Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Arien+2 |
| • |
3.1.2014 22:15:26
Mně to tak hrozně málo teda nepřijde, mám syna skoro podobných mír. Téma mně zaujalo, tak jsem ho než šel spát šla přeměřit
![]() 6 let 2 měsíce - 120cm a 19.5kg a to bych řekla že se trochu vytáhl v posledním půlroce. Oproti vrstevníkům býval vždy spíš menší, ale teď mi nepřijde že by ve školce byl nějak moc malý, spíš podobně jako většina. Ale je fakt že on byl od narození droboučky a štíhlounký, narozen předčasně, takže já si odvykla to nějak sledovat a porovnávat už dávno. Je fakt že jídlu moc nedá. Vysvlečený taky vypadá jen kost a kůže , odjakživa máme problém s tím že mu vše v pase padá. Ale já zas to beru podle toho že mám bratry podobně celoživotně vychrtlé postavy (a jeden vysoký, druhý ne, a i ten vysoký se vytáhl až v pubertě do té doby byl spíš menší), takže jsem se nad tím zatím nijak moc nepozastavovala. |
| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
3.1.2014 21:42:15
Jo, tak už jsem to našla. Doktorka to měla na nějaké dodatečné vložce. Tak v 7 letech měl starší 116 cm a 19,5 kg.
|
| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
3.1.2014 21:39:14
Můj mladší syn měl v září při 5leté prohlídce 109 cm a 18,5 kg. Všichni v rodině mi říkají, jaký je prcek. Já bych asi obešla obvodní lékařku a poptala se na to přímo někde, kde se tím zabývají. Mě taky obvodní ještě na 5leté prohlídce říkala, že malej slyší i přes to, že u ní neudělal sluchovou zkoušku. No a ejhle ... neslyší.
Já obvodní takhle obcházím celkem běžně. Vždycky nějak okecám. Starší měl v 5 letech 107 cm a 16,4 kg. Dál roste asi normálně, protože co koukám, tak 7letou mu už nikdo nedělal a to mu bude teď 20. 8 let. Díky, díky za tohle téma. V pondělí jí to běžím hezky připomenout. |
| Jana |
| • |
3.1.2014 21:12:34
porucha růstu také bývá u celiakie.
|
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
3.1.2014 21:09:27
moje obě starší děti v pěti letech
syn 104 cm a 17kg dcera 104 cm a 15kg |
|
|
3.1.2014 21:08:03
no tak to je tedy pusinko dost podstatný rozdíl.. takže je větší než moje za měsíc sedmileťanda.. mimochodem na gymnastice co chodí, tak holčičky o rok a více mladší.. jsou všechny stejně velké.. ale spíše větší a i silnější než je ona.. jen jedna holčička 5,5 je menší než naše skorosedmileťačka..
váha mi přijde Ok.. naše měla při 116 před skoro půl rokem jen 15 kg.. podvyživená rozhodně není, |
|
|
3.1.2014 21:05:06
no silně podvyživený to fakt nevím, měří o 8 cm méně než moje skoro stejně stará a váží o 1,5 kg víc..
mě taky vyjíždí že je podvyživená.. ale ono to nejde brát doslova, hrozně záleží na konstituci těla.. drecka je třeba drobná a štíhlá.. vychrtlá ale není.. |
| .kili. | 125672 |
|
3.1.2014 20:59:22
" kéž by se tímto řídili všichni"
kéř by. Bylo by to zdvořilejší k těm dětem z toho lágru. Ale to je mimo thema, jen jsem asi trochu háklivější na takové věci. |
| Nítěnka | 85465 |
|
|
3.1.2014 20:56:15
My taky
Nezvřeli jsme pusu, pořád jsme do ní museli něco ládovat a chtěli nás posílat do ozdravovny. Děti jsou na tom podobně ;-) |
|
|
3.1.2014 20:52:49
ahojky - má tři děti..
nejstarší syn - 11,5 roku - 138cm a 33 kg - nejmenší ze všech dětí ve škole - je v primě.. spolužáci o půl hlavy větší.. v 7dmi letech měl 117cm a 19kg dcera za měsíc 7 - má 117 cm a 17kg nejmladší 3,5 roku má asi 105 a 16kg já mám 169 manžel 187 se synem nejstarším jsme chodili taky na měření k dětské.. vyrostl o 4 cm za rok, což je hranice.. já s manželem jsem vyrostla taky až dýl.. nakonec to nedalo dr na gastru, kam chodíme kvůli něčemu jinému - udělal testy a co půl roku dělá testy na hormony, potom mu udělali renttgen zápěstí na kostní věk - to mu vyšlo -4,5 roku - tedy má opoždění růst konstitučně.. hormony má OK, roste stále cca 4 cm za rok.. u něj to znamená to, že to doroste.. že ti spolužáci, co teď mají 170 a 60 kg přestanou za rok dva růst a už teď rostou pomaleji.. a on prostě roste svým tempem ale poroste skoro do 20, je s tím i opožděný nástup puberty.. měl by mít dle krve kolem 190 a víc cm.. takže jsme v klidu.. a on je taky spokojenej.. ač ho štve že je teď malej, ví že to tak nebude na furt.. prostřední jde v jeho šlépějích, jen je ještě o dost hubenější a nejmladší je jedinej větší.. nosí oblečení co nejstarší nosil do první třídy.. v první tříděnosil velikost 116 jinak ale pokud za rok vyroste míň jak o 4 cm, tak bych to teda tak určitě nenechávala.. mohl by mít hormonální poruchu, jako dcera kamarádky.. a to je pak potřeba hormony dodávat ještě před pubertou.. stačí na to vyšetření krve a rentgen zápěstí, abyste věděli víc.. to si myslím není nic, co by skoro sedmiletý kluk nezvládl. Nenech se odbýt, hormony v pubertě už pak jsou na nic.. je potřeba je dodávat v době, kdy jich tělo nemá přebytek.. což právě v pubertě nastane, pak už je to naprd. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.