Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Okartep.. | 25791 |
|
|
24.9.2009 14:33:31
díky.. něco jsem si o tom našla a právě tím, že se Ast. většinou druží s nějakou další vadou, je to na brýle. Nat je právě zatím taky hraniční, ale jak dr viděla, že já mám brýle, tak prý je to jasné, že brýle nasadí.. prý ale počká přes zimu, co to udělá. Ona prostě musí hodně zaostřit, soustředit se, aby to přečetla a to do školy není to pravé..
|
| Dáša,Ondra10/03Lucka1/06 | 19585 |
|
|
24.9.2009 14:25:28
jj, tak Lucka má taky astigmatismus, po tatínkovi.
Na dálku má tatínek brýle, jinak je bez.. Lucka je zatím hraniční, prý se to může ještě spravit, dr. neví, jestli je to tím, že by byla ta vada nebo tím, že třeba tolik nespolupracuje...takže jdem na přeměření v zimě a uvidíme... |
| Jeanne | 15537 |
|
|
24.9.2009 10:57:15
Astigmatismus mám já. Je to nepravidelné zakřivení rohovky. Trochu v tom tápu, protože mi v dětství říkali, že díky tomu budu celý život nosit brýle, ale v 17ti se mi oči spravili. Já byla ještě dalekozraká a dalekozrakost se spravila a stigmatismus mám ho teď, ale brýle nenosím. Matěj má taky astigmatismus, ale dr. říká, že je velká pravděpodobnost, že v dopělosti brýle nebude mít.
Jinak až později jsem vypozorovala, že třeba nikdy neuvidím špičku hřebíku přesně, ten bod mi malilinkato kmitá, někde jsem vyčetla, že s astigmatismem se hůře vidí buď horizontální nebo vertikální čára, já přesně nevidím horizontální, ale zjistila jsem to, až jsem si to přečetla a zaměřila se na to. Ty body nemám ustálené v čáře ale malilinkato kmitají, ale jinak tu čáru vidím v pohodě. Myslím, že astigmatismus se nedá vyléčit, ale sám o sobě není žádná tragédie, možná zhoršuje, když jsou ostatní vady, protože Matějovi sčítají číslo dalekozraké a astigmatismus. Omlouvám se za dlouhí psaní, ale ráda bych se také k tomu něco dozvěděla. |
| Okartep.. | 25791 |
|
|
23.9.2009 22:45:15
Nazdárek... tak jsme byly na tom očním, Nat má hraniční hodnoty čtvrt a půl dioptrie, prý astigmatismus. V lednu nám asi nasadí brýle. Vůbec nevím, co to je za vadu, to se dá taky nějak rozcvičit?
že ta chudina musí zdědit po mně i brýle:( |
| 8.5Yettynkaa12 | 51440 |
|
|
22.9.2009 12:25:58
Ahoj, hledám kamarádku s dítětem cca 2-3 roky, která by se mnou občas zašla do nějakého MC, třeba do Kuřátek na rohu Kobližná/Poštovská. Dnes jsme tam byli, maminky jsou tam většinou po dvojicích a tak taky sháním parťačku na kus řeči. ...dále můžeme společně na procházky, v zimě vzájemné návštěvy, dětské kavárny, ...mám dost kamarádek, ale téměř žádnou, která by měla podobně staré dítě a tomu i přizpůsobené aktivity. Jinak jsme z Králova Pole a mám kluka dva a půl roku, druhý starší kluk má 7.
ilona.mikulaskova@seznam.cz |
| Martina_Sam_Nath | 8848 |
|
|
19.9.2009 17:07:15
jojo jako by ani nepatřili k dětské :o)). Nebo že by lepší časy.....
Byli jsme dneska dopoledne na svoboďáku na festivalu vědy, paráda, Sam i já nadšený. V knihovně měli v podobným duchu soutěž pro děti a i Sama ak nakonec vyloovali, tak byl jak o vánocích pod stromečkem. A ještě cestou domů přepadl policajty na české a vysomroval za obrázky spoustu blbinek :o)). Jela jsem jak náklaďák, bo jsem musela s kočárem, ergo neuschnulo a měla jsem na střeše veelkej pytel lega co dneska hodím do myčky. Ta jeod teď konečně zapojená, tak to skáču radostí já :o)). Teď už si jen musím uříznout linku a nacpat pračku do řady a budu spokojená. A na zítra si oddechově plánujem jen velký nákup a klid u tv :o)). Jsem zvědavá, jestli to vyjde |
| Jeanne | 15537 |
|
|
19.9.2009 8:52:22
Super a souhlasím, taky mě hodně překvapilo, jak tam jsou všichni milí
![]() |
| Martina_Sam_Nath | 8848 |
|
|
18.9.2009 15:22:40
Ahoj
tak jsme se dneska stavili s papírem v dětské a od 1.10 bude Sam chodit jednou týdně na 30 min. Pohoda, všichni překvapivě :o)) milí a ochotní. Mohl chodit od příštího, ale to nemám čas :o))). Takže do školky bude chodit po cv. máme to na ráno a nebude to ani komplikovat kroužky atak :o)). Jsme vysloveně spokojená .o)) |
| perdita | 3248 |
|
|
16.9.2009 18:56:09
Koukám na to, díky. Pátek máme ještě volnej, ale nechce se mi ho dávat na irské tance
No, když budu muset... |
| Jeanne | 15537 |
|
|
16.9.2009 18:37:56
http://www.demairt.cz/nabor.html
Já tady vidím kurzy pro děti od 7mi let, pro talentované možno dříve, ale pokud nekoukám špatně, tak treninky ve Starém Lískovci ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.