| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1370] Názory 13711380 z 3772  [Dalších 2392 >>]
Inka
  • 
24.3.2010 13:38:11
Měla jsem vyvolávaný, protože mi odtekla voda 5 týdnů před termínem. Neboleo to nijak šíleně, narodil se asi tak za 5 hodin.
červík + V. 6/03 + L. 5/08 70614
24.3.2010 13:37:38
druhý jsem měla vyvolávaný, 19. v den TP jsem se s Dr. dohodla a ráno 20. nastoupila, byla jsem v obou těhu od 34tt trochu otevřená a Dr. říkal, že kdyby mi u druhého praskla voda, tak by jsme to do porodky nemuseli těch 20km stihnout, ráno jsem tedy přišla, proběhlo běžné vyšestření, chvilku před 9 hod. mi primař zavedl tabletku, díky naléhající hlavičce to prý moc nešlo~t~, 9.50 mi Dr. píchla vodu, já zalezla na chvilku do vany a v 10.33 se syn narodil, měl 3930g a mě připadal tak maličký~3~

takže to vyvolání asi jak u koho~d~
Lassie66 79675
24.3.2010 13:37:17
Syn měl skoro 4 kila a přenášela jsem víc, jak týden. Narodil se bez vyvolání, nikdo mi tm ani nehrozil. Co si vyžádat nějaký druhý názor?
Zuuuza 66577
24.3.2010 13:36:32
Eriko, taky mi první porod vyvolávali vzhledem k váze miminka. MUDr. odhadovala tak 3,7 kg (měřím 156 cm). Takže mi ho vyvolávali týden před termínem. Myslím, že někdy kolem 7 nebo 8 ráno mi zavedli tabletu. Před 13. hodinou byl syn na světě. Měla jsem dost silné křížové bolesti. Nechala jsem si dát epidurál. Jinak vše proběhlo ok :-) Za pár týdnů mě čeká další porod, tak uvidíme, jak to bude tentokrát. Držím palce!
gaudí 105390
24.3.2010 13:34:20
druhý porod mi taky vyvolávali, protože termíny byly nějaké zmatené. Od první bolesti to trvalo tak hodinu. Pak mi píchli vodu, dvakrát jsem zatlačila a malá byla venku. Pohodový porod, neboj. Pokud je to druhé dítě a jsi připravená, tak to bude dobré
Peggy* 27855
24.3.2010 13:33:46
U prvního dítěte jsem měla jít na vyvolání (v noci před tím to přišlo samo :-) ), ale to bylo přenášení už 9 dní.
U druhého dítěte mi odtekla voda a nic, žádný bolesti, ale už jsem byla (bezbolestně) otevřená asi na 5 cm. Tak mi po pár hodinách čekání, jestli se to nerozjede, napojili kapačkou na oxytocin. A za hodinu a půl bylo po všem... ~:-D
Ale! U normálního porodu to přichází tak nějak samo, postupně se ty kontrakce zesilují, takže si člověk jakoby zvyká. U toho vyvolávanýho to začlo hned plnou silou, po 2-3 minutách. Takže to bylo takové hodně intenzivní, ale zase rychlé. A holčička měla taky přes 4 kila.
Neboj, už to bude druhý porod, bude to rychlejší! A zkus třeba nějaké ty babské rady, třeba se to rozjede samo. Držím palce!
Beruška syn 7,5 a 28tt, dcera 3
  • 
24.3.2010 13:33:27
ahoj,
mě se první syn narodil normálně v 38, porod ale pro mě byl tak hrozný zážitek, že u dcerky jsem si to myslím psychicky blokla a to tak, že došlo na vyvolávání v 42+3, víc už nešlo, placena přestala fungovat.
Hrozně sem se bála a nevěděla co od toho čekat.
Probíhalo to asi takto - ráno cca v půl sedmé mi zavedli do pochvy polovinu tablety - na vyvolání stahů. Do půl hodiny stahy začaly a o proti porodu normálnímu, kdy stahy trvají půl minuty a pak třeba půl hodiny pauza, stahy nastoupily velice rychle a drasticky. Půl minutu stah minutu pauza. (jak říkala dr, je to vyvolané uměle, tzn, že porod se tím spustit nemusí, ač máš stahy - toho sem se bála nejvíc) asi po hodině přišla dr zkontrolovat, v případě že by se nic nedělo, zavedla by další půl tabletu. Bylo mi ale řečeno, že se začínám otevírat, ale miminko je pořád vysoko. V devět hodin jsem už měla stahy minutu a půl minuty pauzu a volala manželovi, aby radši přijel a porod neprošvihl. myslela jsem že tu intenzitu snad nevydržím.
dr a asistentka furt kontrolovaly, že se otevírám, ale prý malá nejde dolů, tak at si pohopsám na míči.
Když přišla dr v 11h malá už byla dole od hopsání na balonu a musely mi píchnout vodu, protože sama prasknout nechtěla. Chtěla jsem rodit do vody, ale když přišla dr po 12h a řekla, že už to bude rychlý, jestli chci do vody, tak jsem řekla že ne a malou s nástřihem odrodila na posteli, kde jsme byli.
Měla skoro 4kg.
Musím říct, že ten průběh je dost drastický, nicméně ale po porodu jsem byla hned fit u syna jsem měla stahy a bolesti skoro tři dny než se narodil a podle toho i vypadalo moje zotavování.

