Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pišpeta | 102095 |
|
|
2.1.2010 20:24:34
nebóój
![]() ![]() ![]() |
| Odvážná školačka | 103579 |
|
|
2.1.2010 20:23:09
Co byste musely mít nebo znát? Sanitku před domem? Doktora v obýváku? Porodnici přes silnici?
Já se porodu bojím a bojím se všeho okolo a bojím se rodit doma a bojím se doktorů v nemocnici.Mně není pomoci. Strach má veliké oči, ale já se asi zblázním. Napište mi taky něco. |
| Ajka Kuba 89, Maki 96, Adi 09 | 18094 |
|
|
16.12.2009 9:59:01
U porodu prostřední dcery jsem měla maminku. Bylo to úžasnéééé, protože co já nevnímala a neprožívala, viděla ona a pak mi to vyprávěla. Navíc porod byl velmi komplikovaný, dcera měla pupeční šňůru okolo krku, nešlo to, jelikož šňůra jí táhla dovnitř a já tlačila ven....v určitou chvíli to bylo šílené drama, ale já byla už tam vysílená, že jsem to ani nevnímala....
Fajn bylo i to, že mě rodila paní doktorka, která bydlela u nás v domě, mamka jí znala od narození, povídaly si, probíraly všechny sousedy, zatím co já sem tam něco řekla a sem tam se kroutila bolestí... Manžel k porodu nechtěl, on by se tam určitě vyvrátil, jak tvrdil....já sice maminku nechtěla, že půjdu, jako malá s maminkou za ručičku k porodu, ale v závěru jsem byla ráda, že tam je. Pro ní to byl silný zážitek, nic podobného se k tomu nedá přirovnat, byla moc ráda, že si to mohla prožít se mnou. |
| 00roxy00 + Sebík 8/09 | 94358 |
|
|
16.12.2009 9:23:39
Mirko77 rodila jsem ted nedavno a protoze jsem mela jeste po porodu nejaky problemy a byla jsem v porodnici jeste jednou hospitalizovana tak jsem tam pak chodila kecat s PA co me rodily byly fakt skvele a ja jim rikala jakou maj uzasnou praci.jak je to krasne ze na svet privadej kazdej den miminka!A ona mi na to rika ze taky vidim vse jenom ruzove protoze oni tam delaj i potraty.takovy ty co uz nejde miniinterupce.Normalne vyvolaj porod a odrodej mimco co je bud mrtve nebo ma vadu a pro nej to znamena smrt a pak sew musej starat o ty zdrcene maminky.Proste to ma dve strany a ty spatne zazitky v cloveku proste prevladaj!Takze pokud do toho chces jit tak si to dobre rozmysli.Jinak ti verim ze to byl zazitek muj muz z toho byl jeste mesic vyplesklej a stale rikal jak me obdivuje a tak ja mela 17ti hodinovej porod.
|
| Renda a spol | 7338 |
|
|
16.12.2009 8:59:42
Take blahopreji...
ja jsem tento krasny zazitek ,take mohla zazit...byla jsem u porodu me kamaradky ,ktery se odehraval doma a mam krasne vzpominky...pomahala jsem ji,kdyz me potrebovala a dokonce si prala, abych ja mimi zachytila,kdyz prislo na svet...mel to byt kluk a ja si pamatuji na vetu,kdy jsem rekla"tady mate nadhernou hocicku"....)))musim jinak napsat,ze nas vztah se se tim jeste vice prohloubil...)))dokazeme si o tom dodnes povidat hodiny,bylo to 3.3.07...)))preji hezky den!!!! |
| Koloběžka 1. | 102174 |
|
|
16.12.2009 8:46:02
Blahopřeji ke službě. Vše co jste popsala není práce PA, doporučila bych vám přihlásit se do kurzu pro duly. (www.duly.cz), kde se vaše vzdělání rozšíří nejen o fyziologii porodu, psychologii, odbornou praxi ..., získáte certifikát pro výkon profese duly.
|
| Shayla a 3 kluci | 43054 |
|
|
16.12.2009 0:12:28
KP by se mělo rodit nasvislo. Když vyleze prdelka a čeká se na hlavičku, tak na ten pupečník je nejmenší tlak v téhle poloze.
|
| Kohnova |
| • |
15.12.2009 22:29:40
Jsem ucitelka a prilezitostna hudebnice, coz se mi libi a spolu s celkem rozsahlym rodinnym zivotem me to zametnava plne.
Myslim, ze by me bavilo delat porodni babu a ze by mi to mozna i slo, protoze mam hodne deti a i par dizich porodu jsem videla, vcetne domorodu, ale studovat dneska a tady porodni asistenci, na to bych nemela. Vidis sama tady, jake povedomi panuje u nas co se tyce prirozeneho porodu a ve skolepro porodni baby rozhodne nepracuji (a drtivou vetsinou ani nestuduji) zadne prukopice a apostolky pokroku. Nezapomen, ze u nas je porodni asistentka sluzticka Pana Porodnika. Na tak zasadni ucast v revoluci uz jsem moc stara, to je pro mlady:). |
| Saxofonka Ela10/01 Bimbo03/04 | 26812 |
|
|
15.12.2009 21:59:19
Taky jsem byla, a cítila jsem to podobně. Porod byl hodně komplikovaný a těžký, ale i tak to strašně ráda vzpomínám. Byly jsme tam s kamarádčinou maminkou a obě jsme si z toho přinesly strašně moc.
Ten pohled z druhý strany je nepopsatelný a kdo to nezažije - nepochopí. |
| Belatrix+A(10/09)+J(09/11) | 70978 |
|
|
15.12.2009 21:26:08
Tak já rodila KP před 8 týdny ve Zlíně. Myslím, že většinou dělají císaře, ale já měla v papírech napsané, že preferuji přirozený porod, tak na mě zavolali zástupkyni primáře a ta rozhodla, že nechají porod běžet, ale budu připravená i na císaře. Od prasknutí vody trval porod 9 hodin, což si myslím, že na první porod je tak akorát. Ptala jsem se, jak často tam mají porod KP, prý před měsícem tam jedna rodila KP druhé dítě, ale i první dítě bylo KP, tak jí to přišlo jako normální. A pak tam byla zároveň se mnou jedna, která rodila KP.
Zkus si sehnat knížku H. Goer: Průvodce přemýšlivé ženy... jak doporučuju Kohnova. Je tam kapitola o KP, o kolik je to rizikovější a jak je rizikový CS. Osobně si myslím, že pokud nebudeš sama přesvědčená, že porod KP zvládneš, tak se snaž zařídit císaře. Porod je z velké části v hlavě. Držím palce, ať se miminko otočí a pokud ne, ať doktoři respektují tvé rozhodnutí ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.