| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

(?)
[<<Předchozích 1740] Názory 17411750 z 2965  [Dalších 1215 >>]
Pája, A+A :o) 94544
27.10.2009 12:08:12
Chtěla bych se zeptat na váš názor.
Dcerka je od porodnice zvyklá na ten klasický dudlík kytičku z lékárny.. ale už jí rostou zoubky a ten není holt k tomu uzpůsobený~a~. jiný bohužel ale nechce. Máte někdo zkušenost s dlouhodobým užíváním tohoto dudlíku kytičky? Bojím se,aby to růst zoubků špatně neovlivnilo.~;((.
od aventu nebo nuku prostě nechce~;((.má ho převážně jen na usínání,přes den jen když je hodně unavená nebo rostou zoubky,jinak nedudá.
Pole levandulové 23006
16.10.2009 17:09:05
Limai, zalezi na tom, jakou mas velikost, resp. pro jaky vek. My zacinaly na velikosti pro nedonosene deti, myslim ze oznaceni maji od -2 mesicu do + 3 nebo tak nejak a to je opravu malicky dudlik. Ty anatomicke u dcery taky nemaji moc uspech, nejvic vedou ty placate a nebo nekdy ta tresinka. Ty nejmensi placate jsou o dost mensi nez ty nejmensi od Aventu, tak se zkus poptat po tech. Ted is nejsem jista, ale mylim, ze oni ty konce maji v takove klipsne, ale videt tam je, pripadne by ti je urcite rozdelali. Ja je kupuju v Anne a Viktorii, kde maji cely sortiment a velky vyber.
Maia
  • 
16.10.2009 16:18:25
Ja pouzivam vse od Suavinexu, ale nevim, co je pro tebe dlouhe a co kratke...
Delaji takove ty zkosene, ty moje deti rozhodne nebraly (mam jich odma par krasnych, sladenych is klipsanama, nepouzite a vyplivovane...) a pak delaji takove ty tresinky (ruzove, oranzove a modre) od 0-6 mes. a od 6 mesicu vys.
Jinak teda savicka meri 2,8 cm u toho dudlicku nad 6 mesicu, ty mensi uz doma asi nemam.
Limai 91448
16.10.2009 16:11:56
Velmi se mi líbí lahvičky a dudlíky od firmy Suavinex,chtěla bych prckovi koupit dudlíky,ale jeden mám doma a ten má takovou docela dost dlouhou savičku,když byl syn menší tak se dávil když jsem mu ho dala do pusinky,takže ho nepoužíváme.Používáme NUK,ale chtěla bych ty Suavinex dudlíky,ovšem nevím zda tato značka dělá dudlíky jenom s takto dlouhou savičkou nebo i krátké.V obchodě to poznat nejde,protože jsou zadělány v takové plastové krabičce a není pořádně vidět,jak ten dudlík vypadá.
jojo
  • 
7.10.2009 20:36:19
Ty a tobě podobní máte opravdu problém...jmenuje se ZÁVIST
Janka007 67669
7.10.2009 11:15:58
Ahoj maminky,
náš synek na tří letech dostal od zubařky doporučení na ortodoncii s tím, že má předkus a dostal takové speciální "rovnátko", říkají tomu dudlík, ale je to taková silikonová destička s úchytem , kterou si dítko dá do pusinky PŘED zoubky a nutí ho to držet horní a dolní čelist v rovině. Dovnitř do pusinky není nic ( dudák) , jen ven kouká ten úchyt, takový kroužek.
chtěla bych se zeptat, jaké s tím máte zkušenosti, zda Vám to pomohlo a také hlavně, zda nevíte, kde by se to dalo sehnat, u doktora jsem za to zaplatila 300Kč (spoluúčast ~;((), ale je to takové nic, syn do toho někdy kouše a mám obavu, že nám to dlouho nevydrží a nechce se mi každé dva měsíce kupovat nové za 300Kč a o bůhvíjestli by po nás nechtěli víc, když je to dřív jak za půl roky (když je to ta spoluúčast - hrazená částečně pojištovnou !!!).
díky moc všem za postřehy a kdyby někdo věděl, kde se to dá sehnat, budu moooc ráda !!!! ~x~
Vr 43128
6.10.2009 10:05:14
Díky Lili, Vr.
Lili 60681
5.10.2009 21:45:53
všechny mé tři děti byli na dudlíku od porodnice a kojila jsem dlouho:-)takže bych se toho nebála!Pokud nejsou potíže s kojením,přisáváním,tak bych klidně dudlík dala.
Kluci byli hrozní jedlíci a kdyby cumlík neměli,asi by byli na mě přisosnutí pořád~t~
A kojení byli opravdu dlouho/15 měsíců,9 měsíců a ten nejmladší do dvou let:-)/
Vraťka
  • 
30.9.2009 14:41:09
Ahoj maminky, ráda bych znala Váš názor..,mám 14ti denního chlapečka, úspěšně kojím, ale čím dál častěji jsem dudlíkem.. Zkusila jsem mu dát Avenťácky dudlík, občas si ho vezme a je spokojený, ale když mu vypadne, začne strašně nadávat a je to kolikrát horší, než kdyny ho neměl.A přijde mi, že při něm nedokáže tvrdě usnout, jen ho zklidní...
Nemůže si zkazit techniku sání z prsu? Máte některá tuto zkušenost? Díky
Kristýna
  • 
31.8.2009 12:58:39
Dámy prosím o radu moje kamarádka (48let) má krásného chlapečka kterému jsou 4roky a 6 měsíců sále mu na noc dává dudina.~p~Přes den si na něj vzpomene jen když pláce ale na noc ho sám vyžaduje.Už ma hodně zkažené zuby.Myslí si že to normální ale nechěla by jsem ji nějak omezovat,ale poroučet ji taky nemužu.Prosím Vás jak ji to mám vymluvit.Děkuji zkušeným maminkám za odpověď
[<<Předchozích 1740] Názory 17411750 z 2965  [Dalších 1215 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.