| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Šikovné ruce

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 12109  [Dalších 12079 >>]
Evelyn1968,2děti 6269
27.11.2024 16:47:58
Jestli jsou myšleny ruční práce, tak nikdy~;).
Jinak kreativní jsem.
Abigail* 76789
27.11.2024 16:46:59
Tvoření mě baví, ako dítě jsem chodívala na výtvarku do zušky. Doma toho zas tak moc nevyrábím, většinou dělám věnce a nějakou tematickou výzdobu, ale umírněně.
Teď sbírám odvahu přihlásit se na kurz mozaiky.
Len 108740
27.11.2024 16:29:20
Nejsem tvoriva, vubec. Vyrabeni cehokoliv hmotneho me neskutecne nudi. Jsem velmi tvoriva v kuchyni, ale ozdubky, vlastnorucne vytvorene obleceni a podobne veci nevedu. Ani VV ve skole jsem nemela rada, nikdy jsem z vlastniho popudu nikdy nenakreslila. Vlastne, ilustrovala jsem si knizky, v detstvi. A porad pisu, do supliku, takze tvorivost asi nejakou mam, jen ne hmotnou.
Lei 37503
27.11.2024 15:16:52
Maluju (akvarel), vážu kytice a věnce, ráda píšu, hezky a nápaditě balím dárky, zdobím stoly na různé oslavy atp. A ráda peču. Všechno celoživotně. Bohužel jsem se do ničeho z toho neponořila natolik, abych měla nějaké výraznější výsledky či úspěchy, o výdělku ani nemluvě. V duchu si maluju vlastní květinářství s cukrárnou...ale neuměla bych expandovat, neumím se prodat, říci si o odpovídající peníze ani delegovat činnosti a vést lidi, takže si myslím, že by se ze záliby stala povinnost. Kdoví :-). Vlastně se ve mně tluče pocit, že bych to měla dotáhnout dál, s pocitem, že když to dělám pro radost mou a blízkých, tak je to vlastně ideální.

Samozřejmě jsem měla etapy, kdy jsem zkoušela různé techniky, ale jak už jste tu psaly nade mnou - co pak s tím vyrobeným (myslím, že například pryskyřici na zalévání sušených květů do šperků mám někde doteď ~:-D).
TaJ 81121
27.11.2024 15:16:29
Mně ta tvořivá období tak nějak různě přicházejí a odcházejí. Hodně tvořivá jsem byla jako dítě, pak chvíli i v dospívání...pak když jsme rekonstruovali a zařizovali domek, to jsem pořád něco vymýšlela, vyráběla, dekorovala...pak než se narodil syn, tak jsem měla hodně kreslící období, dlouho jsem různě zkoušela kresbu tužkou a uhlem. No a asi nejvíc tvořivé období jsem měla, když byl syn malý a začalo ho to někdy kolem těch 5 let bavit, to jsme pořád něco kreslili, lepili, vyráběli a fakt mě to s ním bavilo. Trvalo to tak do jeho 10 let, pak ho to pomaloučku přestávalo bavit. A od té doby jsem asi tvořivé období zatím neměla. Ale u mě se tak nějak střídají hudební, tvořivá a čtecí období (mám prostě období, kdy se tomu věnuju skoro pořád a pak zase období, kdy téměř vůbec).
Stará husa 154854
27.11.2024 15:15:43
Když byl BM na vojně, tak jsem se rozhodla, že mu úpletu svetr, což se mi povedlo. A v době, kdy byly děti miminka, tak jsem jim upletla nějaké oblečení a čepičky. Jinak jsem na ruční práce dost nešikovná a ani mě neláká mít doma nějaké ručně vyráběné předměty.
mamoch 107553
27.11.2024 15:03:53
Na mateřské, což je 45 let, jsem dělávala z chemlonu koberečky, měla jsem na to takovou speciální jehlu, tenkrát to děsně frčelo, hrůzné to dnešníma očima bylo. Celkem rychle mě to přešlo a tak jsem životem šla jen s pletením a háčkováním, pletení vyhrává dosud. A ráda maluju na kamínky, ale také musím mít chuť a náladu, nemaluju často.
Koníček mořský 156666
27.11.2024 15:00:25
Kolikrát. Hodně kreslicí - třeba jsem si udělala spoustu vlastních omalovánek, napsala a nakreslila knihu, něco ušila, upletla, vytvořila - ubrouskovou, z textilu, keramiku...

Ale mám asi málo píle, vůle a kreativity. Vždycky si někde něco najdu a nadšeně si říkám - tohle budu tvořit. Ale pak jsem lenivá a nevím, co bych s těma výtvorama vlastně dělala.

I když musím říct, že když člověka popadne "tvořivá" a jde mu to, je to jeden z nejlepších pocitů, co člověk může zažít. Kam se hrabe orgasmus a drogy. (teda skoro)
Anthea 47738
27.11.2024 14:51:23
Myšleno jakékoliv kreativní aj.techniky.

Já částečně na mateřské třeba počítačový scraptbooking z fotek, pak třeba decoupage, fimo, pedig.

Pak při souběhu malé dítě a zaměstnání moc ne.
A teď, co dcera odrostla a mám víc času, tak se začínám k tvoření vracet a objevuju i nové techniky, např.odléváni že samotvrdnoucich hmot. Momentálně třeba hodně frčí tvorba malých dekorativních domečků, taky už jsem nějaké udělala.

A co Vy?

štěstí77 160501
28.9.2024 19:48:53
ne neumím
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 12109  [Dalších 12079 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.