| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Uprchlická krize

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 27894  [Dalších 27744 >>]
Lexi. 141305
23.5.2022 13:13:58
Na jednu stranu, chápu že se válečnému uprchlikovi nechce prodávat drahé auto, na druhou stranu, náš státní rozpočet zavání takovým průšvihem, že si opravdu nemůžeme dovolit podporovat někoho, kdo to nutně nepotřebuje
77kraska 132593
23.5.2022 13:13:08
Peppo, majetek nahazet do drevenych kadi, to uz tady bylo, za husitu...k cemu jim jsou prstynky a retizky? at jsou radi, ze prezili

jinak nedavno jsem cetla, ze denne umira 100 ukrajinskych vojaku, tak to jsou jejich tatove a synove a dedove....
TaJ 81121
23.5.2022 13:13:06
Pollyenko, je to tak...a máš pravdu, o tom se moc nemluví a nepíše, že zároveň s těmi, co opravdu uprchli před válkou, se s tím svezli i ti, kteří by jinak ta víza nedostali a teď toho akorát využili...
...j.a.s... 81911
23.5.2022 13:12:11
"Víza dostali i lidé, kteří tady pracují xxx let na černo, protože by víza nikdy nedostali. Že UA, že se legalizovala víza třeba 4 roky propadlá apod. S tím mám tedy velký problém, že teď právě tito lidé mají pocit, že jsou "nedoknutelní" a chovají se podle toho."
Tak na každé válce někdo vydělá, ale není důvod ten systém zpřísňovat natolik, aby tu pomoc nedostala ta většina, která ji potřebuje.
Slušní Rusové mají naopak s vízama útrum a bude jim houby platné, že válku nechtěli.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
23.5.2022 13:10:47
A taky třeba doufaj, že se vrátěj.
Peppa 133447
23.5.2022 13:10:12
Jo, nejlíp už na hranicích všichni odevzdat majetek, aby to bylo fér ~2~
boba007 132081
23.5.2022 13:09:42
Já mám v lednici samolepky na nehty, který když si dám, tak to taky vypadá hezky, jsou různý motivy i jednobarevný verze... vypadá to "luxusně", ale nemám to ze salónu, strávím nad tím doma půl hodiny a parádu udělám. To si klidně mohly ženský z Ukrajiny taky koupit a dělat si to samy, a i kdyby šly do salónu.... úvahy typu: má na nehty, má hezký auto, co ta tu dělá??? Ať je na Ukrajině, tam patří... Na to už se fakt nedá nic říct, jen si ťukat na čelo.
neznámá 91073
23.5.2022 13:09:30
Zrovna auta nebo značkové oblečení je mi ukradené, přijeli z civilizované země, žili celkem běžný život.

Ale jak píší holky přede mnou, nedávno jsem narazila na rodinku se třemi dětmi, ty děti byly jak nesocializovaná zvířata, to se fakt nedalo. A přitom od pohledu působili jako běžná rodina, ale děti lezly i po stole a ani ve škole není tolik řevu jako od těchto tří dětí. Doufám, že nejsou ubytovaný poblíž, že je neuvidím častěji.~8~

Na druhou stranu, děti mají ve třídě každý jedno ukrajinské dítě a tam problémy nejsou.
Hodně Ukrajinek potkávám u lékaře a jsou vždy milé, těch pár rodin ve vsi jsou také fajn.
Ze začátku jsem psala o ukrajinských Romech, který zde dělali velké problémy a dělají stále, tam to asi bude velký průšvih.
Ale zatím většinově jsou spíš bezproblémový.

Marika Letní 140743
23.5.2022 13:08:42
Prodávat auto v cizí zemi adi nebude úplně easy. Do toho bych nešla pokud by to nebylo bezpodmínečně nutné.
...j.a.s... 81911
23.5.2022 13:06:47
"Kdyby to auto prodali, utržené peníze použili na své zajištění a nežádali o dávku 5.000/osobu a měsíc, tak by mi to nevadilo."
Lexi, ale když se na to podíváš optikou, že to blbý auto je to jediné, co jim zůstalo, tak se nedivím, že ho hned neprodávají. Auto potřebují na orientaci, dojíždění do práce. Možná mají i strach jej prodat, když díky němu uprchli z války. Pokud by ses z války ocitla v jiné zemi, kde vůbec nevíš, jak to chodí, budeš hned prodávat auto nebo si jej raději necháš pro případ, že bys musela jet ještě jinam? Já bych si vybrala B. Nedovedu si představit, že jako uprchlík bych měla dostatek sil a psychickou kapacitu na nějaké prodávání auta.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 27894  [Dalších 27744 >>]

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.