| luslik+Niki07/07+ Terí04/10 | 16719 |
|
|
12.3.2009 15:02:28
Můžu se zeptat jestli někdo o tom víte víc? Jaká je šance na normální početí? Co to znamená? Jaký je to teda výsledek? Ostatní hodnoty jsou 4ml, 55mil/ml, morfologie 30%, nepohybl.20%, výsledek: Asthenospermie
4ml je celkový objem a ten máte OK (norma je 2-6ml) 55mil/ml je taky hezký výsledek a na přirozené těhotnění stačí bohatě (normální spermiogram se uvádí 20mil/ml a více, nad 40mil/ml se uvádí výsledek výborný) ta morfologie. Tam je hranice do30% defektních. Takže tam jste na hraně nepohybl. 20% předpokládám že tedy zbývajících 80% je pohyblivých (norma je nad 50%pohyblivých. Nad 60% už je výborný výsledek) ALE diagnóza ASTHENOSPERMIE znamená, že je méně než 50% progresivně se pohybujících spermií, takže jsi si jistá, že těch 20% není pohyb? Dr. ti k tomu určitě něco víc řekne, ale já bych se toho vůbec nebála. Zažila jsem přirozeně těhotnět holky s mnohem horším spermiem. Tohle je na dnešní dobu bych řekla ještě pěkný, máte spermijek hodně, jsou v pořádku, takže jen ten pohyb a já si osobně myslím, že jestli je taková ta hranice pro běžné těhotnění určena 20mil/ml, objem 2ml,pohyb 50% tak to máš těch persperktivních spermijek potřebných ke slušné šanci na otěhotnění teoreticky 20milionů.Když to takhle spočítám u vás vychází mi, že máte k dispozici 44milionů. Matika je podle mě na vaší straně, takže plození zdar. ![]() PS: Asthenosepermie |
| zuni | 81393 |
|
|
12.3.2009 14:33:38
Edvi, v tom textu se Dr zmiňuje o křečové žíle. Podle mě tuhle poměrně lehce zhoršenou kvalitu klidně může způsobit jen ona, odstraněním by se to mohlo vyřešit. (Nechci teda vkládat falešné naděje, ale i z toho, co o křečovce říkal ten náš urolog, si to myslím - samozřejmě tam ale může být jiný problém.)
|
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
12.3.2009 14:26:09
Suzan dík. Právě , že o vaši diagnoze vím. :-( máš pravdu. dík za info. Jak jsem to tak četla, tek všechno tohle dodržuje.
![]() |
| zuni | 81393 |
|
|
12.3.2009 14:22:32
čau edvinko, vyjeď si to normálně na netu. Zkopíruju ti sem nějaké odkázky.
Slovník cizích slov říká tohle: "snížená vitalita nebo pohyblivost spermií" http://www.hzp.cz/main/dotazy_on.php?tema=2&id=24030&p_str=46 "astenospermie s nízkou pohyblivostí spermií znamená, že asi jen nejvýš 25% spermií může mít normální pohyblivost. Z širšího hlediska je tedy třeba dbát na optimální teplotu pro varlata- škodí sauna, horké koupele, ale také nošení neprodyšných slipů a riflí. Optimální jsou chladné sprchy, plavání, volné trenkové spodní prádlo a vzdušné kalhoty. Suverénně škodí kouření, nedostatek zdravého spánku a pohybu na zdravém vzduchu, ze sportů je radno vyřadit delší jízdy na bicyklu. Škodí styk se zářením, některými chemikáliemi, především však užívání návykových drog, alkoholem počínaje a sociálními drogami konče. Je nutné aby váš partner netrpěl žádnou infekcí, zvláště močopohlavního systému a také ne varikokélou (křečové žíly v šourku). Pak může pomoci užívání kyseliny listové, podávání zinku, vitaminů C a E (vše v multivitaminových tabletách)." PS: neodpustím si nabídnout urologa z Říčan (případně Prahy) kdybys chtěla kontakt, písni... Držím palčíky. ![]() A neměj strach. Přiznám se, že s naší diagnózou (o které možná něco víš) mám za to, že když tam aspoň spermie máte, tak se dá leccos.... ![]() |
| asianine | 94075 |
|
|
12.3.2009 14:17:43
Ničeho se nebojte.Manžel měl taky tenle výsledek a otěhotněla jsem přirozeně.Jen to nejde tak rychle,jak někomu,no.
![]() |
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
12.3.2009 14:12:34
No neřekli nic, jen nám dali výsledek a k dr. s tím teprve půjdu.
![]() |
| Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 | 59429 |
|
|
12.3.2009 14:10:08
Ahoj, hlavně si myslím, že všechno (co to znamená, co bude následovat dál atd.) by Vám měli vysvětlit v centru, kde dělali spermiogram. Přece Vám jen nesdělí latinsky výsledek bez vysvětlení?! Jinak je to snížená pohyblivost spermií, takže zřejmě bude třeba jim nějak pomoci dostat se na správné místo
Ale určitě to zvládnete!! Je spousta metod asistované reprodukce, vyšetří Vás a najdou tu nejvhodnější pro Vás. Držím palečky. |
| asianine | 94075 |
|
|
12.3.2009 14:09:39
Ahoj,asi Vám k tomu nikdo moc neřekl,co?Nebo jste s výsledkem nebyli ještě u lékaře?
|
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
12.3.2009 13:58:42
Můžu se zeptat jestli někdo o tom víte víc? Jaká je šance na normální početí? Co to znamená? Jaký je to teda výsledek? Ostatní hodnoty jsou 4ml, 55mil/ml, morfologie 30%, nepohybl.20%, výsledek: Asthenospermie
|
| Zuza78,Laura12/06,Radovan 2/10 | 93731 |
|
|
6.3.2009 21:29:02
S Pronatalem mám dobré zkušenosti. V roce 2006 jsem podstoupila IUI po níž mám holčičku. Letos mám za sebou další a doufám že opět úspěšně.
Jinak před těma 3 roky to bylo o něco horší než teď. Už se nečeká tak dlouho jako předtím. Většinou jsem šla na čas, max 15 minut později. To předtím jsem klidně čekala i 2 hodiny. Na recepční si nemůžu stěžovat, a doktoři jsou milý. Někdo tu poukazoval na to, že pokaždé jsi u jiného doktora. Já při první návštěvě vyplňovala dotazník, ve kterém je možnost zaškrtnou zda si přeješ vždy stejného doktora nebo jestli je to jedno. Nevím jak to funguje pokud si ho přeješ, mě to bylo a je jedno. Co se týče placení, tak vyšetření, konzultace, testy nehradíš. Pouze za léky 30,- Kč jako v lékárně, musí vystavit recept, i když léky dostaneš tam. Za léky na stimlaci před IUI jsem doplácela 3200,- /jeden cyklus. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.