Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| sextánka | 81156 |
|
|
1.10.2014 10:28:31
Taky bych se zaměřila na potravinové alergie. Jestli tvoje děti užívaly inhalační kortikoidy, zřejmě nějakou alergi mají a pak může jít o zkříženou alergii s některou potravinou.
Syn mé příbuzné taky nerostl a postupně přišli na to, že mu asi vadí heřmánek v bylinkovém čaji, který mu matka každé ráno dělala. Po jeho vysazení kluk viditelně pookřál, přibral i vyrostl. Ale byla to mravenčí práce na to přijít. Moje dcera vůbec nerosla v období kolem 1 roku, tam to bylo alarmující, té zase vadí (už asi doživotně) celer. Po jeho vysazení už začala růst normálně. ![]() |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
1.10.2014 10:26:33
Danulu....jednu takovou kamaradku ma mala taky...je jeste /byla/ mensi nez ona....vytahla se ted mezi 1 a 2 tridou. Je ted jak nase...A to ma rodice fakt prcky, takze nikdo ani nikdy nepremyslel, ze je mala.
|
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
1.10.2014 10:19:58
nesledujes to moc? Tyhle miry mela nase mala v 5 letech. Ale neni zadny obr ani ted, az do 7let byla opisovala posledni spodni krivku ze spodni strany...v 7 mela 118,5 a 19kg. Doktorka se nikdy nehroutila a vzdy rikala....vzdyt je zdrava, tak co resite.
Byla to ale i velmi dobra a vyhlasena doktorka a co rekla, to taky sedelo. Ja byla jako dite taky vzdy prcek, manzel taky, rodice nemame male a ani ted nejsme z nejmensich. A to bych tady v nemecku na severu mela mit tuplem komplex, mala je nejmensi ve tride a vsechny deti jsou minimalne o havu vetsi.... Jestli jim nic nenasli, ber to tak, ze je spousta deti co se zacnou vytahovat az s pubertou. Ja dostala menzes az mezi 15-16 a v te dobe jsem taky prerostla i jednu /do te doby/ z nejvetsich holek ve tride ![]() |
| Wicca + wička | 81024 |
|
|
1.10.2014 10:13:16
Známá měla šestiletého synka též s růstem na spodní hranici tabulek. Jeho staršímu bráškovi operovali srdce a pak je napadlo důkladněji vyšetřit i malého - a měl též drobnou srdeční vadu (přesně si nepamatuji) a po operaci rychle "vytáhnul".
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
1.10.2014 10:04:56
Díky. Na mléko jsem se dr. včera ptala a řekla mi, že mléko s růstem nesouvisí, že prý zkusí ten lepek.
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
1.10.2014 10:03:24
Včera jim brali krev i na celiakii, ale mám pocit, že to už jednou dělali (asi před 4 lety) a nepotvrdila se.
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
1.10.2014 10:01:36
Děkuji za tip. Jedno z dětí opravdu bralo asi 1-2 roky kortikoidy (taky inhalačně), ale druhé ne. A rostou obě stejně. Kortikoidy byly vysazeny asi ve 4,5 letech. U téhle dcery byly také bolesti kloubů, chodidla má ale ukázková (ovšem náhle jí vyrostly nohy o číslo víc než sestře, tak se ta nádherná klenba nohy zřejmě trochu splácla, ale pořád je OK).
Lékaři věřím, líbí se mi i to, že bere naprosto vážně všechny moje podněty, na paní doktorku jsou doporučení všude možně vč. Rodiny. Jednou jsem byla i u jiného lékaře, který ji zastupoval, a tomu teda pro změnu nevěřím vůbec. Ach jo. |
| radka |
| • |
1.10.2014 10:00:33
byli jste testováni i na celiakii?
|
| Jana + 3 rošťáci | 62541 |
|
|
1.10.2014 9:55:32
Nemá dítě ještě nějaký problém s alergií? Nebere třeba jen inhalačně kortikoidy? Má dcerka brala delší dobu inhalační kortikoidy a měla na ně právě takovou reakci - přestala růst a celkově se nevyvíjela. Když jsme kortikoidy vysadili, bylo to za minutu 12, tak zase rostla až moc rychle a měla velké bolesti kloubů a páteře, vyšla z toho "jen" s příšernými vložkami do bot od ortopeda, vložky dělané na míru zmírnily bolesti kolen a kyčlí.
Jinak věřit lékaři, pokud nevěříš lékaři, najdi si jiného... Někdy pomůže i další vyšetření jiným lékařem, abys uvěřila, že tvůj dr dělá vše správně... |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
1.10.2014 9:45:15
Pár let chodím s dětmi na endokrinologii, paní doktorce věřím, potí krev, pořád něco vymýšlí, ale sama říká, že "by měly, mají všechny předpoklady, ale nerostou".
Obě holky jsou čím dál víc pod křivkou (pod 3. percentilem), v 6 letech 106 cm, 14 kg. Vše je normální. Jedné začaly padat zuby už ve 4 letech, to je jediná nepravidelnost. Kostní věk nižší než skutečný, známky dospívání zatím žádné. Růstový hormon (ještě se tedy bude přeměřovat) byl zatím vždy OK. Podle výšky rodičů i prarodičů by měly mít touhle dobou obě minimálně o 10 cm víc. Máte někdo podobný problém? Nebo se u vás třeba podařilo nakonec odhalit nějaký důvod, i když všechna vyšetření dopadala pořád normálně? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.