| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1470] Názory 14711480 z 3772  [Dalších 2292 >>]
krupice. 33843
6.1.2010 13:07:58
Manželka mého gynekologa teď porodila druhé dítě ve 38 letech. Dcera mého bývalého gynekologa ve 36. Bavila jsem se s nimi o té amniocentéze. Ani jeden mě do toho netlačil, ale jejich manželka a dcera byly. Prý jsou potrefení povoláním. Všechny testy mi dopadly dobře, přesto jsem na amnio šla. Chtěla jsem mí jistotu a navíc to opravdu nic nebylo. A ještě jsem se na týden ulila z práce~t~
Já bych to tětenství zvažovala po 40tce. DO té doby ne.
lanimka 6261
6.1.2010 13:06:55
Jak už bylo psáno, je to individuální. Mně se v 37 letech narodila zdravá dcerka (druhé dítě), těhotenství bez problémů, porod jak po másle - na rozdíl od prvního porodu KP. nejdůležitější jsou NT testy ve 12. týdnu. Výsledky tripple-testů jsou jen orientační, navíc můžou být hodně zkreslené, pokud se krev neodebere ve správném týdnu.
NT mi vyšly natolik dobré, že mi dr. nedoporzčila podstoupit amnio, jen mě pak poslala ve 20. týdnu na podrobný 3D ultrazvuk - vše bylo ok.
Takže jestli chcete mrně, hurá do práce! ~b~
Lenka** 67429
6.1.2010 13:05:47
Moje kamarádka měla dítě v 38, vše OK, ale nechala se hodně sledovat(doktorka), vůbec hodně těhotných je nad 30, ono to souvisí i s tím,že silné ročníky "Husákových dětí" si daly načas. Ne že by riziko nebylo, možná budeš na rizikovým, asi bych taky moc nečekala a kdyby se nedařilo, tak bych šla k doktorovi na vyšetření(popř. rovnou do CAR). A asi bych popřemýšlela nad tím, co by převážilo, jestli obavy z možných zásadních komplikací (např. nutností potratu pro VVV), a nebo naděje, že budu mít mimčo. A jestli bych si řekla, že teď to vidím tak, že se nebojím, že budu litovat, že jsem do toho nešla, tak bych se do toho natlačit nenechala (jestli v tvém rozhodování třeba hraje roli i to, že ostatní už děti mají a je to "normální").
Andrýsek1 + 2 77198
6.1.2010 13:04:55
Jo a kdybysme neměli problémy finanční a s bydlením, tak si to za rok klidně znovu zopáknu, jako 36 pro mě není věk, kdy bych váhala. Váhala bych po té čtyřicítce asi, ale možná do těch 43 taky ne ~;)
mambo 100493
6.1.2010 13:04:28
Letos rodim a letos mi bude 36... Jsem prvorodicka a vsechny testy jsem mela ok vcetne amnia. Nemyslim, ze je to az tak vysoky vek. Kamaradka 37 mela take vse v poradku a bylo to jeji prvni dite.
Asi je to vazne individualni, nicmene osobne nikoho "starsiho" se spatnou zkusenosti neznam.
Mlanka, NK 09/05, LA 01/10 96879
6.1.2010 13:02:33
Jeste jsem vlastne chtela doplnit vlastni zkusenost, prvni dite 33, druhe 37 a pul ... v obou pripadech rizika genetickych onemocneni 1:4000, coz je statisticky zhruba tri a pul krat lepsi vysledek, nez co se uvadi pro vek kolem dvacitky.
Opravdu to zalezi na konkretnim paru, ne veku samotnem.

35 nebo 37 bych opravdu za rizikovy nepovazovala ani omylem.
6.1.2010 12:59:43
To je bohuzel jeden z pretrvavajicich mytu: spatne triple testy zdaleka neznamenaji podezreni na DS. Spatne triple testy v drtive vetsine poukazuji na jejich nespravne nacasovani ;-) protoze spravne vysledky vykazuji pouze pokud se provadeji v rozmezi 3 konkretnich dnu, a to jde zajistit u velice malo tehotnych. A i v tom pripade maji 40% chybovost...
Andrýsek1 + 2 77198
6.1.2010 12:59:25
Mě se teď narodila první holka ve 34 a bez problémů, znám holky, které ve dvaceti a samé problémy ~Rv
krupice. 33843
6.1.2010 12:59:21
Ananto, tak to by mě nenapadlo ani ve snu přemýšlet nad tím, že bych těhotenstvím ve 36 něco riskovala! My jsme si obě děti naplánovali a to jsme s manželem právě od těch mých 24 nebo 25 let. Chtěli jsem toho ale stihnout víc, než si pořídíme děti. BUdu rodit v únoru, v březnu mi bude 37 a kdybychom měli větší byt a manžel byl pro, klidně bych si po roce dala říct na ještě jedno dítě.
6.1.2010 12:55:31
Ono je to spise o geneticke vybave daneho paru (ktera se da otestovat na nejruznejsi nemoci), nez o samotnem veku matky.

Treba ta tradicni hranice 35 let je uz dnes dost zastarala, a amnio byla plosne vsem nad 35 nabizena prave za neexistence jinych testovacich metod. Ty nastesti uz dnes existuji a i v ne-invazivni podobe, takze zrovna tenhle mytus muze byt klidne vymazan.

Co se tyce konkretne napriklad DS, tak jeho zavislost na veku nedela kolem 35 zadny dramaticky skok, (viz napr tady http://www.ds-health.com/risk.htm) pouze se to riziko postupne zvysuje.
[<<Předchozích 1470] Názory 14711480 z 3772  [Dalších 2292 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.