| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Poruchy růstu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 820] Názory 821830 z 2272  [Dalších 1442 >>]
sally 3140
2.10.2014 4:59:25
celiakie tu padla, tak to snad ohlídáte... kamarádce nerostl synek kvůli velké mandli... prostě tělo mělo co dělat, aby se vůbec udýchalo... když vytrhli madli, najednou se vytáhnul... taky jí dr. tvrdili ,že je to blbost...
Senedra 14756
1.10.2014 21:10:00
Šuplíku, u dcery se zkombinovala ta mozaika TS a genetické predispozice. Má urychlený kostní věk, doktorka sleduje a hlídá, kdyby nastoupila moc brzo puberta. Jinak to vypadá, že je v pohodě. Podle odhadů v době, kdy začala brát RH ( to jí bylo 5 let a 2 měsíce) měla v dospělosti dorůst do výšky 140-145 cm, teď se odhady pohybují mezi 155 a 160 cm.
Senedra 14756
1.10.2014 20:52:46
veveru, dcera měla v pěti letech 98 cm. Rostla 5 cm za rok. Jak naše endokrinoložka, ke které docházela už od necelých tří let, tak v Motole jí prohnali sérií testů a zjistilo se, že kromě vrozené predispozice k menšímu ( ne malému) vzrůstů má i něco, co se jmenuje nízkofrekvenční mozaika Turnerova syndromu. Prošla například i testem na množství RH, ten vyšel docela dobře, ale ještě místní endokrinoložka jí třeba nechala udělat test v nemocnici - byly jsme spolu hospitalizované, brzo ráno jí aplikovali látku, která RH z organismu vyplaví, dcera nesměla dopoledne jíst, něolikrát jí odebírali během dne krev a ve výsledku se zjistilo, jak rychle organismus RH doplňuje. V Motole jí pak poslali mimo jiné i na antropologii a genetiku ( tam objevili příčinu malého vzrůstu). První rok, ve kterém RH brala, vyrostla o 12 cm, teď si drží stabilně 8-9 cm za rok. Přeju, ať se u vás také zjistí, kde je zakopaný pes.
Paradox 15600
1.10.2014 20:37:55
Žubko, strašného nic, jen úplně mimo.
Zakladatelka to řeší, jen zatím doktoří neznají příčinu. Ona ví, že má malé dítě. Proto zní název tématu tak, jak zní.
Promiň, ale pokud má Tvoje dcera v 18 měsících 92 cm, měla bys to taky řešit, je úplně mimo růstový graf, jen zhora.
La Pepa 5341
1.10.2014 18:16:23
Na Vinohrady bych tě s klidem odkázala i já - synovec se tam léčil (resp. neléčil, jen ho sledovali) se stejným problémem, jako máte vy.
A naprosto na stejném pracovišti jsme skončili i my s dcerou, která má problém přesně opačný. Jejich přístup včetně právě reakčních testů, genetiky apod byl opravdu super (a tedy spolupracují s naším pediatrem, což je bonus)
Hanka+ 4 berušky 22964
1.10.2014 18:07:57
Yanko to je teda rada, taky bývaly doby kdy jsem byla ráda že nemusíme pořád dokupovat oblečení, teď bych byla ráda kdybych raději kupovala než do dcery rvát hormon, dneska když jsem dvojčatům zkusila kombinézy které mají už třetím rokem dobré trošku mě to vyděsilo ~7~
el + 2 131755
1.10.2014 18:06:08
Přesně takhle jsem na tom byla já - už když jsem nastoupila do školy, byla jsem téměř o hlavu menší než vrstevníci, a asi v osmi letech se nejmíň na rok růst zastavil skoro úplně. Taky hluboko pod 3. percentilem. Hormonálně mě ale testovali myslím až tak v 10 letech, z kůstek na zápěstí zjistili, že jsem "růstově o dva roky mladší". Z přijímaček na gympl mě málem vyhodili, že jsem se jim tam zatoulala omylem... no a nakonec mam 163 cm (máma 165 cm, táta 175 cm), takže žádná trága ~;)
důvody pomalého růstu a zastavení růstu nikdy nikdo nezjistil
Kalamity YANKA 95278
1.10.2014 16:13:41
ber to z tý lepší stránky, zase nemusíš kupovat pořád nový oblečení, protože tvoje holky zas nevyrostou za půl roku z kalhot~8~~k~
Kaplanka+kluci 05,08 37849
1.10.2014 15:37:38
já jenom k té výšce. Mám 162 a přijde mi to jako normální výška. moje máma má o něco málo víc a táta necelých 180. Zato moji 3 mladší bratři mají mezi cca 180 a 195 cm (nějaké geny přes koleno asi).
Ten nejmladší vyrostl až zhruba 19 letech (přerostl svoji slečnu, s kterou se potkal v autoškole a v té autoškole byl prostě o dost menší)

manžel má 176 cm. Naši 2 synové mají předpokládanou dospěláckou výšku taky hruba 178 cm
x x 15263
1.10.2014 15:09:53
Co jsem napsala tak strašného? Jen to, že si myslím, že to OK není, neumím si přestavit, proč by jinak taková diskuse vůbec vznikla, nemyslím si, že je běžné v populaci, aby šestileté děti měřily jako čtyřleté.
[<<Předchozích 820] Názory 821830 z 2272  [Dalších 1442 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.