| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1410] Názory 14111420 z 3772  [Dalších 2352 >>]
.. 67953
12.3.2010 20:44:38
Markéto, je to tak, že lékařský úzus je takový, že ukončený 38tt je považován za doestatečný vzhledem k ukončenému vývoji a zbylé dva týdny mimina už jen přibírají...takže pokud si maminka vyloženě nepřeje donosit až ke spontánnímu porodu, což je asi jen pro silné ženy, tak se obvykle porod vyvolá.
MarkétaP + 4 dcerky 13148
12.3.2010 20:40:52
Janinko a ostatní, kdy píšete v termínu, myslíte tím skutečně termín jako 39, 40tt od poslední MS? Na jednom webu jsem dostala přednášku, že nechat dvojčata před 38tt je šílenost a matka, která si to lajsne, je přímo ohrožuje na životě. (Nečekám dvojčata, připojila jsem se tam do diskuse se zkušeností jedné známé).
JaninkaD 48386
12.3.2010 20:28:14
Taky jsem rodila dvojky přirozeně a v termínu. Bez problému. Uvidíš bude to v pohodě!
štěpánka
  • 
12.3.2010 20:22:01
Andílku,
nechce se mi věřit, že by s tebou nikdo za těch ? měsíců nemluvil o porodu dvojčat. Hodně záleží, jaku mají dvojčátka polohu, obvykle se čeká na přirozený porod, pokud se obě děti normálně vyvíjejí, matka nemá potíže a jsou obě hlavičkou dolů. Někdy rodí přirozeně i ženy, kde dvojče A je v poloze hlavou dolů níže, blíž k porodnímu kanálu a druhé může být i koncem pánevním (znám 2, které to tak měly a 1 byla prvorodička). Rodila jsem také přirozeně, bez komplikací (2x hlava dolů).~;)
Kdyby se nevyvíjelo všechno dle tvých představ, kdyby miminka nebo ty jste měli potíže, nech si ty nebo někdo důvěryhodný kdo s tebou půjdě k porodu od lékaře vysvětlit co se děje a proč případně nelze tvou představu uskutečnit. U dvojčat je to vždy trochu ve hvězdách, jak se bude porod vyvíjet a tak se svěř do rukou porodnice, kde mají s dvojčaty hodně zkušeností. ničeho se neboj, i kdyby to nakonec nebylo přirozeně~s~
Držím palce a přeji zdravá, hezky papající a spinkající miminka~x~~x~~x~
Lilian 68201
12.3.2010 20:18:02
Pokud není důvod k císaři, rodí se normálně, nejdřív jedno a za pár minut druhé mimi. Sestřenka tak rodila taky.
Císař je v případě předčasného porodu nebo zdravotního problému nebo když jedno mimi je ve špatné poloze.
Zvládneš to, neboj.~x~
.. 67953
12.3.2010 20:14:29
ahoj,
rodila jsem přirozeně, bez komplikací... neboj se, od toho jsou tam doktoři, aby ti kdyžtak pomohli, kdyby bylo třeba...

chtěla jsem epidurál, za tu hodinku bez bolestí to stálo...
Morganaz 34246
12.3.2010 20:13:48
Rodila jsem dvojky přirozeně a mé čtyři další známé taky. Bez komplikací. Krom jedné defacto na termín +/- týden.

Neboj to půjde, budou si tě víc hlídat, u porodu dvojek je dost lidí v porodnici - porodníci, pediatři v pohotovosti. Zážitek je to nepřenosnej a jak to bolí či co se děje...to neřeš každý tohle vnímáme jinak, jinak zapracují hormony při porodu a prostě je to podle mě nesdělitelné. Přeju ať je u vás porod rychlovka a všichni jste v pohodě.
Káťa+2 Škubánci 25704
12.3.2010 20:09:04
Rodila jsem dvojčata přirozeně - není to zase tak neobvyklé. Neboj, vše bude OK!
marhau 83337
12.3.2010 20:07:55
já taky přirozeně~;)
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři 27764
12.3.2010 20:06:40
osobně znám jen jednu maminku (svou švagrovou a už před tím rodila přirozeně) co rodila přirozeně. Ostatní maminky provorodičky co čekaly dvojčata rodily všechny císařem. U jedné začal porod ve 34.týdnu - a automaticky ji brali na císaře ... druhá byla v nemocnici - a jedno bylo napříč, jedno hlavičkou dolů - tak taky císař.
[<<Předchozích 1410] Názory 14111420 z 3772  [Dalších 2352 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.