Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jen počkej | 93956 |
|
|
20.7.2016 1:02:23
U celiakie se ale spíš hubne, ne? Dcera má spíš opačný problém - jak netáhne do výšky, tak se jí až moc lehko zadělává na faldíky (i když to hodně hlídám)
![]() |
| Balbína | 99798 |
|
|
20.7.2016 0:58:43
U te celiakie byva i chudokrevnost, unava, mrzutost.. To nechci strasit, ale je dobre zvazit i toto onemocneni.
|
| Jen počkej | 93956 |
|
|
20.7.2016 0:58:07
Bude jí teprve 6. Takže prevent.prohlídka v nedohlednu... Maargit, můžu se zeptat, kolik by tvoje dcerka měla měřit "podle genetiky"?Neboli - jak jste velcí vy, rodiče? U nás je právě u holek očekávaná výška plus mínus 175 a u kluka 193 (ten ale taky roste jak divej
![]() |
| Jen počkej | 93956 |
|
|
20.7.2016 0:54:42
Nemocná nijak moc nebyla, do pohybu ji musím nutit, je právě dost "unavená" - možná líná, já nevím..Proto jsem ji nechala udělat testy a vyšlo akorát to zásobní železo - ale to není manifestní anémie, aby kvůli tomu byla unavená...Mám v PC nainstalovaný takový ten program na zaznamenávání růstu a váhy dětí - mám tam pečlivě nabouchaný měření všech našich 3 děcek - a právě u dcery je vidět to zpomalení až stagnace od nějakých 4 -4,5 let... Navíc je divný, že ačkoli nejí moc, stravu jí dost hlídám, má sklon k přibírání (bodejť ne, když neroste) - myslela jsem, že děti s poruchou růstu bývají celkově takoví drobci
![]() Zkusím toho doporučenýho pana doktora v Motole, díky! Naše pediatrička je skvělá, žádanku mi stopro napíše, akorát má teď měsíc dovolenou a já si jako na potvoru "vzpomenu", že mi dítě vlastně už rok neroste .... Můžu ji objednat - žádanku pak prostě přinesu - když je čekací doba 2-3 měsíce, tak ať zbytečně nečekám o měsíc dýl... Nebo dělá dětská nějaké testy nejdřív sama? Nebo se s poruchou růstu dítě rovnou lifruje na endokrinologii? A ještě dotaz - když dítě event.začne RH brát, jak tělo reaguje? Dožene ten svůj růstový skluz? Nebo bude v dospělosti o ty cm, o které v dané době nevyrostla, menší? Asi se ptám pitomě, ale vůbec se v tom nevyznám...Díky za odpovědi!!! |
| Balbína | 99798 |
|
|
20.7.2016 0:50:34
Problem s rustem byva i u celiakie.
|
| Květulina+3 | 54769 |
|
|
20.7.2016 0:28:32
maargitt - nemáme, u naší malé je to fakt jen pomalý růst, i kostní věk je dost opožděný , cca o 3 roky, a ona v podstatě roste v průměru tolik, kolik by měla. Jen mezi 8-10 rokem tam měla určitou stagnaci, ale teď zase roste, takže pan docent jen hlídá růst.
|
| Květulina+3 | 54769 |
|
|
19.7.2016 23:54:51
Mohu-li doporučit v Praze endokrinologa, tak v nemocnici Motol MUDr. Zdeněk Šumník - výborný lékař s perfektním vztahem k dětem. Vše pečlivě vyšetří, vysvětlí. My k němu chodíme taky s pomalým růstem (dceři je 11 a měři 130 cm). Jinak čekací doba cca 2-3 měsíce.
|
| Jen počkej | 93956 |
|
|
19.7.2016 23:29:00
Dcerka od narození rostla kolem 50 percentilu..Ve 3 letech 98 cm, ve 4 letech 108 (dokonce!), pak ale v 5 letech 112. Za dva měsíce jí bude 7 a má pořád 112 (možná nějaký půlcentimetr vyrostla, ale podle nedávného měření na ortopedii měla 113 cm, ale v teniskách, takže asi pořád měří stejně... Pediatričce se na pětileté prohlídce nic divného nezdálo, ptž od 3 let přece vyrostla 14 cm - takže "v průměru 7 cm za rok - takže OK". Ve mně to začalo hlodat až právě při měření na ortopedii, kdy mi došlo, že od 5 leté prohlídky prostě nevyrostla a od 4 do 5 let vyrostla jen 4 cm (v tomto věku se prý má růst cca 5 -7 cm za rok). Prostě pořád přibržďovala a skoro nám snad přestala růst! Chjo..Čeká nás tedy asi určitě endokrinologie, že? Netušíte někdo, jak dlouho se v Praze čeká na termín?
Ještě zajímavý poznatek - neroste do výšky, ale třeba noha jí roste požehnaně - při 112 cm má nohu 33 . Jo a výšky mě a manžela: já 180 cm, manžel 185 cm. Její o rok starší brácha má v necelých 7 letech 134 (přesně podle "genetického vzorečku" - roste nám tak, že by měl mít v dospělosti cca 193 cm. A na "svém" percentilu je už snad od 6 měsíců...) No, a dcera se nám takhle sekla![]() Díky předem za odpovědi či zkušenosti s endokrinologiemi v Praze a eventuální léčbou růstovým hormonem (DŮLEŽITÉ: před cca 3 měsíci jí kvůli únavě pediatrička dělala testy - štítná žláza OK, ani anémii nemá, jen nedostatek zásobního železa... Železo bere, unavená nebo spíš málo výkonná a tak nějak rozladěná, labilní je pořád - a to jsem na stránkách rustovyhormon.cz právě četla, že může být při nedostatku RH také - myslím tu únavu, nevýkonnost a psych.změny) |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
1.2.2016 19:12:04
Chodime k Magnove a nemuzu si stezovat,vzdy vysvetli vse co je treba,s dcerkou zazertuje a jde se.Chovani mi prijde normalni,chapu,ze to musi odsejpat a nikdy se mi nestalo,ze by me odbyla kdyz polozim otazku.
|
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
1.2.2016 16:52:23
princess, ber to pozitivně, budete na to připravené,
já na to připravená nebyla.. já i syn jsme to přežili syna popoháněla.. ať se převlíká.. on je takovej prostě svůj... my už tam nemusíme, porucha je vyloučená.. takže nás už sledují zase jen na gastru a endokrino u nás.. tak jsem ráda... nevím kolik měříte vy.. u nás manžel má 187 a já 167, syn v té době, kdy jsme se k ní dostali měl mít asi o 15 cm minimálně víc než měl on ale měl už od naše dr diagnostikované konstituční opoždění růstu - podle osifikace zápěstí a to původně o 4,5 roku a při poslední o 6,5 roku |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.