| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Rodina a jak v ní přežít

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 147071  [Dalších 146061 >>]
Renka + 3 26652
17.5.2024 9:27:25
Vždycky, když tohle čtu, říkám si, že bychom se měli poučit a nedělat to samé, ale kdo to opravdu dokáže? I já leckdy poučuji, třeba ohledně řízení auta, člověk vychází ze zkušeností, no. A ty děti to můžou vnímat úplně stejně. U mě se teda alespoň vůbec nemusí obávat, že bych jim snad uklízela.~:-D
kosatka2 89902
17.5.2024 9:12:58
Tak moje máma tu taky sem tam něco udělá, když je tu na pár hodin s mými dětmi, a nijak manipulativně to nevidím. Mě to taky v cizích domácnostech víc baví než v té, na kterou jsem zvyklá.
Ale máma zase chce dětem udělat řízky, všechno je pak ulepené a strouhanka všude, vona prostě když vaří, tak patlá, a když po vaření uklízí, tak rozpatlává, takže to pak raději uklízím já.

Když mi říká: měli byste si... (většinou něco koupit, upravi, atd.), ani to neposlouchám, jenom jí to odkejvu.

Tchyně se taky občas neovládla - třeba batole si furt skřípalo prsty do skříňky, tak jsme tam měli složenou utěrku a tchyně ji vždy zasunula. Tak jsem jí to musela vysvětlit, ať to nedělá, že to je kvůli prstům a řevu. Nebo mi furt přisouvala horký kafe, když bylo u mě batole na líně a já ho zas furt odsouvala. Nedala si pokoj, prostě jsem jí musela říct, už mi ho fut nepřisouvej, aby se neopařil. A takovejch drobností bylo dost. I dost poučování. Třeba ať si nepořizujeme to vajíčko, tu plastovou kabelku, ve které si celebrity neosí miminka z porodnice, že je to nesmysl a blbá móda. tak jsem jí vysvětlila, že je to autosedačka a je do auta povinná (tchyně s tchánem nemají auto a z toho plyne opravdu mnoho nedorozumění, třeba že nás v 5místném fakt nepojede 8 na druhý konec republiky.

teď teda švagr chtěl tchyni pomoct s třízením věcí v bytě, jsou to spořádaní čistotní hromadiči, ale už se tam fakt nedá hnout, zatím ho tchyně odrazila, že nemá kdy, že často chodí s tchánem po doktorech, tak jsem zvědavá, jak švagr s takovým osobním zásahem uspěje.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
17.5.2024 8:58:19
jo, taky jsme na tajno jeli k mým rodičům do bytu, když byli oba v nemocnici těsně před vánoci s covidem... se ségrou a s dcerou jsme jim naklidily na vánoce, nazdobily byt, koupily a ozdobily stromek, takže když pak přijeli z nemocnice domů, přijeli do vánočního bytu... a měli teda velkou radost a byli rádi a dojatí a spokojení... a taky to byl vlastně vpád na jejich území, bez dovolení... a dodnes jsem opravdu ráda, že jsme to udělaly, byly to maminčiny poslední vánoce a užila si je s námi ~s~
Renka + 3 26652
17.5.2024 8:57:30
"Hlava mi nebere, že když někomu řeknete ať to nedělá, stejně to udělá."

No mě taky ne. U těch rodičů, ono to vzniká nejspíš tak, že nad malým dítětem mají moc a zároveň zodpovědnost. Takže ho něco učí a směrují, jak co má být. No a problém je, když si neuvědomí, že jak se dítě osamostaťnuje, jejich role v tomto končí. A když je dítě plnoleté, zodpovědné samo za sebe, natož když má vlastní rodinu, už ho musí nechat řídit si svůj život. I když by danou věc sám udělal úplně jinak. Je ale hodně rodičů, kteří to nikdy nepochopí. Jak muži, tak ženy.
Dooly. 12201
17.5.2024 8:51:11
To,co popisujes, by mi vadilo taky. Maminka u vas byla v dobe vasi nepritomnosti vlastne proc? Hlidala zvirata?Deti?

ale musim priznat,ze jsem taky u pribuznych poklizela,napr.kdyz byl tatka v nemocnici a po tezke operaci se mel vratit domu, tak aby mel cisto a rany se mu nezanesly (mel vyvody z tenkeho i tlusteho streva)
u segry, kdyz jsem ji hlidala a ona me sama pozadala,at vyzehlim az deti usnou

kapitolou samo pro sebe je pobyt u pribuznych,kdy jsou doma-chovat se jako v hotelu?nebo vstat,vyndat si hrnek,udelat kafe,pro sebe i ostatni? (mam na mysli vicedenni pobyt)

ale to jsou jine priklady
jak uz rikam,co dela tvoje mamka,je pro me za hranou
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
17.5.2024 8:34:31
Lidi by se hlavně měli normálně domluvit.
Hlava mi nebere, že když někomu řeknete ať to nedělá, stejně to udělá. Pokud nejde o dítě do pěti let.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
17.5.2024 8:30:24
Koš je malej, je v komoře a jsou tam kusy, které půjdou na mandl a to co se bude žehlit, tedy povlečení, ubrusy, utěrky, kapesníky, občas nějaký šaty nebo košile.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
17.5.2024 8:29:38
girili, souhlasím, že žádná univerzální odpověď neexistuje... vždycky to bude odvislé od konkrétních lidí... některá máma prostě automaticky uklidí lednici, když do ní vleze, aby uvařila, nic tím nesleduje, jen funguje v nějakém poloautomatickém režimu a jiná to udělá promyšleně, protože je to výborný nástroj k manipulaci... a některá dcera to přejde jako nezajímavé, jiná to ocení a další se třeba zase naštve, protože to vnímá jako zásah do soukromí... a dokonce ani nemusí nijak souviset nastavení dcery s nastavením matky ~;)
Girili 117849
17.5.2024 8:25:20
Přesně z tohoto důvodu vždy hned uklízím. Na ten válejici se k9š prostě nemám místo. A navíc bychom neměli oblíbené kousky oblečení. ~;)
Girili 117849
17.5.2024 8:12:51
77krasko, to ale říkáš z pozice někoho, jehož rodiče fungují jakž takž v rámci normy. A který m, když se člověk 1x max. 2x vymezí, to dojde, a přestanou to dělat.
O mojí máme jsem ti dost psala o vánocích, toto dělala taky. Říkat, neříkat. A ano, je to manipulativni. U mojí mamy. Nevím, jak u zakladatelky. Ale pokud jí to hodně vadí, tak se vymezit, a pokud to nepomůže, pak se vyhrocení situace asi nevyhne. Ono fakt není zdravé, abychom si my hodné holky nechaly v rámci dobrých vztahů všechno líbit. Vadit nám to bude stále a ty dobré vztahy z toho nakonec taky nebudou...
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 147071  [Dalších 146061 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.