| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Alkoholismus

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 9024  [Dalších 8944 >>]
Klaki 82236
26.11.2022 18:35:35
Promluv si s ní na rovinu,že ti to vadí a že o ni máš strach.
Existují i rodinné pporadny,kam byste to mohli jít probrat spolu s odbroníkem.
PPokud ale nebude chtít,nehneš s ní,
Agatha Ch. 135518
26.11.2022 15:41:57
Ať budeš chtít sebevíc, nemáš žádnou moc jí zachránit. Musí se rozhodnout sama a věř mi, nebude chtít. Tohle je život, který jí vyhovuje, krok do neznáma nebude chtít udělat a abstinence bolí. Je to hodně složitý proces. Holky už to psaly, ambulantni léčení je naprd, léčebna je šance, ale ne vždy vyjde. Navíc fakt musí jít sama.
Hledej si svůj život, svoje koníčky a záliby, není to sobecké, zachraň sebe.
Pozitivnější náhled bohužel nemám. V alkoholické rodině jsem vyrostla. Takže není divu, že jsem si našla manžela, kterému denní pití nebylo cizí. Další partner už byl solidně rozjetý alkoholik. Vždycky to vyřešil až rozchod.
Persepolis 107413
26.11.2022 15:09:34
Dost důležité je, aby si ten člověk přiznal, že už má problém. Spousta alkoholiků si to vůbec nepřipustí a potom jenom jede v začarovaném kruhu výmluv a lží.
Persepolis 107413
26.11.2022 15:06:33
S tím souhlasím. Nejdřiv je potřeba aby dotyčná paní nastoupila do léčebny. Tam už potom v rámci terapie bude hledat spouštěč.
Vítr z hor 100046
26.11.2022 14:27:08
Dari, zazila jsem to vickrat (alkohol a drogy u zamestnancu). Nikdy to neskoncilo dobre…
Jednou to byl ale dost sok, zamestnankyne 20+, jediny priznak - divne smrdela. Mysleli jsme, ze ma mozna cukrovku… Nakonec se ukazalo, ze na zachode chlasta Alpu 😳 kazdou chvili si sla loknout.
babi_ 48341
26.11.2022 14:18:46
Větře, tak to je fakt odolná ~d~
magrata1 95172
26.11.2022 14:00:39
A ženy mají závislosti silnější, léčba mužů je cca 3 měsíce, u žen 4-5 měsíců.
Dari79 114243
26.11.2022 13:49:36
Také jsem měla jednou zaměstnankyni, která asi tak nějak podobně fungovala...

V práci byla úplně v pohodě, nikdy by mě to ani nenapadlo, fungovala naprosto OK. Občas teda nepřišla do práce, ráno někdy napsala sms, že má (v noci měla) žlučníkový záchvat a že jí není dobře a jestli může zůstat doma. Ale bylo to tak max. 1x3 měsíce a mě ani nenapadlo, že by to neměla být pravda.

Pak mi občas někdo z jiných lidí řekl, že ji viděl venku se motat na ulici nebo tak něco.

A až skončila, tak mi pak její syn (už dospělý) něco takového naznačil...

Čili - to je asi takový podobný případ, v práci funguje, problém nemá, ale rodina (a případně okolí) s tím má už problém.

Jak to řešit, to nevím. Lehké to nebude. A jako u každé závislosti, musí chtít hlavně ona to řešit, jinak to bude marné. Věřím v sílu dětí, víc než manžela, u ženy a takového problému... Myslím, že zrcadlo, nastavené dětmi, by pro ni mohl být tím rozhodujícím impulsem, kdy by jí to mohlo donutit to řešit.
Alžběta174 150415
26.11.2022 13:43:08
Jak píše Gavašetka, obraťte se na odborníky. Objednejte se do adiktologické ambulance (např. Klinika adiktologie - Apolinářská, Sananim, Drop-in), tam vám poradí, co dál. Tohle je opravdu věc odborná a může být i závažná na to, abyste jen tak laicky uvažoval, co s tím. Oba, jak vaše žena, tak i vy si zasloužíte odbornou pomoc. Tou laickou se může nadělat dost škod.
magrata1 95172
26.11.2022 13:37:25
Prakticky žádný alkoholik se nejde léčit dobrovolně. Léčí se "dobrovolně" pod tlakem okolností. Já jsem např. spoustu let říkala, že bych chtěla chtít přestat kouřit a pak by to bylo snadné. Přestala jsem pod tlakem okolností (5 let střídavého těhotenství a kojení). A teď jsem ráda. Ale abych pravdu řekla, cigára jsou pořád moje nešťastná láska. Bez té dlouhé abstinence bych nepřestala nikdy.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 9024  [Dalších 8944 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.