| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Štítná žláza a její nemoci

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 2552  [Dalších 2242 >>]
jana
  • 
4.3.2015 17:37:49
Hodnoty si již nepamatuji.Beru denně Euthyrox.Před každou kontrolou chodím na krev.V ordinaci mi měří tlak,kontrolují "třes" rukou,žlázu prohmátnou,jednou za čas utz.
Aefik 18295
4.3.2015 17:34:41
Podle výsledků je to autoimunní thyreoiditis,u endokrinologa tě čeká ultrazvuk štít.žlázy a vyšetření Tk,pulsu,změření obvodu krku,odebrání anamnézy a nejspíš dostaneš Letrox nebo Euthyrox - denně ráno nalačno.
Hladina TSH je ještě v normě,ale ideál je kolem 1-1,5.
dadlenka 68589
4.3.2015 17:24:22
Nechala jsem si vyšetřit krev a nakonec me nemile překvapilo, ze mam pry problem se stitnou zlazou. Jdu na vysetreni na endokrinologii, ale v podstate netusim, co me ceka. Moje doktorka mi rekla, ze výsledky jsou spíše na sledování, ale cervicek hloda:-) pry mam vysoké hodnoty S_Anti-TPO - > 1300 S_TSH 4,004 a S-Anti-Tg 243,6 .... Asi mi to vysvětli odborný lékař, ale zkousim to i tady:-) opravdu jsou to jen zvýšene hodnoty, nebo uz pru.er a na co se muzu tak nejak připravit?moc diky:-)
00 130816
15.2.2015 18:29:41
výsledky dopadly dobře, žádné špatné hodnoty, tedy jednorázový výkyv
ale na krev chodím pravidelně, takže si to budu víc hlídat a detox a bylinky znovu nasadím tak jako tak

díky všem za odpovědi
withep 93862
13.2.2015 8:30:20
Ono nejde (jen) o to, že by se člověk bál léku. Jde o to, že bere nemoc jako informaci, že je s ním něco v nepořádku, a rád by na tu informaci reagoval a do pořádku se dal. Brát léky - tj. tlumit příznaky nemoci - je vlastně umlčení té informace, její smazání. Ale ten nepořádek zůstává a časem se ozve znova, nejspíš další nemocí.

Nemoci se na sebe nabalují, generace našich prarodičů dožívá s několika různými onemocněními, na které berou spoustu léků se spoustou vedlejších účinků, lékaři složitě hledají lék, který by pomohl na nemoc x a zároveň nezhoršil nemoc y... Tomu se dá předejít, když člověk včas hledá jiné cesty. Naše babičky vyrostly se slepou důvěrou v moderní medicínu a bez internetu, kde by pátraly po nějakých alternativách. My máme jinou možnost :-)
1kulička 119729
12.2.2015 15:53:12
Tak toto je zrovna druh léku - hormonální substituce - které se bát opravdu nemusíš. Léty odzkoušeno, velmi dobře fungující a s hormonální antikoncepcí to má společný jen název "hormonální" - není hormon jako hormon. Formulace "už dávno neberu HA" mi evokuje, že HA považuješ za menší zlo - tomu tak opravdu není.
Jinak naše endokrinoložka sama uznává, že např. zvýšení protilátek při normální funkci šž často může být jen přechodné (aktuálně řeším s dětmi). Jistě to bude platit i o zvýšené/snížené funkci, pokud budeš chodit na kontroly, není se čeho bát, naopak, usuzuje se, že nízká dávka hormonu i při normální funkci působí při zánětu profylakticky a může zabránit další destrukci tkáně.
U tebe je důležité:
1. dle UZ zjistit stav tkáně - je-li hodně poškozena, rozhodně se léčbě nevyhýbej
2. výsledky z krve - důležité je, jestli máš hypofunkci - tj. nízké ft3, T4 nebo náběh na hypofunkci tj vysoké jen TSH, nebo vše v normě a vysoké jsou jen protilátky - dobrý endokrinolog ti vysvětlí, zda musíš brát léky nutně nebo zkusit preventivně nízké dávky, které mohou ovlivnit stav zánětu.
3. jelikož máš i jiné autoimunitní choroby, ale v celkem tichém stavu - určitě čínská nebo ajurvéda stojí za vyzkoušení - jak všichni psali, pomůže ti i když budeš substituci brát.
4. vyhýbat se dlouhodobému užívání léků z nějakého pocitu nebo principu není moc dobrá filozofie, člověk se připravuje o potencionální výhodu. Je třeba vědět, že ne každý lék vyhovuje všem a když mi některý nesedl, musíš žádat u doktora jiný - většinou je dost možností - zrovna u levotyroxinu to neplatí, ale obecně velmi ~;((
Pam-pela 97353
12.2.2015 10:41:47
...a ty prostě existují, jak mi potvrdila tím "někdy se to prostě samo spraví" i lékařka :-). nevyprávěla jsem jí, co bylo za tím "samo", stejně to nechtěla slyšet.
P.S. - měla jsem plnou substituci.
Anadar 27930
12.2.2015 10:38:56
Souhlasím s Cimbur.
Ještě bych dodala to,že je velký rozdíl brát hormony(jako např. kortikoidy)jako lék a nebo jako v tvém případě jako substituci . Není to nic navíc,ale pouze doplnění něčeho,co tělo nevyrábí.
Je pravda,že většina snížených funkcí š.ž je na podkladě autoimunitního procesu,na který má vliv řada faktorů,ale pokud se jedná už o prokázanou sníženou funkci štítnice,tam je substituce asi nezbytná-viz varování Cimbur.
withep 93862
12.2.2015 10:30:31
Cimbur, ale ona přece a priori neodmítá léčbu (substituční či udržovací - doživotní, jakou nabízí klasická medicína), jen se ptá po možnostech skutečného uzdravení.
Cimbur 64764
12.2.2015 8:21:51
Snížená funkce štítné žlázy má velmi komplexní důsledky, ne jen ty zdánlivě "kosmetické", jako je celkové zpomalení, nárůst hmotnosti a vypadávání vlasů. Právě jsem tu měla pacientku, u které neléčená hypothyreóza vedla v důsledku k těžké mrtvici s trvalými následky, viděla jsem lidi na léčenou hypothyreózu zemřít, opakovaně jsem tu měla pacienty s těžkým srdečním sleháním, výpotky v pohrudniční dutině i v osrdečníku. Vše nerozpoznaná nebo neléčená snížená funkce štítné žlázy. Ani nemluvím o následcích neléčené hypothyreózy, byť mírné, v těhotenství.
Takže co k tomu říct? Neblbni.
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 2552  [Dalších 2242 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.