| angrešt | 114837 |
|
9.2.2020 10:09:24
Děti mám ještě malé a tolik se zatím na ruce neprojevují :)
Ale připomnělas mi jeden rozhovor z minulého týdne - jeden známý se poněkud nelichotivě vyjádřil o jednom mém kamarádovi (který byl nedávno chvíli nezaměstnaný a jeho následná práce po rekvalifikaci není, podle toho známého, dost užitečná), že prý "ten se neumí a nechce živit rukama". Což mě docela zarazilo. Ten kamarád totiž pracoval předtím spoustu let jako pečovatel ve stacionáři pro lidi s těžkým zdravotním postižením. Ale to prý "nebyla ta pravá práce rukama...to kdyby se třeba rekvalifikoval na takovýho tesaře..." :) Takže co je to vlastně ta správná "práce rukama" ? |
| Monty | 129940 |
|
|
9.2.2020 10:03:19
Kudlo,
to asi dost záleží na tom, jaký komfort mít chce. My třeba počítáme reálně výdaje při každé nabídce, předpokládám, že to tak dělají všichni. Ale velkou roli hraje i to, jestli v tom Lucembursku/Singapuru/kdekoli chceš bydlet v luxusní vile nebo v normálním bytě, jestli dostaneš auto služební nebo si musíš kupovat vlastní, jak často chceš jezdit/lítat do ČR atd. Už jsme to počítali několikrát, takže mohu s klidným svědomím říct, že Federikou uváděný plat v řádu statisíců by i se započtením všech "vicenákladů" znamenal opravdu zásadně komfortnější život. |
| daba+holčička | 55689 |
|
|
9.2.2020 9:51:27
No to asi fakt, to je spíš administrátor sítě. Ti naši umí ty sítě natahat, nastavit, rozložit a složit všechny compy a něco v nich vyměnit, všechno naistalovat, spravují server, zálohovací jednotky a po celý den připomínají uživatelům, že jsou idioti
![]() |
|
|
9.2.2020 9:48:45
Přesně tak, já mu volám, když ze sebe potřebuju udělat debila, protože poté co vyzkouším všechny možnosti a zvednu telefon, zjistíme společně, že problém je mezi klávesnicí a židlí
![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
9.2.2020 9:44:01
To je druhá věc, že většinový ajťák nevyvíjí kdo ví jaká SW, ale volá se mu, když něco nefunguje a paní Vomáčkové se nejde přihlásit do počítače. Skoro si myslím, že ten je od těch statisíců vzdálen úplně stejně jako jeho soused, co dělá instalatéra jako OSVČ. Jde jen o to, k čemu kdo tíhne, ale ani s jedním ani s druhým nebude ani chudý ani bohatý.
|
|
|
9.2.2020 9:33:25
No zubař je taky především řemeslo - bez šikovnejch rukou si neškrtneš + k tomu musíš vystudovat medicínu + práce s lidma, oproti chirurgům neuspanýma, je to pěkně tvrdej chlebíček...
|
| 77kraska | 132593 |
|
9.2.2020 9:24:42
Val, presne tak, zvazila bych puvodni cenu a kvalitu te veci s rozbitym zipem...kdyz to bude luxusni bunda, tak pujdu se zipem do opravny...kdyz to bude oblibeny ale levny kousek, tak to udelam sama....kdyz to bude bunda za stovku ze sekace, kterych tam maji spousty, tak ji dam do kontejneru na textil a koupim si novou
problem je, ze opravny u nas jsou zavalene praci a reknou Ti, ze vubec nemaji cas ale musim rict, ze se mi zip nerozbil uz hodne hodne dlouho |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
9.2.2020 9:23:06
Reklamaci ti uznají. Někde to i dělají tak, že ti řeknou, ať si ten zip dáš spravit a pak ti to proplatí.
Někde mají svého opraváře, kterému ty zakázky dávají. |
|
|
9.2.2020 9:22:19
Tak ajťák je u mě správce sítě, většinou dělá i drobné opravy HW a SW. Máme dva, neřekla bych že trpí hladem, ale rolexky teda nenosí.
|
| 77kraska | 132593 |
|
9.2.2020 9:21:38
Val, zkracujes nekdy kalhoty tou nalepovaci paskou?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.