byl tam nějaký vrah a házel z okna jakési bodáky a takto zabíjel lidi na ulici. Úplně jsem se od té doby bála chodit po ulici
![]() |
| Termix | 105545 |
|
|
14.2.2024 22:46:51
Nikdy nekoukám na horory, strašně se bojím všeho lekavého. A nejsem schopná ani číst detektivky. Teda někdy to dělám tak, že si přečtu konec a zjistím, kdo je vrahem a pak čtu zbytek.
Jeden z nejděsivějších filmů byl o jakési unesené holce. Byla v autě v kufru a vypouštěla barvu a ten únosce pak zavraždil jednoho, kdo ho upozornil na tu barvu .... já koukám v podstatě jen na zprávy a pohádky a nedělní dopolední ČT 1. Jsem strašně lekavá a bojím se úplně šílené. |
| neznámá | 91073 |
|
14.2.2024 22:33:20
Mě utkvěla scéna, kdy dítě se bojí čehosi pod postelí, přijde tatínek, koukne pod postel a tam je "něco". Dítěti řekne, že dobrý, žádný bubák, ať klidně spí. Bylo to myslím o satanistech.
Tu matku si pamatuji také. |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
14.2.2024 22:32:19
Taky nemám ráda horory a lekací scény úplně nesnáším, takže za mě typicky film Vlčí bouda. Kdysi jsem o něm četla v nějakém časáku a byla hrozně zvědavá a pak ho konečně dávali v telce někdy v noci a já natěšená, bylo mi 15 - no, nebyl to dobrý nápad, málem jsem se strachy po.... Hodně u mě dělá hudba, takže jsem pak měla fígle u některých filmů, že jsem prostě vypla zvuk, když jsem se bála a bylo.
Knížka mě teď nenapadá žádná, já asi žádné děsivé ani nečetla. Dneska mám jinej problém, všechno mě dojme. Až je mi to kolikrát nepříjemný. Asi fakt stárnu nebo co. |
| Lei | 37503 |
|
|
14.2.2024 22:29:07
Jsou dva díly Akt x, které mi utkvěly.
V jednom se na Zemi objeví mimozemšťan. Oni ho hledají a tuší, že tam někde musí být (nějaký suterén nebo tak), ale odejdou s nepořízenou. Po jejich odchodu kamera zabere strop, kde se onen tvor drží zapřený, tudíž si ho nevšimli. Název nebo řadu neznám. Dost dlouho jsem v podobných prostorách koukala na strop :-D. A druhý je Home, sweet home, nebo tak nějak, o incestu a nálezu mrtvých novorozeňat, kdy postižení sourozenci mají doma pod postelí svou matku. Jak vyjede zpod postele na jakémsi lehátku (a dům tudíž nebyl prázdný a sourozenci se dozví, že u nich někdo špehoval), no to si pamatuji také dodnes. Taktéž z mládí pak Šestý smysl - šli jsme na něj do kina ve vedlejší vsi. Cestou domů (3 km úplnou tmou) jsme byli po... až za ušima, za každým stromem u silnice byl přízrak :-D. To jsou díla, u kterých jsem se kdysi bála, ale už jsem je od té doby buď vůbec nebo hodně dlouho neviděla. V současnosti mám u sledování filmů spíš nepříjemný pocit, když se k něčemu schyluje, a u dost filmů mi to zážitek dokáže až natolik "zkazit", že nechci koukat dál - vadí mi to (fyzické) násilí, ke kterému děj směřuje. |
| neznámá | 91073 |
|
14.2.2024 22:16:49
Já jsem vyrostla po revoluci, to byly různé duchařské "dokumenty" typu Daniken dost oblíbené, takže jsem na toto byla otrlá. Akta X mi přišli jako pohádka pro dospělé, tenkrát jsme to sledovali všichni na druhém stupni základní školy.
A kupovali jsem si časopis Hrom, zaručené zprávy z ezo světa. ![]() Zajímavé, že toto mi nikdy nevadilo, protože se jinak strašně bojím. Horory nesleduji, kromě amerických béčkových typu Piraně 3D. Jako holka jsem viděla Draculu, nějakou devadesátkovou verzi, a pak se dožadovala spní v ložnici rodičů. ![]() A jako těhotná, nevím s kterým dítětem, jsem četla Čachtickou paní, napůl duchařská fikce a napůl reálie a také jsem dlouho po nocích nespala. A jak píšu vedle, nedávám UFO, protože jsme ho viděly a prostě chci zapomenout a ne přemýšlet, co v tom objektu na obloze bylo. |
| Slonisko | 65085 |
|
|
14.2.2024 22:16:38
Ja už psala vedle, pokud jde o knihy, vím že jsem se bála při čtení psa Baskerwlvillského, četla jsem ho u prarodičů na prázdninách, pamatuju si, jak jsem chodila s knížkou po domě, říkala že se bojím, ale zároveň ji nedokázala odložit. Lekací horory mi nevadí, co mi vadí je dlouhé napětí. Ráda čtu Kinga, tam to mám tak, že když dojde k tomu děsnému, tak se mi vlastně uleví
.Ale jako malá jsem napětí nesnášela ani v pohádkách. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.