Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
20.12.2014 12:55:59
katvafi,
my máme opačný problém - syn 12 - má o 4,5 roku opoždění růst.. kostra odpovídá 8 m letému dítěti. Problém dle dr, není ani jedno.. neboj, určitě to bude OK, jen ji asi budou hlídat. U spousty dětí se na to ani nepřijde, a určitě jich je spousta.. když vidím, jak jsou třeba velicí spolužáci do syna... atd.. prostě každý roste jinak, někdo má růst urychlený, někdo opožděný a někdo roste neromálně Neznepokojuj sen, neboj lékaři vám pak řeknou víc a nečti žádné hororové scénáře na netu. Kdyby to byl nádor, tak vás ženou hnedka a nenechají to. |
| Danik78, P+D 7/09, H 4/11 | 61018 |
|
|
20.12.2014 12:15:01
prošla jsem si tím jako dítě, nic mi v současné době není (37let) a nikdy nebylo, pouze běžné nemoci. I růst zastavili včas, měřím nakonec jenom 172cm. Akorát jsem byla častěji hospitalizovaná v nemocnicích.
A mám tedy přerostlé děti, dětskou jsou upozornila čím jsem si prošla, tak děti sleduje. Ale mám dvoumetrového manžela, takže zatím se nic moc neřeší. I když syn má v 5,5letech téměř 130cm ![]() |
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
20.12.2014 10:12:17
Vycházíme z informací KatVafi a soudím, že jí jen odkázali na termín objednání. Vyděšenému rodiči by asi po telefonu stačilo říci, že všechna vyšetření nejsou hotová a nějaké další, byť obecné informace, které by ho mohly aspoň částečně uklidnit. Aspoň moje skvělá doktorka se mnou tak, když bylo potřeba, mluvila. To by ale stálo - nevím, ohleduplnost? Bylo by to tak časově náročné?
|
| Pavla |
| • |
20.12.2014 7:20:44
Neni potreba vytvaretk katastroficke scenare.. Syn ma zrychleny rust od narozeni z duvodu geneticke vady a diky tomu zvysene riziko rakoviny. Chodili jsme kazde tri mesice na kontroly. Odber krve a echo pak po pul roce. Ted od pristiho roku uz nemusi je mu deset a vse je poradku. Ja jsem taky hodne rychle rostala.. Klid.. Nestahuj kalhoty, kdyz brod je jeste daleko.
Pockej co rekne doktor a uzji si svatky.. |
| Líza | 17721 |
|
|
20.12.2014 7:08:50
Po telefonu? Je v pořádku,že podrobné informace proběhnou v klidu osobně v ordinaci. Ostatně vyšetření nejsou hotová.
|
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
20.12.2014 5:28:41
No ale že neřeknou, že odbydou - až po svátcích! To je trestuhodné, neuvěřitelně. Ono se to ne a nezlepší, ten přístup k lidem ve zdravotnictví
![]() |
| *Aida* | 5732 |
|
|
19.12.2014 23:34:36
Hormonalni hladina je siroky pojem, zalezi na tom, ktere hormony to byly.
Nechapu, jak Ti Dr muze rict, ze po novem roce... |
| 1kulička | 119729 |
|
|
19.12.2014 22:33:20
kdysi jsem se o tento obor zajímala...ale jistě ti vše nejlépe vysvětlí na endokrinologii - předpokládám, že půjdete do Motola...
Neodpovím nijak zvlášť erudovaně, ale nemá smysl si vytvářet černé scénáře...ano, pokud si vzpomínám, nadměrnou produkci růstového hormonu můžou způsobovat nádory hypofýzy, nicméně i kdyby se nádor potvrdil, je vysoká pravděpodobnost, že by nebyl zhoubný a šel léčit i třeba jen medikamentózně. Pak je ale celá řada dalších možností, protože celá záležitost s uvolňováním a inhibicí r. hormonu je strašně složitá, že prostě dcerce jen nefunguje na některé úrovni právě ta regulace - často se ani na příčinu nepřijde... Mě jen zaráží ta formulace nadbytku růstového hormonu a kostního věku - že zjistili vyšší kostní věk by bylo pro vás pozitivní, protože to znamená jen, že sice roste rychleji, ale taky, že růst dříve ukončí. Jestli ti jen nechtěli sdělit právě tohle a ty už jsi si vykreslila scénář ... Jinak chápu, mě každá nová diagnoza u dětí strašně rozhodila, ale opravdu nemá smysl dělat závěry, když ti nikdo nic neřekl... |
| NovákováM | 120401 |
|
19.12.2014 21:49:28
NZ a zkus nedělat předčasné závěry..
Když měl sourozenec šílený krevní obraz, byla jsem ráda, že maminka neumí googlit, ale stejně ji napadla jen leukémie. Co taky menšího, že? Zvláště v souvislosti s přítelem, kde byla akutní. A byla to banalita, hormony. A oproti tomu maminka si nevšimla infarktu, co jí oddělal 4/5 srdce.... objeveno náhodně. Stejně chápu, že budeš mít nervy, jak jsem psala, jsem taky taková. Prostě hezké vánoce. |
| KatVafi | 69093 |
|
|
19.12.2014 21:39:14
Volala jsem dnes, vše mi řekne dr.po novém roce, jsme objednaní.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.