Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| vlad. | 38059 |
|
|
16.9.2010 23:15:42
Já se bojím jako čert kříže
. Porod je prostě naprosto nevyzpytatelný děj s nejistým koncem. Naprostá většina samozřejmě dopadne dobře, ale někdo tu statistiku prostě tvořit musí, tak si vždycky říkám, že to můžu být klidně já . Medicína ani při striktních lege artis postupech není všemocná, ženy při porodu vždy umíraly, na poporodní krvácení se dá za použití všech dostupných léčebných prostředků umřít i dnes. Samozřejmě nechci nikoho děsit, ale je to realita, beru to tak. |
| Andrýsek1 + 2 | 77198 |
|
|
16.9.2010 22:57:02
Mě taky musela Dr,. dělat manuální lyzi a ručně vybavit placentu, teda pod narkozou. O tom, že jsem dostala dvě transfuze jsem se dozvěděla až v propouštěcí zprávě, druhý den po porodu jsem byla celkem O.K., jen mi dávali železo....či-li přežila jsem a myslím si, žekrvácení se prostě u porodu očekává více či méně, takže se neboj, já se taky bojím potencionálního porodu
ale pokud chceme vlastní děti, tak nám stejně nic jiného nezbyde ![]() |
| Kahlan+5 | 3069 |
|
|
16.9.2010 22:47:04
Martino,
ja jsem se porodu nebala, prvni dva byly prirozene, do vody, nadherny zazitek Treti byl poloakutni cisar a i ten byl naprosto skvely, bezbolestny, hojeni jedna basen, proste se mi libily vsechny porody. Proste prestoze jsme byla velmi naladena na prirozeny porod, a mela jsem dva za sebou, tak proste jsem se rychle preorientovala na cisare a myslela jen na ty pozitiva cisare, coz bylo u mne to, ze pro miminko to bude bezpecnejsi (selhavala placenta, normalni porod by syn nezvladl) a prakticky bezbolestnost (ve srovnani s prirozenymi porody). Mela jsem i komplikacei: 8 dni po cisari tromboza zily, ale diky tomu se zase zjistilo, ze mam leidenskou mutaci, takze to vlastne bylo pozitivni. Zaverem: neres strasidelne historky, mysli na ty pozitiva a bude to dobre! |
| Jana, 2 prckové |
| • |
16.9.2010 22:16:12
No, dva mám za sebou a třetí mě čeká v prosinci. Nebojím se teda vůbec, jsem od přírody bojovník a vím, že do toho dám všechno
První porod moc dobře nevyšel, druhej, to byl koncert, naprosto přirozeně bez zásahů z venčí, držela jsem se doma do posledního momentu a do porodky přijela na 8 cm otevřená. Do půl hoďky bylo dítko na světě. Třetí si představuju taky tak nějak a věřím,že to přesně tak dopadne. Hlavně myslet pozitivně a mít před sebou tu vizi bezproblémového porodu. |
| Jane Doe | 104691 |
|
|
16.9.2010 21:58:18
Přesně tak, každý porod je jiný. Já jsem poprvé měla přesně ty komplikace, po placentě, kterou ze mě rvali, masivní krvácení, revize bez anestezie, transfuze, no hrůza. Přežila jsem, rodím podruhé každým dnem, trochu se bojím, poprvé mělo mimi přes 4 kila, teď taky vypadá na obříka, tak se utěšuji tím, že podruhé to bude rychleji a komplikace už se nemusejí opakovat. Navíc to většina žen přežije
![]() |
| Tante Ema | 107184 |
|
|
16.9.2010 21:30:24
Fakt není křik jako křik. Může vysilovat, ale i naopak.
Jen pro sestřičky na sále může být nepříjemné to poslouchat, tak pak povídají a protože mají uniformy a jsou v nemocnici, vypadá to vědecky. |
| kajkule+kája06/07+Maty11/09 | 108765 |
|
|
16.9.2010 21:25:11
Prvního jsem se strašně bála, ale teda jako bolesti, ani jsem večer už nemohla strachy spát. Podruhé jsme s etěšila, že by to mohlo být rychlejší a navíc už jsme na bolest zapoměla, ale zase jsem měla strach aby vše bylo ok, měla jsem strach aby syn nevisel na pupeční šňůře, furt mi to vrtalo v hlavě a samo, že na ni visel
. Ale byl v pořádku. |
| 10.5Libik12 | 31046 |
|
|
16.9.2010 21:17:55
Bála jsem se , to víš že jo. Komplikací, nezájmu zdravotníků, špatné diagnozy, starého těla, co už na to nemá (39)
3x jsem to dala:), naposled to byla fakt parádička. |
| sarmi | 38831 |
|
|
16.9.2010 21:14:05
mam za sebou dva vyvolavane porody, cili zadne stresy, kdy to na me prijde, jestli budu sbalena, kam rychle dame kluky apod.. takze ted se v podstate bojim, ze nepoznam klasicky zacatek porodu bez vyvolani. navic mam nejakou intuici, ze se miminko narodi pred terminem... ale pripoustet si dopredu, ze se neco stane, to ne. snazim se myslet pozitivne, na miminko se vsichni moc tesime, takze verim, ze to dopadne dobre!
![]() |
| florka+zuzaňák | 92014 |
|
|
16.9.2010 20:40:00
Poprvé jsem se bála opravdu hodně, vůbec jsem nevěděla co mě čeká, holt ta zkušenost je nepřenositelná a porodní bolesti se dost těžko k něčemu dají přirovnat. Takže strach byl. Snažila jsem se nabrat nějaký informace, ale nedělala jsem si žádný plány o tom jak to nakonec bude, abych nebyla zklamaná. Bohužel jsem 14 dní přenášela a tak jsem musela na indukci, naštěstí zabrala první tableta a tak jsem od podání asi za 20 hodin porodila, z toho 6 hodin bylo krutých, takže se to dalo. Myslela jsem, že to zvládnu bez epi, ale nakonec jsem si ho dala píchnout a byla jsem ráda, že jsem si trochu oddáchla. Když to vezmu kolem a kolem, tak jsem si to představovala horší než to je a klidně bych si to dala ještě jednou či dvakrát. Samozřejmě je u porodu vždy velké riziko nějakých komplikací, ale na to radši nemyslím. Jediný co mě odrazuje od dalšího porodu je pobyt v nemocnici a oddělení šestinedělí, to je moje noční můra.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.