Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
15.2.2011 20:16:20
Starší dudlík nikdy nechtěl, palec si začal cucat hned v porodnici, i jsme ho měli v lehátku na hlavě měl deku, kolem pusy měl deku a dudlík v puse, vypadal jak Bin Ladin, ale dudlík stejně vyplivl. Palec si občas cucá doteď (4 roky), jinak to byl kliďas, s kojením bez problémů, mladší byl řvoun uřvanej, tak tomu jsme se snažili ten dudlík opravdu vnutit, ale nikdy tu pusu nezavřel natolik, aby si ho vzal, palec nebo jiný prst si cucá občas (2 a čtvrt roku), kojený byl taky hodně (tenhle do dvou let, starší do dvou a půl) myslím si, že se s tím nic dělat nedá, když ho nechce, tak ho nechce.
![]() |
| Sharien | 55442 |
|
|
15.2.2011 20:15:21
Katko, to je uplne jednoduchy: nektery deti maji opravdu silnou potrebubu sani, jine ne. POkud takove ditko nema dudlik, tak si navykne na palec a ten jeksi sebrat nelze... Takze dite to pak dela nejen pres den, kdyz se da odvest pozornost a pri usinani, ale taky v noci v polospanku. No a pak jsou z toho obcas dost velke polizanici v pusine (zuby), o tvaru palce nemluve. Kdyz ditko naucis na dudlik, tak mu ho postupne muzes brat a uz si skoro nikdy na palec nezvykne. Pri prvni dceri jsem mela uplne stejnej nazor, byla jsem hrda na to, ze nema dudlik, ale pak mne to teda rychle preslo a naprava skod byla dost narocna a mame velky stesti, ze to vubec jeste slo zvratit.
|
| Červánek | 13661 |
|
|
15.2.2011 20:13:06
mám zkušenosti s obojím - s palcem i dudlíkem - a z obojího může být průůůůů...švih...
Starší cucala palec do první třídy - ale byl to důsledek deprivace... Mladší měl dudlík skoro do 2,5 a má problém s čelistí - ještě netušíme, co se z toho vyvrbí... Ale násilné odvykání může způsobit mnohem, mnohem větší problémy - noční pomočování, koktání, noční můry atd., atd. atd....zatím je maličký, asi bych to nechala - jinak mnohým mým známým v okolí se osvědčil dudlík "kytička" - ten úplně obyčejný, ještě z dob naší generace:o) |
| Sharien | 55442 |
|
|
15.2.2011 20:12:28
Jeste mne napada: my to tu mladsi ucili pri pohybu, ona neco v puse chtela, ale ne dudlik... Jediny, kdy ho byla ochotna akceptovat bylo pri houpani s vedacce nebo na ruce, to ji nevadil. Je fakt, ze u ni slo videt, ze opravdu tuhle potrebu sani ma silnou, takze jsme nabizeli ruzne dudliky a pak jsme prisli na to, ze ani tak nejde o tvar, ale okolnosti. Ale takove plivani dudliku do dalky je obcas ohromna zabava, se rehta a s radosti opakuje
![]() |
| IveIve | 56905 |
|
15.2.2011 20:11:55
Moje dcera to v tomhle věku taky neuměla, usínala často s prsem v puse, když neusla u kojení, dávala jsem jí přes dudlíka plínku - dudlat chtěla, ale udržet v puse ho neuměla. Prsa se v roce vzdala, s dudlíkem to ve dvou letech podobně nevypadá
![]() |
| Katka +3 | 77171 |
|
|
15.2.2011 20:10:45
Neporadím, žádné moje dítě dudlík nechtělo, nenutila jsem,prsty si necucaly, usínaly při kojení.
Zcela neironicky: Mohl by mi někdo vysvětlit, jaký má smysl nejdřív cpát dítěti cumel, když za čas budete zase řešit, jak mu ho sebrat? (Mě pohled na mimino s cumlem asociuje chlapa s nafukovací máňou - prostě gumová/silikonová náhražka lidského těla nebo jeho části.) |
| Sharien | 55442 |
|
|
15.2.2011 20:08:39
No ono se to prave dobre radi, kdyz nekde nevi, co se pak muze stat a jaka je to polizanice... Nejake hracky by misto dudliky nesly?
|
| louda | 21323 |
|
|
15.2.2011 20:08:39
Nechápu, proč tady hned každý předhazuje špatný úmysl matce a nedostatek mateřské lásky
![]() |
| louda | 21323 |
|
|
15.2.2011 20:07:12
No jde o to, že já jsem si sama hodně dlouho cucala palec - přestala jsem až v první třídě - a díky tomu mám výraznou vadu chrupu. Takže bych to nerada opakovala.
|
| Sharien | 55442 |
|
|
15.2.2011 20:03:31
Jasne, ze je to vyvojovy ocucavani, ale to poznas, zda dite zkouma nebo opravdu da palec nahoru na patro a saje. Strasne spatne se toho zbavuje, vicemene nelze, pokud dite samo nechce nebo neumi.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.