Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| .. | 67953 |
|
12.3.2010 20:44:38
Markéto, je to tak, že lékařský úzus je takový, že ukončený 38tt je považován za doestatečný vzhledem k ukončenému vývoji a zbylé dva týdny mimina už jen přibírají...takže pokud si maminka vyloženě nepřeje donosit až ke spontánnímu porodu, což je asi jen pro silné ženy, tak se obvykle porod vyvolá.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
12.3.2010 20:40:52
Janinko a ostatní, kdy píšete v termínu, myslíte tím skutečně termín jako 39, 40tt od poslední MS? Na jednom webu jsem dostala přednášku, že nechat dvojčata před 38tt je šílenost a matka, která si to lajsne, je přímo ohrožuje na životě. (Nečekám dvojčata, připojila jsem se tam do diskuse se zkušeností jedné známé).
|
| JaninkaD | 48386 |
|
12.3.2010 20:28:14
Taky jsem rodila dvojky přirozeně a v termínu. Bez problému. Uvidíš bude to v pohodě!
|
| štěpánka |
| • |
12.3.2010 20:22:01
Andílku,
nechce se mi věřit, že by s tebou nikdo za těch ? měsíců nemluvil o porodu dvojčat. Hodně záleží, jaku mají dvojčátka polohu, obvykle se čeká na přirozený porod, pokud se obě děti normálně vyvíjejí, matka nemá potíže a jsou obě hlavičkou dolů. Někdy rodí přirozeně i ženy, kde dvojče A je v poloze hlavou dolů níže, blíž k porodnímu kanálu a druhé může být i koncem pánevním (znám 2, které to tak měly a 1 byla prvorodička). Rodila jsem také přirozeně, bez komplikací (2x hlava dolů). ![]() Kdyby se nevyvíjelo všechno dle tvých představ, kdyby miminka nebo ty jste měli potíže, nech si ty nebo někdo důvěryhodný kdo s tebou půjdě k porodu od lékaře vysvětlit co se děje a proč případně nelze tvou představu uskutečnit. U dvojčat je to vždy trochu ve hvězdách, jak se bude porod vyvíjet a tak se svěř do rukou porodnice, kde mají s dvojčaty hodně zkušeností. ničeho se neboj, i kdyby to nakonec nebylo přirozeně ![]() Držím palce a přeji zdravá, hezky papající a spinkající miminka ![]() ![]() ![]() |
| Lilian | 68201 |
|
|
12.3.2010 20:18:02
Pokud není důvod k císaři, rodí se normálně, nejdřív jedno a za pár minut druhé mimi. Sestřenka tak rodila taky.
Císař je v případě předčasného porodu nebo zdravotního problému nebo když jedno mimi je ve špatné poloze. Zvládneš to, neboj. ![]() |
| .. | 67953 |
|
12.3.2010 20:14:29
ahoj,
rodila jsem přirozeně, bez komplikací... neboj se, od toho jsou tam doktoři, aby ti kdyžtak pomohli, kdyby bylo třeba... chtěla jsem epidurál, za tu hodinku bez bolestí to stálo... |
| Morganaz | 34246 |
|
12.3.2010 20:13:48
Rodila jsem dvojky přirozeně a mé čtyři další známé taky. Bez komplikací. Krom jedné defacto na termín +/- týden.
Neboj to půjde, budou si tě víc hlídat, u porodu dvojek je dost lidí v porodnici - porodníci, pediatři v pohotovosti. Zážitek je to nepřenosnej a jak to bolí či co se děje...to neřeš každý tohle vnímáme jinak, jinak zapracují hormony při porodu a prostě je to podle mě nesdělitelné. Přeju ať je u vás porod rychlovka a všichni jste v pohodě. |
| Káťa+2 Škubánci | 25704 |
|
|
12.3.2010 20:09:04
Rodila jsem dvojčata přirozeně - není to zase tak neobvyklé. Neboj, vše bude OK!
|
| marhau | 83337 |
|
|
12.3.2010 20:07:55
já taky přirozeně
![]() |
| Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři | 27764 |
|
|
12.3.2010 20:06:40
osobně znám jen jednu maminku (svou švagrovou a už před tím rodila přirozeně) co rodila přirozeně. Ostatní maminky provorodičky co čekaly dvojčata rodily všechny císařem. U jedné začal porod ve 34.týdnu - a automaticky ji brali na císaře ... druhá byla v nemocnici - a jedno bylo napříč, jedno hlavičkou dolů - tak taky císař.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.