Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
24.3.2010 13:56:22
Eriko, jestli to má být jen kvůli vysoké odhadované váze, tak bych na to nepřistoupila.
Ultrazvuk je v tomhle stádiu už hodně nepřesný, může mít chybu třeba půl kila. Navíc tři dny už nejsou pro přibírání mimina tak stěžejní. Navíc bude přibírat na nožičkách a ručičkách, hlavička, která je pro porod největší fuška, bude už více méně stejná, ne? A ty vypapaný končetiny pak proklouznou tak jako tak. Navíc spontánní zahájení porodu je nejlepší prevencí - tělo bude nachystaný, mimino taky. Fakt bych do toho nešla, nesouhlasila bych. |
| Beruška syn 7,5 a 28tt, dcera 3 |
| • |
24.3.2010 13:54:51
ten odhad hmotnosti je +-15% odhadované váhy, ale většinou spíš mínus.
Mě při přijetí taky řekli, že holčička má 4.680 +- 15% a měla 4kg |
| Zuuuza | 66577 |
|
|
24.3.2010 13:54:51
Jojo, rodící matka je asi úplně mimo, co? Doktoři poznaj líp, že (ne)rodíme
![]() |
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 38107 |
|
|
24.3.2010 13:53:24
Nechala bych si udělat UTZ ještě někde jinde a spíše než na váhový odhad se zaměřit na obvod hlavičky, třeba ho pak i porovnat s obvodem prvního narozeného dítěte. U druhého dítěte mi nebyl program na odhad váhy schopný spočítat váhu, protože dítě mělo asi dost nesouměrné míry - delší nohy, jen že je velký, tak jsem se bála jak moc, no říkali že přes 4kg, přenášela jsem podle výpočtů nakonec asi 6 dní od druhého termínu (vyp. dle UTZ) a 12 dní od prvního termínu (dle MS), byla jsem přijatá na vyvolání, ale protože bylo vše ok, tak jsem čekala jestli to nepůjde samo, taky že jo, 3. den od přijetí se malej narodil sám bez vyvolání, měl nakonec 4,20kg na dvě kontrakce a bez šití
. Se mnou rodila spolubydlíc z pokoje, ona rodila po zavedení tablety na vyvolání, zavedli jí ráno a porodila v půltřetí, takže to měla rychlejší než já a neřekla bych že těžší. Jen pro úplnost první byl nar. 9 dní před TP, měl "jen" 3,9kg, byl to bleskový porod, za hodinku bylo po všem, taky bez šití. Ale u mě byl teda druhý porod těžší - řekla bych, že to probíhalo tak nějak normálně - slabé stahy jsem měla už 18hodin před porodem, "nedalo se to" poslední 3 hodiny před porodem. |
| Zuuuza | 66577 |
|
|
24.3.2010 13:53:17
No jo, Verčo, ale nikdy nevíš, kolik dní mimču v bříšku ještě zbývá, že?
|
| Zuuuza | 66577 |
|
|
24.3.2010 13:51:16
No, Lenelko. V klidu a s čistou hlavou se to lehko řekne. Jenže mě to tenkrát dost rozhodilo. Dost jsem to obrečela. Ale prostě jsem nakonec na vyvolání přišla. Vše proběhlo v pořádku. Zpětně už jsem si taky říkala, že takhle ne. Ale prostě v tom šoku, kdy ti doktorka řekne, tak v pátek přijďte..., člověk uvažuje jinak.
|
| VERI + V6/08 + bříško | 70964 |
|
|
24.3.2010 13:50:26
Mě vyvolávali 12.den přenášení.. porodní cesty byly připravené a nevím bolestivé to bylo nějak normálně, snesitelně, a tabletu zavedli v 8ráno a narodil se ve 13h..
Já spíš u hodně velkých dětí slyšela o doporučení SC vyvolání 2 dny před termínem už podle mého názoru význam nemá.. to mohlo mít význat tak 2 týdny před TP..nevím, jestli bych šla do vyvolání porodu 2 dny před TP z tohoto důvodu ![]() |
| sarmi | 38831 |
|
|
24.3.2010 13:50:19
oba porody jsem zacinala tabletou, oba zhruba v terminu (jako u tebe, velikost miminka). u obou rychlovka, nastup bolesti temer z niceho nic. nemam srovnani, ale rekla bych, ze u prirozeneho p. je otvirani pozvolnejsi, ale zase to trva dyl
.takze za me - nemas se ceho bat. pokud jsi zdrava, miminko taky. obavy predem te jen vystresuji. |
| Zuuuza | 66577 |
|
|
24.3.2010 13:48:29
Inko, a kolik miminko vážilo? Mám teď 6 týdnů před termínem. Ale už před dvěma týdny jsem byla otevřená na 2 cm, mimčo je nízko... Takže mám klidový režim a uvidíme, jak dlouho ještě vydržím 2 v 1. Díky. Z.
|
| Katka. | 13699 |
|
|
24.3.2010 13:47:06
Taky jsem měla vyvolávanej porod kvůli cukrovce, ale já jsem to věděla celý těhu, že to tak bude
![]() Ráno v 7h jsem dostala čípek a nic, druhý ráno další čípek, v 10h mě sestra na monitoru řekla, že mám kontrakce po 3 minutách, což jsem netušila, protože mě NIC nebylo. Zavolala jsem manžleovi, v 11h jsme přišli na sál a v 11:57 byl syn na světě ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.