Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Justýna | 120436 |
|
|
6.1.2014 13:35:32
Většina prvňáků je asi o 10 centimetrů vyšších.
Holka taky v 5 letech měřila 104cm,přitom vrstevníci byli nejméně o hlavu vyšší. Nyní má 18 let a měří jen 152 cm ale mně to vůbec nevadí ačkoliv se nevejde do tabulek. ![]() |
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
6.1.2014 13:23:09
Mě to přijde v pohodě. Mám syna 7 let, velikost kalhot 110, takže ta výška bude podobná. Váží 20Kg, ale je trochu oplácaný. Hubenější dítě může mít klidně těch 18 Kg. Nikdy mě nenapadlo, že by měl problémy s růstem. Ve třídě má průměrnou velikost.
Doporučila bych vykašlat se na tabulky a těšit se z toho, že je dítě zdravé. ![]() |
| .kili. | 125672 |
|
5.1.2014 10:29:06
- "Toto vysvětlení nám podala lékařka z poradny pro poruchy růstu."
je to možné - "Syn měl problémy od narození, ale ne klasické." nevím, co se míní klasickými projevy. Intolerance laktosy je patofysiologicky trojí a tak se i liší v projevech. Nicméně porucha růstu by nastala až poté, co by došlo k výrazné malnutrici. - "Trpěl na koliky, častá nemocnost - končil na ATB 25x/5r, postupem času se přidávala světle žlutá až bílá stolice." to jsou ale věci, které s nedostatkešm laktasy nesouvisejí jako příčina, u ATB bych ji měl spíše jako možný následek - " Po nasazení diety se zlepšil, po nasazení striktní diety nastalo pro nás neuvěřitelné zlepšení, jak v nemocnosti (od té doby měl za 5 let jen ATB na boreliozu), ale během toho prvního roku i psychomotorice - jak to souvisí netuším," To také netuším. Je třeba odlišit souvislosti příčinné, podmiňující a náíhodném např. časové. |
| ... |
| • |
5.1.2014 9:53:56
Toto vysvětlení nám podala lékařka z poradny pro poruchy růstu.
Syn měl problémy od narození, ale ne klasické. Trpěl na koliky, častá nemocnost - končil na ATB 25x/5r, postupem času se přidávala světle žlutá až bílá stolice. Po nasazení diety se zlepšil, po nasazení striktní diety nastalo pro nás neuvěřitelné zlepšení, jak v nemocnosti (od té doby měl za 5 let jen ATB na boreliozu), ale během toho prvního roku i psychomotorice - jak to souvisí netuším, ale všimla si toho i doktorka, učitelé. Je fakt, že pokud sní hodně pečiva, tak má průjem a zhubne, ale celiakie je negativní (i z enterobiopsie). Pokud je na bezlepkové dietě, přibere. |
| .kili. | 125672 |
|
5.1.2014 8:29:40
"intoleranci laktozy. Nakonec i toto asi byla příčina, "
intolerance laktosy je sice poněkud nepříjemná záležitost, nicméně příčinou zástavy či výrazného zpomalení růstu skoro jistě není - to už by musela mít tak výraznéí příznaky, že dávno před nimi by byla laktosa ze stravy eliminována. |
| ... |
| • |
5.1.2014 7:48:30
Syn mezi 5. a 6. rokem vyrostl jen o 2 cm. V 6-ti letech měl 112cm a necelých 18kg. Tehdy jsem se o růst začala zajímat více. Zjistila jsem, že z nějakého 54 percentilu v druhém roce spadl na 10 percentil v šestém roce (v 1 roku byl na 76perc). Pediatr se těmito tabulkami nezabýval, i když už věděl o intoleranci laktozy. Nakonec i toto asi byla příčina, jelikož cesta k diagnoze intolerance byla dlouhá. Zpoždění kostního věku má cca 2 roky. Od 7. roku se syn drží na 25 perc. I s odkladem je stále nejmenší a nejhubenější ve třídě (4tř.) - aspoň to má výhodu - zatím ho unesu
. |
| EmmaR | 86172 |
|
|
4.1.2014 10:05:06
M"j syn měl v 7 letech 119 cm a 21kg,můj 173cm já 165,takže mi to málo nepřišlo,malá škola ,jen jeden stejně starý spolužák a i stejné míry. Ted má 10 let a 148cm a 31kg(měřeno v říjnu při očkování u dr). To až poslední rok se vytáhl dobře o 10 cm.
Nikdy jsem to neřešila,nepřipadal mi oproti ostatním dětem malý. |
| ChemicalJane + 4 | 86738 |
|
|
3.1.2014 23:38:27
dceři je 5 let a váží rovných 20kg (teda teď po nemoci 19) a měří cca 118cm. synovi je 3,5, má 17kg a 110cm....
na tvém místě bych asi moc v klidu nebyla... a požádala o konzultaci některého z dalších doktorů... |
| ivaxx | 44192 |
|
|
3.1.2014 22:23:03
Omlouvám se, nedočetla jsem, že má syn 119 cm.
Mám hodně štíhlé a vysoké děti (BMI kolem 3. percentilu, výškově nad 97. percentilem), tak mě překvapilo, že by 18,5 kg na 109 cm bylo málo . U nás je to 164 cm/38 kg, 147 cm/29 kg a přesto se doktorce líbí. Prý snižují průměr populace . No, já si na obou 5-7 kg navrch umím představit, jen jak je tam dostat, že... |
| ivaxx | 44192 |
|
|
3.1.2014 22:16:34
Pussinko, tvůj syn je malý, ale podvyživený, to tedy skutečně není. Dle dětské BMI na www.rustovyhormon.cz má zcela normální váhu.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.