| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Poruchy růstu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 600] Názory 601610 z 2272  [Dalších 1662 >>]
Jana + 3 rošťáci 62541
14.6.2017 19:00:13
Bere tvůj syn jakékoliv kortikoidy na alergii? Mohou způsobit zastavení růstu a vývoje!!! Mi se to stalo u dcerky, naštěstí jsem začali řešit přesně za vteřinu 12. Dcerka ještě trochu vyrostla...
TaJ 81121
14.6.2017 17:59:45
Senedro, nemyslím, že píšu hlouposti...je to spíš otázka postoje...pokud mě to bude trápit, podstoupíme všechna možná vyšetření a nic se nenajde, tak se tím prostě přestanu nervovat a panikařit, spousta lidí tady píše, že jim děti taky vyrostly až později, člověk se nedá nacpat do tabulek....mně taky dost dlouho zneklidňovala ta jeho váha, podobně velké i staré děti většinou váží o dost víc...ale nikdo na něm neshledal žádný problém, tak jsem to už prakticky přestala řešit, už ho ani tolik nehoním do jídla...prostě bude hubený střízlík, no...co nadělám....a nebo se třeba v pubertě "rozežere" a budu jenom koukat...
K_at 121378
14.6.2017 17:30:57
Asi ti to moc nepomuze, ale kamaradka ma v rodine chlapa, ktery byl az do puberty absolutne a 100% nejmensi ze tridy. Opravdu vyrazne nejdrobnejsi a nejmensi. Az v nejakych "nacti" vyskocil do uplne normalni vysky. Maji dite, brzy skolacka, a je to to same. Vypada na 3 roky. Zatim vsichni rikaji, ze v klidu. Ze vyskoci az v puberte.
Senedra 14756
14.6.2017 17:25:53
Tino, promiň, ale píšeš dost hloupou věc. Naše dítě taky moc nerostlo a prošlo mnoha vyšetřeními. Ano, ulevilo se mi, když proběhlá vyšetření dopadla dobře. Jenže jsem si pak říkala, proč sakra tedy neroste.....
LenkaMad 56223
14.6.2017 15:30:10
Starší syn byl dlouho malého vzrůstu. Dětská doktorka preventivky odbývala, málokdy ho měrila, internet nebyl, tak jsem neměla ani srovnání kolik by měl podle tabulek měřit ~;). Pořád byl nejmenší ze třídy. Vyrostl až na konci střední školy, tj. v 18ti letech. Snad to bude u vás taky tak, moc bych ti to přála.
Jinak mě ale udivuje, že vaše neuroložka diagnostikovala migrénu bez toho, že by udělala CT nebo MR? Myslela jsem, že to je u téhle dg povinné, aby se vyloučily jiné příčiny bolesti hlavy.
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
14.6.2017 14:36:07
Mně doteď rostli oba kluci tempem 12 cm za rok, mají ty míry, co jsem psala, za poslední rok urostli oba jen 6 cm, prostě ten růst se mění, ale Evžíček roste, absolvovali kdeco, nenašli mu nic, malý výškově úplně není, počítám, že teď prostě zase poporoste, blíží se mu puberta, to kluci rostou hodně. Ještě není nutné házet flintu do obilí.
Dari79 114243
14.6.2017 14:24:28
No, nepanikař, ono to tak neobvyklé není.

Můj bratr byl taky vždycky nejmenší ve třídě, dlouho mi byl po bradu, tj. mohl mít nějakých 120 cm-130 cm. Pak skokově vyrostl snad v 7. třídě? Dneska je nejvyšší z rodiny (vyšší i než švagr, můj muž atd.). Žádné hormony ani nic takového nebral, kluci holt někdy rostou později...

Můj velký syn byl teda vždycky velký, tj. v 10-11 letech měl kolem 150 cm, ale taky rostl pomalu a zvolna, a pak najednou obrovský skok - za rok tak 10 cm, teď v 16ti má snad 190 cm... Tj. za 5 let tak kolem 30-40 cm... Jak tu píšou holky, napřed byl cvalík, pak se vytáhl a je z něj krásný chlap.

Mrňous je zas prťavý a drobný, z předškoláků ve školce suverénně nejmenší, tak muže utěšuju, že holt bude genama z naší rodiny a že můj brácha to pak taky dohnal...
čajka 142112
14.6.2017 14:22:09
Řešila jsem s endokrinoložkou tabulky, a říkala mi, že je to tam všechno zprůměrované, že je typické, že děti před růstem v pubertě výrazně zpomalí a pak hodně zrychlí. Podle tabulek to vypadá, že by měly každý rok narůst o téměř stejný počet cm, ale to vychází jen průměrně, protože někdo má to zpomalení dříve a někdo později.
Bavila jsem se s ní o tom, protože syn si píchá růstový hormon.
Jinak ještě moje vlastní zkušenost - mě se to stalo v pěti letech - do sedmi jsem vyrostla jen o 2cm, vyšetření tehdy taky nic neukázaly (MR mozku mi samozřejmě nedělali), nakonec jsem vyrostla na 163 cm, jen jsem prostě rostla pomaleji, zato až do 19-ti let.
Je to na nervy, chápu, se synem jsme taky na MR byli a hlavou se mi honily různé věci... Držím palce.
TaJ 81121
14.6.2017 12:50:07
Jitys, já si u toho našeho nedělám moc iluze, že by stihl nějak přibrat....i kdyby se trošku rozjedl, tak on je prakticky neustále v pohybu, i když sedí, tak stejně není nikdy v klidu, pořád vydává nějakou energii, i když se kouká na televizi, tak pořád různě cestuje po pohovce, v klidu je snad jenom, když spí:-)
Kafe 134466
14.6.2017 12:46:38
Děti se obvykle nejdříve trochu oplácají a pak náhle skokově vyrostou. A podle váhy je malý Evžíček aktuálně těžký dost (synek měl na stejnou výšku o 3 kila méně), tudíž ho možná čeká skokový růst.
[<<Předchozích 600] Názory 601610 z 2272  [Dalších 1662 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.