Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
17.5.2024 10:07:08
Jak nesložené? Vezmeš hromadu a nacpeš jí do koše? To se tam nemůže vejít
A pak by to bylo tak zmačkané, že by byla hrozná práce to vyžehlit. Mnohem větší, než to složit hala bala narychlo. Já mám pračku na 7 kg a o víkendu jí otočím třeba 3x. To je opravdu veliká hromada prádla. To nikam nenacpeš, jedině složit a uklidit. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
17.5.2024 10:00:11
Myslím, že jiná situace je uklidit nemocnému nebo nemohoucímu rodiči ( i když i tam bych asi přinejmenším oznámila). To vaše bych brala jako milé vánoční překvapení.
Jiná situace je uklidit třeba člověku s počínající či rozvinutou demencí. Tam bych asi uklidila trošku "na sílu". Ale byla jsem v domácnostech, kde jsem se lepila k židli, i to kafe z omouněného hrnečku jsem si dala, byla tam špína a smrad, ale ti lidé žili podle svých možností a schopností. Myslím, že třeba ani lidem s mentálním postižením nebo sociálně slabším není košer vnikat do jejich domácností a dělat jim "dobře" s úklidem. I tam je na místě respekt. Tak proč ne u dcer ? Já bych třeba taky mohla nastoupit k mojí 77 leté mámě a uklízet jí tam podle mě. Ale jen se jí zeptám, zda nechce s něčím pomoci a když nechce, nijak mě to netrápí. Uklizeno tak nějak zatím má, tak jsem ráda, že je ráda. Podle mě by děti i rodiče měli mít vzájemný respekt ke svým domácnostem. Ale to předpokládá mentální dospělost a lidskou vyspělost. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
17.5.2024 9:59:40
"Syn má třeba schované triko co nosil v 10letech doteď, proč mě se ptej."
Já mám tušení, že skříně a skříňky mých dětí jsou plné podobných artefaktů dodnes. Není to moje starost, vyřeší se to, až se jednou budou jejich pokoje definitivně rušit. Dokud u nás mají skříně, je jejich věc, co v nich mají, mně je to jedno a ani nemám puzení tam nahlížet. Když se doma ukáží na delší čas než na rychlou otočku, maximálně je poprosím, aby si na nábytku utřeli prach. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
17.5.2024 9:56:16
To už vůbec ne, syn od 18 řídí líp než já.
|
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
17.5.2024 9:54:37
Já se teda snažím do ničeho nemluvit, ale třeba u dětí s čerstvým řidičákem mi to fakt nejde, ale myslím si, že neprudím moc
Jak budou mít doma uklizeno a podobné záležitosti, to vůbec řešit nehodlám. |
|
|
17.5.2024 9:54:22
Ze šňůry to uklízím rovnou do skříně. Cestou do komory okolo ní stejně jdu. Ale jsme jenom 2.
|
| kosatka2 | 89902 |
|
|
17.5.2024 9:50:22
Do koše na prádlo se prádlo složené dávat přece nemusí
![]() když potřebuju rychle složit sušák, protože doprala další várka, nebo prostě na to nemám čas ani elán, jenom tam to prádlo přendám. když v některých domácnostech vidím koš s prádlem, vždycky to tam taky mají nesložené. Nás je doma 5, všichni děláme sporty a pracujeme v zahradě, prádla je hodně a opravdu to zabere dost času, všechno to roztřídit, složit a rozmístit, to opravdu není šup šup. |
|
17.5.2024 9:39:27
Tak zrovna umytá lednice a nějaká skříňka by mi nevadila. Vadilo by mi, kdyby uklízela tak, že dá věci jinam a já je pak nemůžu najít. To dělala tchýně. Uklízela mi kuchyň, ale tak nesmyslně, že jsem nemohla najít hrnec na vaření - byl v ložnici, mouku nebo těstoviny jsem našla v jiném hrnci v kuchyni, když jsem ho vyndala na vaření
Pořád jsem něco hledala nebo nacházela na místech, kam by to normální člověk nikdy nedal. Máma dělá běžně, že když jsem na dovolené přijede mi trochu uklidit a nakoupí. Naštěstí jen základní věci jako pečivo a nějakou zeleninu, abych nemusela letět hned do obchodu. Já jí to dělám taky ![]() |
|
|
17.5.2024 9:34:50
Já neradím, nepoučuju. Částečně je to povahou, částečně se ovládám. Třeba mně připadá, že vnuka moc nabalujou a nekomentuju to. Možná jim to řekne manžel, ten netaktizuje a vždycky se hrozí, že kluk je zpocenej.
|
|
17.5.2024 9:31:47
To je dvakrát tolik práce. Proč dávat prádlo do koše, kam ho musíš složit, když ho můžu rovnou složit pořádně a uklidit? Do koše dávám jen to co je na žehlení.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.