Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Hanka |
| • |
27.2.2014 12:39:15
Ma dcera byla na tom podobně nyní ma 5,5 let 105 cm a ma jít to skoly je to tyden co jo picham rust.hormon
|
| Katka |
| • |
7.1.2014 21:47:43
Zdravím, já měla ten samý problém se synem,rozhodli jsme se užívat colostrum, no a super, po měsíci začal nejen přibírat, ale i vyrostl a konečně mu začaly i růst druhé zuby. Koupila mi to babička v krámku, mám jen email vitminzavináčcentrum, určitě poradí.
|
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
7.1.2014 9:50:19
Moj názor byl myšlen tak, že v takových případech je nutné brát v potaz i další okolnosti a ne paušálně srovnávat s ostatními. Velkou roli hraje výška rodičů, případné výživové problémy a pod. Toto autorka nerozvádí, naopak píše, že pediatr žádný problém nenašel.
Ale kamarád má o pár cm víc, tak budu tahat zdravé děcko po doktorech. O tom to celé je. |
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
7.1.2014 7:28:19
Já jsem prostředního syna vykrmovala smetanou a burákama.
![]() On tedy jedl docela dobře, ale měl opravdu hodně pohybu, tak potřeboval něco opravdu vydatného a tohle mě napadlo a jemu to chutnalo... ![]() Jinak by byl děsivě hubený. ![]() |
| Justýna | 120436 |
|
|
7.1.2014 6:52:46
A co já s tím?
![]() Napsala jsem jen svůj názor jako kdokoli jiný,pokud jí to vadí tak ať neotálý a zajde s klukem na vyšetření,nikdo ji takhle na dálku neřekne zda je kluk v pořádku či ne. Mně se zdá že je dost malý,kor když je to kluk a v 7 letech. Většinou v prvním roce děti vyrostou o 25 cm. Mezi 1-2 rokem o 11 cm .Mezi 2-3 o 9 cm a pak každý rok až do puberty o 4-6 cm. Ať si sama vypočítá zda je kluk ještě v normě či ne. ![]() |
| Líza | 17721 |
|
|
7.1.2014 5:38:30
To je celkem jedno, že to nevadí tobě, Justyno. Podstatný je, jestli to. vadí jí.
|
| .kili. | 125672 |
|
7.1.2014 5:23:10
"Je to překlep, nebo tam stojí opravdu 33 Kg? Můj syn má ve stejném věku s výškou 130 cm (takže jen o kousíček míň) 24 Kg a nemám pocit, že by byl nějak vyhublý. Je hodně svalnatý (na břiše má fakt pekáč buchet) a stehna má taky udělaný. Slimky neoblékne. Myslím, že kdyby měl o 10 kg navíc, uvažovala bych, jestli není trochu obézní. Ale toto má každý nastavené jinak. "
chlapec 10 let, 33 kg a 135 cm (10.-25.perc.), BMI 18,11 (50.-75. perc.) = norm. chlapec 10 let, 24 kg a 130 cm, (3.perc.) BMI 14,20, (3.-10. perc.) = nízký vzrůst, podváha |
| .kili. | 125672 |
|
7.1.2014 5:12:57
"Doporučila bych vykašlat se na tabulky a těšit se z toho, že je dítě zdravé. "
To by ovšem nebylo příliš zodpovědné doporučení a skoro bych i řekl, že si neuvědomujete výzanm věci či o ní nemáte ani té nejmenší potuchy. A odhadovat výšku podle čísla kalhot není zrovna nejpřesnější. Docela mi uniká kde se tak často bere u lidí ta odvaha, přezíravost či jak to nazvat, radit ve věcech, o kterých nic nevědí. Výška není kosmetický problém, růst je markerem zdraví a "vykašlat se" na na tabulky znamená i projevit nezájem právě o to zdraví. Zakladatelka uvedla prvně výšku, která znamená nanismus, aby posléze opravila omyl a její dítko problém nemá. Nicméně, kdyby její dítko mělo v sedmi letech skutečně oněch 109 cm a v polednm skoro roce vyrostlo o dva a v těch tabulkách, které máte za zbytečné, by se posunula jeho výška z 25. hluboko pod 3. percentil, byl by to bezesporu marker velmi závažného problému fysického i psychosociálního a bylo by nutno neodkladně pátrat po příčině, aby se neztratil čas pro řešení poruch zdraví, které si asi ani nedovedete představit. |
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
6.1.2014 14:24:03
Je to překlep, nebo tam stojí opravdu 33 Kg? Můj syn má ve stejném věku s výškou 130 cm (takže jen o kousíček míň) 24 Kg a nemám pocit, že by byl nějak vyhublý. Je hodně svalnatý (na břiše má fakt pekáč buchet
) a stehna má taky udělaný. Slimky neoblékne. Myslím, že kdyby měl o 10 kg navíc, uvažovala bych, jestli není trochu obézní. Ale toto má každý nastavené jinak. |
| Justýna | 120436 |
|
|
6.1.2014 13:53:41
Mrňousci jako dcera, koukala jsem do grafu v té době se nacházela někde na 10 %percentilu.;-) Jak přibývaly roky tak se percentil neustále snižoval a dnes se mi už do tabulek nevejde.;-) U ní to však bylo spíš způsobeno extrémním nedostatkem pohybu,takže u vás je možný že za pár let nebo v pubertě ještě výrazně vyrostou.
![]() ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.