| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

(?)
[<<Předchozích 1760] Názory 17611770 z 2965  [Dalších 1195 >>]
Piškot s Piškůtky 6/04+11/09 10139
18.8.2009 22:38:12
Adélo, dcera byla taky bezdudlíková a jak ráda bych tu její uječenou tlamičku občas ucpala dudlíkem, nedala se :o) usínala jen u prsa a závislost na něm a mě dovedla k dokonalosti tím, že se v cca 16m budila v noci i po hodině a bez prsa neusnula. Ze začátku jsem zkusila všechny možný dudlíky a zbytečně, prsty si nikdy necucala.
Doufám, že její bráška, kterého čekám, bude dudlíkáč od miminkata a nebo alespoň nebude takový zavislák :o)
ronniev 8556
18.8.2009 22:29:10
Jojo, to znám... UM bylo všude - na křesle, na mně, za ušima, na koberci, jen v žaludku ne...~;((
ronniev 8556
18.8.2009 22:26:45
Adélo, pokud jde o nošení dítěte, nám se osvědčil "babyvak" - člověk sice poskakuje po bytě, ale ruce má volné, takže trochu i něco udělá, a dítě v tom leží, takže občas i usne.
A pokud ti jde o to moct občas odejít z domova, zkus ten hrníček s tvrdou hubičkou, ten jediný u nás zabral. Nedá se dítěti samozřejmě dát jako flaška, musí se držet, ale to by tatínek jistě zvládnul, ne?~;)
IveIve 56905
18.8.2009 22:23:40
Jé tak to by mě taky zajímalo :-)
První měsíc byla dcera bez dudlíku, pak se chytla malíčku a rovnou jsem jí tam šoupla dudlík, takže další dva měsíce měla dudla plus plenku a teď má jen plenku. Dudlík by s ehodil na uspávání, ale nechce, no..
karkulka+2 /08+11/ 50320
18.8.2009 21:58:08
Na "moudré rady", že do 6týdnu mimčo dudlík nesmí kvůli špatné technice kojení jsem to začla zkoušet až od 2měsíců, dudlíky lítaly obloukem, měla jsem jich pěknou sbírku roztodivných tvarů, materiálů a značek.
Dcera měla místo dudlíku moje prso, usínala u něj do 6ěsíců, kdy jsem si řekla dost a prostě ji nenechala dudlat 45minut moji bradavku, začla jsem ji dávat dudlík. Kupodivu ho druhej večer přijala a od té doby s ním usíná, přes den ho nemá vůbec, ani na odpolední spánek, prostě jen na noc. Značka Mam.
Bude ji 13měsíců a žádnou tragédii v tom nevidím, do 1.třídy ho snad mít nebude ~;)
Rozzárka 86652
18.8.2009 21:55:39
Adél zkus místo gumového dudlu na flašku použít takovou tu lžičku, možná by se tak to kojení dalo suplovat~;)jinak plně chápu, taky bych občas z toho blázince vypadla třebas na kolo~n~aspoň na dvě hodky
Rozzárka 86652
18.8.2009 21:47:26
omlouvám se za překlep~f~ celou noc~x~
Rozzárka 86652
18.8.2009 21:46:15
Neboj já jsem taky celý nco jak dudlík a jen co nebude v noci takové teplo utíkám spát do obýváku, ať brouček pochopí, že v noci se spí a nebaští (je mu půl roku)U prvního to fungovalo, měli jsme s taťkou dohodu, že ho nechám čtvrt hodky utišovat jakkoli a pak kdyžtak přijdu. Malej si deset minut poplakal a pak usnul když zjistil, že mlíčko není. Ale je určitě důležité, aby zastoupil tatínek, z něj totiž nic nepoteče (možná pot~t~) a tudíž ani mimísek mlíčko necítí~z~
Simeona a 3 68216
18.8.2009 21:44:00
Já myslím že to nejde, některé děti cumlají a jiné ne. Syn byl dudlíkovej, museli jsme mu ho ale dost drsně sebrat právě v 5 měsících, protože se v noci vbudil pokaždé když usnul a dudel vypadl (takže každých 20minut).
Dcerka je nedudlíková, už už to vypadalo že si vezme Avent, tak jsem přikoupila a ona se usmála a začala ho plivat 20cm daleko.
Jo a syn byl na UM, ale když s dudlíkem začínal tak jsem ho ještě kojila, pil vždycky dlouho (ale neměla jsem mlíko, takže to asi bylo tím). Dcera je kojená a pije krátce a po 3 hodinách.~d~
berusa 77519
18.8.2009 21:30:07
moje starsi dcera byla strasne uplakane miminko, rvala ve dne v noci....dudlika plivala pres pul mistnosti a nebo kdyz jsem ji ho drzela v puse, tak to stejne nemelo vyznam, protoze mela pusu otevrenou jak rvala.....nakonec mi nekdo poradil zkouset ji davat dudlik, kdyz je v klidu, aby si na nej zvykla....vzala ho na milost asi ve 4mesicich a pak uz bylo usinani lepsi nez predtim treba hodina ukrutnyho revu...

mela Avent (k tem kaucukovym mam odpor)...mela ho teda jen na usinani (usnula a vyplivla ho) a ve 2letech jsme ji ho vzali naprosto bez problemu
[<<Předchozích 1760] Názory 17611770 z 2965  [Dalších 1195 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.