| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Písničky a zpěv

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 15117  [Dalších 14447 >>]
Vítr z hor 100046
28.1.2021 15:30:23
No tak holt zpívej v jiném jazyce, toho si nikdo nevšimne. Třeba francouzsky, Francouzi taky ráčkujou ~5~
Nečekala bych na amatéry, klidně bych si vytiskla noty a zpívala s youtube, proč nezačít hned?

Ostatně výslovnost nemusí být na překážku – Dalida (původem Italka) pořádně matlala francouzštinu a stejně jí Francie ležela u nohou.
Rodinová 140078
28.1.2021 15:10:37
Hm, pokud by me nekde nejaci mistni amateri vzali (az to zas bude mozne a pokud jsou), asi by to byla cesta. Jo a taky rackuju, to nevim, jak by na to hledeli ~:-D

Verim, ze bych se to naucila, jde o to dat ty dve veci dohromady, noty a zpev, Elementary dear Watson ...
libik 142094
28.1.2021 15:05:54
Já taky, potíž je možná, že neumím zpívat bez nich~n~
Vítr z hor 100046
28.1.2021 15:01:23
Asi, člověče, tréninkem. Nevím přesně, jak jsem se to naučila já, ale asi rok jsem chodila do sboru, koukala do not, k tomu nám to vždycky na začátku hráli, cvičili jsme – a pak jsem najednou zjistila, že vezmu noty a zpívám.
Těžkou melodii s předznamenáním teda nedám jen tak z listu, ale normální věci jo. Je fakt, že u těžších neznámých míst se zaseknu a jdu po intervalech. Určitou roli teda zřejmě hraje i zkušenost s intervaly a mnemotechnické pomůcky (zpočátku třeba hoří, ovčáci...).
Rodinová 140078
28.1.2021 14:52:49
To by asi slo, zkusim.
Musim teda nekde najit jednoduche noty k pisnickam, ktere neznam ~:-D zname pisnicky za ucelem intervalu mam.
Nevis o necem, jestli se v tom trochu pohybujes?
Roya 111257
28.1.2021 14:46:08
Udělej to obráceně. Nejdřív si několik not zazpívej podle toho, jak myslíš, že to je (noty jdou nahoru - melodie jde nahoru, noty dolů, melodie dolů, když to je o víc než o jedno, hlas musí poskočit o víc než jeden tón vedle), a pak si to zahraj - uslyšíš, jestli ses trefila. Taky se dají cvičit jednotlivé intervaly, třeba podle začátků známých písniček (Kočka leze dírou - sekunda = celý tón nahoru, Kočka leze dolů - celý tón dolů, Ovčáci - tercie = o dva tóny atd.).
Rodinová 140078
28.1.2021 14:20:25
Umim noty a hrat na nastroj, umim zpivat.

Ale ne zpivat podle not ~:-D

Mozna, ze by slo si to nejdriv zahrat a pak zazpivat, ale vysledek by mel byt, ze vezmu do ruky noty a zacnu zpivat.

Naucil jste se nekdo, a tedy idealne v teto pochmurne dobe, jako samouk?

Dekuju za tipy (a vim, uz mi asi fakt hrabe...).
Sl+2 111129
13.1.2021 11:03:09
Děkuji všem za rady a doporučení. Předám dál.
nekázanka 7331
12.1.2021 15:22:14
Já místo kurzu zvolila kostelní scholu. Vedou ji muzikanti, učitel zpěvu a jeho žena, která učí dechové nástroje. Akorát už jsme hrozně dlouho nezpívali...
Kopřiva Dvoudomá 34182
12.1.2021 6:24:36
Ida Kelarová dělá kurzy postavené na prožitku (kdysi jsem tam byla). To má smysl pro někoho, kdo "se bojí zpívat", je nejistý atd. S technikou a školením to nemá nic společného.

Učitel ZUŠ nebude trpět, ten je zvyklej na všechno :-) Když uslyší pěknej materiál a uvidí zájem, tak bude rád a bude ho to bavit. Chce to ale někoho, kdo má dobrý reference (tj. jeho žáci dobře zpívají), prostě dobře vybrat někoho, kdo to umí smysluplně pojmout.
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 15117  [Dalších 14447 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.