| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Rodina a jak v ní přežít

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 147071  [Dalších 146071 >>]
Lenka Pražanda 128023
17.5.2024 10:07:08
Jak nesložené? Vezmeš hromadu a nacpeš jí do koše? To se tam nemůže vejít ~e~ A pak by to bylo tak zmačkané, že by byla hrozná práce to vyžehlit. Mnohem větší, než to složit hala bala narychlo. Já mám pračku na 7 kg a o víkendu jí otočím třeba 3x. To je opravdu veliká hromada prádla. To nikam nenacpeš, jedině složit a uklidit.
Koníček mořský 156666
17.5.2024 10:00:11
Myslím, že jiná situace je uklidit nemocnému nebo nemohoucímu rodiči ( i když i tam bych asi přinejmenším oznámila). To vaše bych brala jako milé vánoční překvapení.
Jiná situace je uklidit třeba člověku s počínající či rozvinutou demencí. Tam bych asi uklidila trošku "na sílu".
Ale byla jsem v domácnostech, kde jsem se lepila k židli, i to kafe z omouněného hrnečku jsem si dala, byla tam špína a smrad, ale ti lidé žili podle svých možností a schopností. Myslím, že třeba ani lidem s mentálním postižením nebo sociálně slabším není košer vnikat do jejich domácností a dělat jim "dobře" s úklidem. I tam je na místě respekt. Tak proč ne u dcer ?

Já bych třeba taky mohla nastoupit k mojí 77 leté mámě a uklízet jí tam podle mě. Ale jen se jí zeptám, zda nechce s něčím pomoci a když nechce, nijak mě to netrápí. Uklizeno tak nějak zatím má, tak jsem ráda, že je ráda.
Podle mě by děti i rodiče měli mít vzájemný respekt ke svým domácnostem. Ale to předpokládá mentální dospělost a lidskou vyspělost.
Ropucha + 2 120300
17.5.2024 9:59:40
"Syn má třeba schované triko co nosil v 10letech doteď, proč mě se ptej."

Já mám tušení, že skříně a skříňky mých dětí jsou plné podobných artefaktů dodnes.
Není to moje starost, vyřeší se to, až se jednou budou jejich pokoje definitivně rušit. Dokud u nás mají skříně, je jejich věc, co v nich mají, mně je to jedno a ani nemám puzení tam nahlížet.
Když se doma ukáží na delší čas než na rychlou otočku, maximálně je poprosím, aby si na nábytku utřeli prach.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
17.5.2024 9:56:16
To už vůbec ne, syn od 18 řídí líp než já.
Renka + 3 26652
17.5.2024 9:54:37
Já se teda snažím do ničeho nemluvit, ale třeba u dětí s čerstvým řidičákem mi to fakt nejde, ale myslím si, že neprudím moc ~:-D Jak budou mít doma uklizeno a podobné záležitosti, to vůbec řešit nehodlám.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
17.5.2024 9:54:22
Ze šňůry to uklízím rovnou do skříně. Cestou do komory okolo ní stejně jdu. Ale jsme jenom 2.
kosatka2 89902
17.5.2024 9:50:22
Do koše na prádlo se prádlo složené dávat přece nemusí ~:-D
když potřebuju rychle složit sušák, protože doprala další várka, nebo prostě na to nemám čas ani elán, jenom tam to prádlo přendám. když v některých domácnostech vidím koš s prádlem, vždycky to tam taky mají nesložené.
Nás je doma 5, všichni děláme sporty a pracujeme v zahradě, prádla je hodně a opravdu to zabere dost času, všechno to roztřídit, složit a rozmístit, to opravdu není šup šup.
Lenka Pražanda 128023
17.5.2024 9:39:27
Tak zrovna umytá lednice a nějaká skříňka by mi nevadila. Vadilo by mi, kdyby uklízela tak, že dá věci jinam a já je pak nemůžu najít. To dělala tchýně. Uklízela mi kuchyň, ale tak nesmyslně, že jsem nemohla najít hrnec na vaření - byl v ložnici, mouku nebo těstoviny jsem našla v jiném hrnci v kuchyni, když jsem ho vyndala na vaření ~e~ Pořád jsem něco hledala nebo nacházela na místech, kam by to normální člověk nikdy nedal.
Máma dělá běžně, že když jsem na dovolené přijede mi trochu uklidit a nakoupí. Naštěstí jen základní věci jako pečivo a nějakou zeleninu, abych nemusela letět hned do obchodu. Já jí to dělám taky ~:-D
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
17.5.2024 9:34:50
Já neradím, nepoučuju. Částečně je to povahou, částečně se ovládám. Třeba mně připadá, že vnuka moc nabalujou a nekomentuju to. Možná jim to řekne manžel, ten netaktizuje a vždycky se hrozí, že kluk je zpocenej.
Lenka Pražanda 128023
17.5.2024 9:31:47
To je dvakrát tolik práce. Proč dávat prádlo do koše, kam ho musíš složit, když ho můžu rovnou složit pořádně a uklidit? Do koše dávám jen to co je na žehlení.
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 147071  [Dalších 146071 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.