Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Paradox | 15600 |
|
|
1.10.2014 12:20:15
No Žubko, to zakladatelce určitě pomůže. Však to řeší!
|
| rascal-ka | 15516 |
|
|
1.10.2014 12:18:40
Veveru, ano, dcera má 11 let a měří 130 cm. Na endokrinologii chodíme, kostní věk jí dělali 3x v různých laboratořích a vždy s výsledkem +1 rok. Dospívání též předčasné, na MR mozku nic nenašli. Dítě jinak naprosto zdravé. Endokrinoložka vůbec neví, takže už chodíme jen jednou za rok na přeměření, zda se růst nezastavil úplně. Dr. prostě konstatovala, že bude malá, ale důvod nezná.
|
| Paradox | 15600 |
|
|
1.10.2014 12:09:05
Dcera měla měsíc před 6. rokem 108 cm a 15,5 kg.
Kvůli růstu je sledovaná od 4 let na endokrinologii, testy z krve jsou v pořádku. Roste rovnoměrně, nejdříve byla 2% pod tou spodní křivkou, teď se jí už "dotkla". Má kostní věk nižší o 22 měsíců, genetické předpoklady k menší výšce, takže ji máme jen sledovat, chodili jsme jednou za půl roku, teď jdeme až za rok. |
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
1.10.2014 12:03:07
zkusit imunologii?
|
| Jana + 3 rošťáci | 62541 |
|
|
1.10.2014 11:50:10
Dcerka ve cca 4 letech dobrala v pátek atb na zápal plic a hned v sobotu začala opět hrozně ošklivě kašlat. Skončila v nemocnici, kde jí byly kortikoidy nasazeny. Poté je alergoložka psala a vůbec ji nezajímalo, že kapacitu plic má dcerka vysoko nad 100%, nekašle, nedusí se, prostě žádné potíže, které by jen malounko poukazovaly na nutnost kortikoidů. Když jsem se jim bránila, byla jsem na macechu, která by své dítě nejraději zabila!!! Také mi bylo tvrzeno, že inhalační kortikoidy jsou zcela neškodné a měl by je užívat snad každý!!! I maličký syn ve věku necelé 3 roky kortikoidy dostal BEZ JEDINÉHO vyšetření!!! Syn je velmi akční a dr se bála mu byť jen odebrat krev, ale kortikoidy mu napsala ihned. Samo je nikdy nebral. Vše se vyřešilo až výměnou alergologa z krávy na lékaře. A co vím, tak ta kráva dál nutí rodiče, aby svým dětičkám cpali kortikoidy... Naše endokrinoložka nám říkala, že zrovna od ní má více pacientů s růstovými potížemi.... Bohužel je tak zahleděná do svého óbrovského JÁ, že zdraví dětí je úplně vedlejší
![]() |
| x x | 15263 |
|
1.10.2014 11:38:08
Ty tak v 6 letech 106 cm to je docela prcek, tolik má moje 4 letá dcera a rok a půl stará má 92 cm. Asi bych to nějak řešila.
|
| Marselar | 5307 |
|
|
1.10.2014 11:33:03
Dělali i genetická vyšetření? Kamarádka chodila s dcerou po všech čertech a až v 10letech zjistili, že má Turnerův syndrom. Holčička si píchá růstový hormon a roste. Což je aspoň částečná kompenzace ...
|
| Jana + 3 rošťáci | 62541 |
|
|
1.10.2014 11:14:41
Je to určitě možné, já jsem jen šílela z alergoložky, která mi opakovaně několik let tvrdila, že z kortikoidů potíže s růstem a vývojem být nemůžou... Po x vyšetřeních dcerky, která byla jinak naprosto zdravá, jsem změnila alergologa, kortikoidy IHNED vysadila a ejhle, moje dcera je asi první, kdo se vyléčil z astmatu... Takže nikdy astma neměla, neměla ani potíže, které by na astma ukazovaly, přesto musela lék brát celých 8 let...
Takže za mě kortikoidy nejsou všelék a zcela bezpečné, děti na ně reagují všelijak, má dcerka nulovým růstem... I nyní po pár letech bez kortikoidů je droboučká a už nevyroste, chybí jí cca 12-16 cm do toho, co měla mít dle výšky rodičů!!! Ale už má přes 16 let a ms taky pár roků, takže už neroste... její mladší sestra měla být o nejméně 10 cm menší, než starší, ale už teď je větší o asi 5 cm a to má teprve 12,5 roku!!! Tím vším chci jen říct, že každý lék užívaný dlouhodobě může mít negativní účinky, které se projeví tak, jak by to nikdo nečekal!!! |
| leli | 80405 |
|
1.10.2014 11:01:25
Naše nejstarší dcera je také velmi malá, přestože nikdy nebylo zjištěno proč.
V létě měla 15 a měří 159 cm, přestože já mám 169 a manžel 192, prarodiče jsou také výškově průměrní nebo vyšší. Pravděpodobnost že ještě vyroste je minimální, i když díky pozdějšímu dospívání je ještě naděje na velmi malý přírůstek. Musela bych se podívat, ale mám pocit, že měla podobné míry jako tvoje dcera ve stejném věku. Jinak je zdravotně v pořádku, vadí jí to, zejména proto, že o 3 roky mladší sestra ji předrůstá a protože zatím ani nedospívá, tak konečný rozdíl bude mezi nimi dost velký. A ta nejmenší taky vypadá, že si vybrala ty "malé" geny. |
| Velšice | 92803 |
|
|
1.10.2014 11:00:11
My máme naopak obra a endokrinoložka se přiklání k tomu, že užívání kortikoidů na to může mít částečně vliv.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.