| Patsy + holky | 49556 |
|
|
6.8.2009 21:18:58
Rozhodně ne, poprvé ho měla v puse už v porodnici a potom až do 21 měsíců, kdy jsem jí ho navždy odebrala, byla po dudlíku jako urvaná. Kojila jsem bez problémů plně 6 měsíců a potom ještě dalších pár měsíců souběžně s příkrmy. Nikdy nebyl problém.
|
| Limai | 91448 |
|
|
6.8.2009 21:16:16
Mám měsíčního syna,který je velmi náročný a téměř neustále má potřebu sát,ale samozřejmě nemůže celý den ležet přilepený na mé bradavce.Bez úspěchu mu opakovaně zkouším dát dudlík,ale ten odmítá a plive pořád ven,a když už si ho vezme,je vidět že mu ten dudlík dělá problémy,neumí ho pořádně dudat,dudá chvilku a pak ho stejně vyplivne ven,řve a cpe si do pusy pěst.Mám pocit že malého mate to,že u dudlíku je jiný způsob sání než když saje prso,proto s tím dudlíkem neumí v puse zacházet.A tak mě napadlo,jestli když mu budu cpát dudák se nemůže odstavit od prsu.
|
| Denisa (Vanessa 5,5,Alex 2,5) | 80641 |
|
|
4.8.2009 20:56:10
Ahoj no my už máme dudu za zasebou od 14 měsice ale malý si od narozeni když mu nahodou vypadnul dava jaku nahražku do pusy dva prsty prostředniček a prsteniček.Tak když usiná nebo je omrzlý tak jsi je strká do pusy ted do něho furt hučim at ji vytahne děla to i venku a není to zrovna nejčistější že. Tak jsem si myslela ža mám klid od dudana a ted musím řešit palečky no člověk si nevybere
![]() |
| Zuzka, Terezka 4 měsíce |
| • |
24.7.2009 18:26:31
Jsme na tom úlně stejně ale já už to proostě vzdala a už dva týdny jí ho nenutím. Vypadá to že se pomalu učí usínat i tak. Ale jak kdy, někdy je kravál i hodinu a jindy zas do deseti minut spí :)
|
| Verča Viki 2,5měsíce |
| • |
24.7.2009 17:32:26
ahojky tak to jsme na tom stejně marně se snažím naši maličkou naučit na dudlíček vím jaký pak je problém s odvykáním ale docela by mi pomohl hlavně večer při usínání...to jsou galeje než jí uspíme..máme všechny možné druhy a tvary ale zatím nic moc výsledek
|
| Bal+♂ | 48244 |
|
|
18.7.2009 23:41:56
Snezanav ahoj,já myslím že to proběhlo docela dobře,občas si teda "zamrmle" že koko odnesl ptáček,ale jinak to bere dobře.Večer usíná už bez problémů,odpoledne trošku bojujeme a usíná o trochu později.
Jak už jsem psala tak jsem ho už několik týdnů připravovala na to že mu ho může odnést ptáček a tak jsem využila toho že nevěděl kam si dudlík dal a že je doma teď pořád otevřené okno,takže ptáček neměl žádnou překážku ![]() Malej má taky dva roky a už pomalu začíná chápat že dudlík se dá koupit v obchodě takže si myslím že byl pro nás nejvyší čas,protože už jsme mu nedávno museli koupit nový ač jsme původně nechtěli.Ale jeho zdravotní stav nás k tomu dohnal.Rostli mu zuby a byl na tom docela špatně(hrozilo nám že skončíme v nemocnici nechtěl nic pít) a v té době si dudlík rozkousl.Zdálo se mi že by to nebylo dobrý trápit ho ještě dudlíkem když nebyl ok a tak dostal novej. Takže pokud se malej cítí dobře,není nemocnej určitě bych vyzkoušela ho dudlíku zbavit,přeji hodně trpělivosti ![]() |
| Snezanav | 53882 |
|
|
12.7.2009 23:06:22
ahoj, prosim dej vedet jak jste dopadli. tady vsichni pisou jak jsou v pohode, ja mam kluka 2 roky, a je to teda drsny. kdyz nekam jdeme tak je uz naucen ze dudu neni treba a dava ji do drezu, ale jinak a hlavne na spani je zavislej. v noci kdyz ho naaahodou ztrati a nenajde (ale ma na nej dobry radar) tak musim vstat a najit ho. ja se na to chistam ted o vikendu, manzel tvrdi ze nevadi, ze ho to uklidnuje a dava mu jistotu a ja z toho mam hruzu, zas ... jsou mu dva roky, je na case se rozlouit.
dik moc sn |
| Bal+♂ | 48244 |
|
|
9.7.2009 22:52:15
Ahoj tak u nás právě probíhá od dudlíkování a to tak že mu ho odnesl ptáček
Nevěděl kde ho má tak jsem mu řekla že mu ho asi odnesl ptáček,ale už jsem ho pár týdnů na to připravovala že jestli si "koko" neschová tak mu ho ptáček odnese.Bez dudlíku spí asi 4 noc,je teda trochu neklidnej a protivnej při usínání ale pak usne ani neví jak a to i odpoledne.V noci spí stejně jako předtím(takže celou noc). |
| Kudátko+3 | 26452 |
|
|
30.6.2009 19:55:43
my jsme udelali takovou fintu, ze dudlik jako snedlo plysove zviratko (kralik Bob). Mala, kdyz si na nej vzpomnela, rekla Bob snedl a tak to proste vzala. Vsechny dudliky jsem samozrejme schovala, nesmela je videt. A bylo to u nas definitivni. Mala mela 2 roky.
|
| Lucka a Klárka |
| • |
30.6.2009 11:13:10
Ahoj, no třeba to nebude u nás tak tragický, nevím, takhle jsem se bála ukončení kojení a šlo to pak hladce a samo, ale dala jsem si za cíl právě tak do 2 let ho odstranit úplně. Někdo mi radil, že je dobrý nějak ten sosák nastříhnout anebo případně zkrátit, že to to dítko začne odmítat. Ale nerada bych , aby mi Klárka z toho dudlíku něco spolkla tak nevím, jestli je to dobré řešení.
Máma mi pořád říká, že šílím, že jsme měli taky dudlíka až do 3 let - to je fajn, a co jako pak, když jde dítě do školky :-/ tak přeju taky pevné nervy. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.