| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

(?)
[<<Předchozích 1840] Názory 18411850 z 2965  [Dalších 1115 >>]
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
6.8.2009 23:43:38
A proč chceš dcerku naučit mermomocí na dudlík? Tomu vážně nerozumím ...
První syn měl dudu protože byl hodně plačtivý a dudlík ho uklidnil. Ale druhý byl klidný a plakal tak málokdy ... dudlík nikdy nechtěl (zkusila jsem dávat ze začátku), pak už ne, protože jsme ho nepotřebovali. Když měl hlad tak jsem mu dala prso a jinak byl hodný. Už je mu 1,5 roku a už si na něj asi nezvykne ~t~
Krucipísek 13229
6.8.2009 23:27:49
Ještě jsem neslyšela o dítěti, které by se odstavilo kvůli dudlíku. Ještě budu muset pročíst předchozí přízpěvky, třeba se někdo někde najde :-)
MishuI 84229
6.8.2009 22:40:59
Jo a kojíme naprosto v pohodě.To,že se s ní při kojení pomalu peru,nebude vina dudlíku,ale toho,že už má jiný zájmy,chce koukat po okolí,zvědavka.Prso je to poslední,co by ji zajímalo.
Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 59429
6.8.2009 22:40:26
Jo jinak to co popisuješ, je klasická 3 měsíční kolika...tak jen obrnět se trpělivostí, chovat, houpat, tišit...je to normální a zase to přejde. Zkus i zavinovačku nebo nosit v šátku. Držím palečky:-)
MishuI 84229
6.8.2009 22:39:43
V porodnici mě tak vystresovali,že jsem se neodvážila dát dudlík docela dlouho a pak bylo pozdě.Malá mi ho prostě nebrala,nechtěla,neuměla to.Teď jí bude půl roku a až teď teprv dudlíku přichází na chuť,občas si ho vezme v autě nebo před usnutím v kočárku.Zkoušej to znovu a znovu.
Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 59429
6.8.2009 22:38:34
Prvních 14 dní se dudlík nedoporučuje, u měsíčního by problém být neměl. Malej ho zpočátku taky nechtěl. Jinak je dobrý fígl na naučení udržet si dudlík - ne ho dítěti do pusinky dávat, ale naopak za něj trošku tahat a jakoby ho brát - dítě se tím brzy naučí ho vpohodě udržet. Takže já v životě nevstávala v noci, abych dala dudlík. A když už ho sám od sebe vyplivnul, tak ho nepostrádal...později si ho buď sám podal, nebo ho měl jen při usínání.
Mamča + 4 ♥ 85796
6.8.2009 22:37:08
Pardon, až teď jsem si všimla předchozího Tvého příspěvku~f~
A co třeba plínu??? Roh plíny namočit do mateřského mléka a nechat mu ho cumlat v pusince?? Samo, že jen růžek..udělat takovou "bouličku", tu namočit a dát sát malému....u nás to taky zabralo~d~
Mamča + 4 ♥ 85796
6.8.2009 22:35:13
Zkoušela jsi jiný dudlík???
Já takhle musela koupit x počet dudlíků, abych viděla, který jí svědčí a je pro ni nejpřijatelnější a pro ni "totožný" s prsem~d~ostatní jsem dala na hraní....
Je spousty druhů dudlíků, malé-velké-placaté-kulaté-silikonové....opravdu je nutno vyzkoušet~m~
A nebuj, neodstaví s Ti~;)
Limai 91448
6.8.2009 22:15:00
pokud jde o typy dudlíků,tak to jsem zkoušela různé a syn nechce nic.Myslela jsem že je to velikostí,po některých se i dávil,tak jsem koupila ty nejmenší,i když oni moc malé taky zrovna nejsou,ale menší už se nedělají.I po nich se syn někdy dáví.Dudlík mu samozřejmě v puse držím,ale stejně úspěch neslavíme,dokonce poslední tři večery vypadaly tak,že jsem synovi několik hodin-dvě až tři strkala dudlík do pusy,držela a on ho plival,až se uplival a uřval ke spánku.Jinak noci jsou úplně bez problémů,když už syn usne,tak spí krásně,na jídlo se vzbudí jednou,maximálně dvakrát za noc a protože spí se mnou v posteli,tak se nají a spinká dál,ráno vstává většinou docela pozdě.Nejnáročnější jsou večery,ale někdy jako třeba dneska má dny kdy tedy neskutečně prudí,takže já nedělám nic jiného než kojím a tiším řvoucího syna který se od rána do večera dožaduje prsa.Dcera které je nyní šest dudlík taky proti ní takové uplakané miminko.
Albar 93722
6.8.2009 22:14:32
Souhlasím s Jiřkou, malá musela ve třech týdnech do nemocnice, šla jsem si vyřídit příjem a když jsem se k ní vrátila, tak byla nalitá čajem a měla dudlík v puse ~o~ a to jsem hlásila, že jen kojím a dudlík nedávám. Nechtěla pak ode mě pít, bradavku sála stejně jak dudlík, byl to boj vydržet s kojením, hlavně když měla malá glukózu v kapačkách a neměla tolik hlad a navíc se skoro vždycky našla"hodná sestra", která jí dudlík i přes můj nesouhlas dala, když jsem šla na jídlo nebo přes noc. Pro jistotu bych asi dudlík ještě nedávala, tím spíš, že ho miminko nechce, buď ráda, my teď máme doma duduzávisláka ~y~ . Ono jak bude mimi trošku větší, je to už potom lepší a lepší ~x~.
[<<Předchozích 1840] Názory 18411850 z 2965  [Dalších 1115 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.