| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Rodina a jak v ní přežít

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1020] Názory 10211030 z 147071  [Dalších 146041 >>]
77kraska 132593
16.5.2024 22:16:16
pro mne je "no-go" zona moje papiry
77kraska 132593
16.5.2024 22:14:24
Pulko, ale babicka na tech kamnech taky ohrivala vodu na koupani a na myti vseho, na nadobi mela myci stul s dvema lavory, prani pradla se odehravalo ve spolecne pradelne, kam se musela nanosit tepla voda, pradlo se susilo na pude...to uz by se nam asi nechtelo

myslim, ze tohle pro ni skoncilo nekdy v 60. nebo 70. letech, kdyz se prestehovala...ja jsem to jako dite poslouchala jako pohadku, ktera se odehravala v davnych casech, ale pak jsem si v roce 1989 nasla ve Vrsovicich podnajem, kde se sice topilo Vafkami, ale v kuchyni nebyl vodovod, takze se nadobi mylo v mycim stole a voda na nadobi i na koupani ve vane se ohrivala v hrnci na elektrickem sporaku (v koupelne tekla jen studena voda)

takze celkem chapu babicku, ze se pysnila vypranym pradlem, uvarenym jidlem a cistym nadobim, kdyz ji to stalo tolik casu a energie
Ropucha + 2 120300
16.5.2024 21:55:50
Janinko, ano, s vlastními rodiči jsem v tomto nikdy neměla problém, protože jsme vzájemně znali své hranice a respektovali je.
Problém jsem měla s tchýní, která fungovala jaksi bezhraničně. S tím jsem neuměla naložit. Vymezení nepochopila a žádný diplomatičtější postup jsem neuměla vymyslet.
Evelyn1968,2děti 6269
16.5.2024 21:48:38
Od mamky by mi to asi nevadilo, nikdy nebyla moc na úklid, nakupování, vaření. Já vlastně od 18 let rebeluju tím, že uklízím a denně vařím :-). Kdyby u nás něco uklidila, asi by chtěla pomoct.

Janinka a dvě princezny 132403
16.5.2024 21:45:14
No právě ...každý má svou "no go" zónu jinde. Pro někoho je to lednice, pro někoho skříně, pro někoho jakýkoliv pohyb když nejsem doma ale ten blízký by to měl přece vědět a znát. Já u manželových rodičů přesně vím, kde bych šlápla vedle a za co by naopak děkovali.
Problém je v tom když není respekt k té zóně.
neznámá 91073
16.5.2024 21:32:41
Já to nesnáším i u své mamky.
Byla u nás při mém posledním pobytu v porodnici a pár dní po návratu domů.
Byla jsem jí vděčná. Ale byla to naprostá ztráta soukromí a to máme dobré vztahy.
Cimbur 64764
16.5.2024 21:28:55
Já jsem prvně pochopila, že švagrová byla u Vás doma s Tvým manželem a bylo mi to divný. ~t~
Tizi 106716
16.5.2024 21:24:14
To je těžké, pokud jsi již s maminkou komunikovala, že si to nepřeješ a maminka to nerespektuje. V tom případě buď vyměnit zámek a sdělit, že nové klíče nedostane, protože tě nerespektuje, nebo nad tím mávnout rukou. Já bych nad tím mávla rukou, protože úklid v kuchyni by mi nevadil (ale vyhozené věci ano). Teď už bohužel prožíváme období, kdybych byla šťastná, kdyby máma chtěla uklízet cokoliv, protože řešíme velké zdravotní komplikace. Ale k tomu nadhledu člověk dospěje až zkušenostmi a ty nejsou přenositelné.

Já jsem měla asi nejzajímavější nevyžádaný úklid od švagrové, která byla pár nocí s manželem u nás, když jsme byli na dovolené a po příjezdu jsem zjistila, že mi uklidila a přerovnala kuchyňské skříňky. Moje myšlenka byla, že je praštěná, když s tím dobrovolně chtěla trávit čas, a mávla jsem nad tím rukou :-)
Tizi 106716
16.5.2024 21:24:14
To je těžké, pokud jsi již s maminkou komunikovala, že si to nepřeješ a maminka to nerespektuje. V tom případě buď vyměnit zámek a sdělit, že nové klíče nedostane, protože tě nerespektuje, nebo nad tím mávnout rukou. Já bych nad tím mávla rukou, protože úklid v kuchyni by mi nevadil (ale vyhozené věci ano). Teď už bohužel prožíváme období, kdybych byla šťastná, kdyby máma chtěla uklízet cokoliv, protože řešíme velké zdravotní komplikace. Ale k tomu nadhledu člověk dospěje až zkušenostmi a ty nejsou přenositelné.

Já jsem měla asi nejzajímavější nevyžádaný úklid od švagrové, která byla pár nocí s manželem u nás, když jsme byli na dovolené a po příjezdu jsem zjistila, že mi uklidila a přerovnala kuchyňské skříňky. Moje myšlenka byla, že je praštěná, když s tím dobrovolně chtěla trávit čas, a mávla jsem nad tím rukou :-)
Lupus 87642
16.5.2024 21:23:03
Nová Fabka zase tolik nestojí ....
[<<Předchozích 1020] Názory 10211030 z 147071  [Dalších 146041 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.