takže je to nářez, dá se to ale vydržet a pak se cítíš mnohem lépe, bohužel je i riziko, že se porod nerozjede a zase ti to dalšíma lékama budou muset odpoledne stopnout a zkusit druhý den.

Má to jak kdo, kamarádka měla obě holky vyvolávaný a obě do dvou hodin, druhá kamarádka druhé dítě vyvolávané a do 4 hodin.. já tam byla kolem sedmi.. a další moje kamarádka první vyvolávanej to chtěli o pěti večer stopnout a když lezla ze sprchy, tak jí praskla voda, druhej vyvolávanej do 3 hodin.

Ničeho se neboj, držím ti palečky, určitě to zvládneš a hlavně hodně zdravíčka tobě i miminku.
Já teď čekám naše třetí a docela bych si vyvolání dala znovu, kvůli tomu termínu, že nemusím nikde narychlo v noci ubytovávat dvě děti, které už máme doma, tak aby manžel mohl i po třetí být u porodu.
Sisi + 2 + bříško 103814
24.3.2010 13:32:17
Měla jsem oba porody vyvolávané, první trval 20 hodin se šílenými bolestmi, byla jsem tak vyčerpaná, že už jsem ani nemohla tlačit a po porodu jsem každou chvíli omdlévala z vyčerpání. Druhý asi 3 hodiny. Nemám s čím srovnávat, ale u druhého to teda byla rychlovka s šílenými bolestmi téměř bez přestávky. Sice jsem byla ráda, že mi to vyvolávali, protože jsem měla málo plodové vody a ta byla navíc trochu zakalená, ale bolesti to byly šílené. Tajně doufám, že třetí porod bude bez vyvolávání. Pokud čekáš druhé, tak by to nemělo dlouho trvat. Přesto ale zkus vyzkoušet nějaký přirozený spouštěč porodu. Třeba sex, horkou vannu, dlouhou procházku...Ať ti to dobře dopadne!!!
pega 103835
24.3.2010 13:32:03
U dcery mi vyvolavali porod 4 dny pred terminem z duvodu cukru a bilkoviny v moci. Porod byl rychly [1,5 hod.], bolest intenzivnejsi a byla jsem hodne sita.
Krakatice 22448
24.3.2010 13:31:23
A druhé porody, obzvlášť rychle po sobě, jsou lepší, protože tělo si to pamatuje a jde to jak po másle~R^
[<<Předchozích 1370] Názory 13711380 z 3772  [Dalších 2392 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.