| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Počítačové programy

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 2205  [Dalších 1935 >>]
Ráchel, 3 děti 76748
17.12.2014 19:24:41
nemyslím, že samolibost, jen vím, co ta práce obnáší (manžel je grafik, já ne :)
na celý vizuál se ptala zakladatelka, až pak z diskuse vyplynulo, že chce vlastně jen to logo. za celý vizuál 20 tisíc mi připadá docela normální.
že je v ČR spoustu špatných grafiků, to je fakt. dost dlouho to bylo tak, že kdo uměl pracovat na počítači, tak si začal říkat grafik aneb ať žije HOBO font :) Bohužel to u nás stále doznívá. A špatná komunikace se zákazníky - to je samozřejmě ostuda.
že je Pákistánka levnější - samozřejmě je fajn, že vám to s ní takhle dobře klapalo, ale nemůžeš se divit, že za ty peníze Čech pracovat nemůže, to aby chroustal suchej chleba.
Ananta 97295
17.12.2014 16:56:07
Ale prosím tě, já si nic nepřectavuju, stačí ti logo + mít nějaký nápad, totéž s vizitkami, pokud máš nápad, tak technicky už to není nic složitého. Dělala jsem to pro víc firem včetně katalogu.
Anni&Annika 50178
17.12.2014 9:05:19
jezis, vidim, ze mam zlateho svagra...ma umelecke vzdelani, a je PC grafik. Musim rict, ze velmi dobry a zadany. A kdyz vidim, kolik kde co stoji, jima me hruza, ze mu neplatim /fakt nic nechce/. Ale teda...vzdycky rika, ze to nic sloziteho neni. A mnou navrhovane logo se mu libilo a zpracoval ho taky /vcetne zakompovani do prospektu-delal taky atd..atd../
Tak ted jste mi nasadili brouka do hlavy. Musim se ho poptat, jak to je a co to cele obnasi.
Kaja222 116819
17.12.2014 8:57:44
presne tak, naprosto souhlasim. Proc se dohadovat s Panem grafikem v cechach, kdyz na vychode to udelaji za zlomek ceny, rychle, kvalitne a jako bonus dobra komunikace.

Puvodni rozpocet jsme meli 10-20k, tohle bylo mile prekvapeni. Dokonce by i stacily JPG, tedy grafik vubec nemusel resit co jde nebo nejde. Pakistanka nabidla PSD, vcetne stylu.

Proste tady tohle nema cenu. Grafikum to za tu praci nestoji (naladit se na zakaznika, trefit se mu do vkusu s designem) a zakaznikum to nestoji za tu cenu.
M_ 124075
17.12.2014 8:37:37
:-D tak za takový prachy ti to tu tady fakt nikdo neudělá. Představa kolik času nad tím člověk stráví a pak se dohaduje s programátorem že tohle nejde atd.

Zlatý ostatní grafický práce co mi přilepšujou.
Kaja222 116819
17.12.2014 8:32:30
cca 3500Kc. Na zaklade wireframe. Asi 25 stran.
M_ 124075
17.12.2014 8:23:20
A kolik jsi za webdesign dala jestli se můžu zeptat?
M_ 124075
17.12.2014 8:22:08
Nejde o použitelnost, tu pak upraví grafik do podoby, aby to bylo k světu. Jde o to, že zákazník má nějakou představu a tu se stam stejně snaží vtlačit stůj co stůj, i když člověk udělá 20 návrhů log. Je tedy lepší, pokud má zákazník svoji představu, tak ji klidně načrtnout a vycházet z toho.
Kaja222 116819
17.12.2014 6:26:47
rachel, to je tvoje profesionalni deformace a trochu i samolibost. Jestlize clovek zacina firmu, tak to je nejakou dobu one-man-show a nebude investovat 20k do loga a identity a dalsich 100k na navrh webu. Samozrejme, ze si to udela na kolene a pak - kdyz se firma zvedne, tak logo necha upravit, web predelat.

Co se tyka spoluprace s grafikama - oslovili jsme asi 8 grafiku a grafickych studii kvuli designu webu. Vysledek v cechach velmi mizerny. Odpovedi pomale, ceny vysoke. Navrhy jsme nakonec dostali tři, jeden celkem rozumny, ze by se s tim po upravach dalo pracovat, druhy krute nedotazeny, nezarovnany - stydela bych se neco takoveho poslat, i jako preview, treti nic moc. Proste moc se nepredvedli, nezamysleli. Vzhledem k tomu, kolik jsme jich oslovili, tak jsem na cechy-grafiky zanevrela.

Zlata pakistanka. Reakce hned, pouzitelny navrh obratem, penize nesrovnatelne.
Ráchel, 3 děti 76748
16.12.2014 21:43:24
Michale, loga, co si zákazníci "navrhují", jsou z 99% nepoužitelný. Teda, ono jde použít všechno, akorát, že to logo je pak z grafického hlediska dost špatný.
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 2205  [Dalších 1935 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.