Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| sarmi | 38831 |
|
|
19.11.2010 20:52:39
sojko, u nas zhruba tyden. vyhodila jsem ho ve 24m, hlavne mu zabiral na nocni probouzeni, takze kdyz se bez nej v noci probudil, hure pak bez dudliku usinal. ale nejak se to casem utrepalo, ma 29m.
|
| sojka+07+09 | 75323 |
|
|
19.11.2010 20:49:29
ahoj všem,
synek asi před hodinkou zahodil všechny svoje dudáky tak, že bych kvůli tomu musela rozebrat nábytek. Takže jsem mu řekla, že dudáčka zahodil a že už prostě není. Dvacet minut řval- ale jen tak to ze sebe tlačil. Od té doby si tu vedle mě hraje s autíčkem, nemůže zabrat, ale je hodnej. Zajímalo by mě jak vaše děti reagovaly na náhlé vysazení dudáčka. Můj kluk má 21 měsíců a není to typický závislák (kdyby byl, tu stěnu rozšroubuju ), tam bych se bála, že si bude cucat palec. Ale on dudáka nedudá přes den po něm ani nevzdechne, jenom večer ho má ležérně v koutku, což v noci vypadá tak, že po něm každou hodinu řve, protože jeho vyplivnutí ho probudí. Dost nás to obtěžuje, takže bychom byli rádi, kdyby ho neměl. Až mu bude po druhém roce, jsem připravená to zkusit pomaličku a vysvětlováním, ale teď by se nabízelo mu ho už nedat, když se jich tak efektně zbavil. Jak dlouho trvalo než vám bez něj děti začaly dobře spát ? Mám trpělivost, zítra je víkend, takže klidně ať si nespí. |
| bibianna | 88803 |
|
|
19.11.2010 19:40:52
Taky jsme vyhandlovali s čertem za sladkosti.....první večer se zeptal a pak už byl klid.....u mladšího to plánuji o velikonocích...
|
| Siren-♂ ♂ | 36082 |
|
|
19.11.2010 19:34:08
Ve 3,5 letech dudlík? a to se nebojíš deformace patra při takové době dudání??? To bych ho bez milosti sebrala.
Syn má 15 měsíců a taky mu ho nedávm přes den. Sice se po něm shání, ale nedostane. Jen na noc, nebo když se klube zub a je nějaká bolístka |
| Monika |
| • |
19.11.2010 19:31:06
Ahoj,
vyřešila jsem to stejně jako kdysi tchyně se "závislým" manželem. :) Večer, když už byla tma, jsme pootevřeli okno. Dcerka se klasicky začala ptát na "dudu". Řekli jsme, že přiletěla sova a dudu si odnesla pro svoje děti a ptali jsme se, jestli ji máme zavolat zpátky. Dcerka neochotně zavrtěla hlavou. Sice potom trochu poplakávala, ale my jsme se stále dokola ptali, jestli už tedy máme zavolat tu sovu zpátky...Druhý den se sice znovu na "dudu" ptala, ale opakovali jsme jí, že si ho odnesla ta sova. Třetí den už se ani nezeptala. Tím samým způsobem jsme odvykli závislosti na dudu i mladší dcerku. Kamarádka odvykla synka tím způsobem, že když přišel čert s Mikulášem, čert šel pro dudu a hodil si ho do pytle. Hned samozřejmě nastoupil Mikuláš s dárky pro "velkého kluka" bez dudu. Následně se čert ptal, jestli má dudu z pytle vyndat, klučina se ale překonal a řekl, že ne. :) Tak držím palce. |
| bibianna | 88803 |
|
|
19.11.2010 19:01:28
A když mu dáš do každé ruky sušenku, aby neměl dudlík čím držet, vyplivne dudlík a bude kousat nebo radši zahodí sušenku? Syn má 15 měsíců a dudlík už necháváme ráno v postýlce a je jenom na spaní - ani ven, na návštěvy apod. už ho nemíváme (tím netvrdím, že je příkladný...)...ale když dudlík míval přes den a dala jsem mu do ruky něco na mlsání, tak dudlík vyplivl a už si na něj nevzpomněl....
![]() |
| *Kate*+ dve holky 05+08 | 50403 |
|
|
19.11.2010 18:59:16
souhlasim s nazory nahore. syn je jeste maly a dudlik bych mu klidne nechala. ale to je muj osobni nazor a pokud to tebe stve, tak zakroc a seber mu ho. kazde "postupne" brani dudliku dite trapi mnohem vic nez radikalni rez a navic to vubec nefunguje. pokud takhle blbne u jidla, tak je na tobe, abys zakrocila a proste mu dudlik u jidla sebrala, protoze tvuj popis je dost odpudivy. to je fakt.
proste jsi rodic a musis stanovovat hranice i kdyz je to pro tebe neprijemne. rychle s tim zacni, budes to ted delat cim dal casteji ![]() |
| Ennywan | 4062 |
|
|
19.11.2010 18:52:30
Inzulo, tak to náš 3,5 leťák, i když to moc dobře chápe, že je na dudlík velký, tak se ho na noc vzdát neumí. A já jsem měkká a pořád nemám to srdce mu ho vzít.
|
| Pája, A+A :o) | 94544 |
|
|
19.11.2010 15:36:18
v tomhle věku bych to neřešila,ještě je malý
.akorát k jídlu bych mu ho nenechávala. já jsem zastáncem,že při jídle se prostě jenom jí![]() |
| Opatrná | 81894 |
|
|
19.11.2010 15:35:32
No, já prostě dudu přes den vzala a schovala, chvíli ho hledal, a pak dobrý. teď ho má taky jen na spaní, prostě dudu neopouští postýlku. Mně vadilo, že když má dudlík v puse, těžko se bude snažit mluvit
![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.