| Nevímsirady | 120357 |
|
14.1.2013 11:46:19
navíc když si to uděláš sama, je to jedinečné
![]() |
| Nevímsirady | 120357 |
|
14.1.2013 11:45:51
mám ráda prostě kombinace a navíc jsem hrozně zvědavá a ráda zkouším nové věci...
je to se mnou těžké ![]() |
| zwedavka | 121994 |
|
14.1.2013 11:41:42
nebo to pravé samovzorování.
Barvila jsem podle návodu a byla tam bud sůl nebo ocet jako fixace barvy. |
| zwedavka | 121994 |
|
14.1.2013 11:40:30
Barvila jsem 100 % ovčí vlnu, svázala jsem ji do volného přadene na dvou místech a barvila Duhou, už nevím jestli byla speciální nebo jestli ta na bavlnu barví i vlnu.
Barvila jsem v pračce, zabarvená byla rovnoměrně, jenom pod těma nitkama byla sotva znatelně světlejší, barva drží a nevypírá se. ![]() Vlnu jsem dostala od mamky, takže kde jakou koupit nevím. Ovšem když jestli ji budeš kupovat, nerozumím proč si nevybereš rovnou ten pravý odstín... |
| OČKO :) | 110183 |
|
|
14.1.2013 11:37:01
zkoušela jsem jen barvení potr. barvivem - vymývalo se to.Asi jsem špatně fixovala. Po cca 3. praní pak už ne, ale barva byla prostě vymytější, než když jsem to vytáhla z lázně. Zkoušela jsem i v mikrovlnce, efekt stejný. Barvila jsem přírodní merino na vlňáky. Koukni sem, uprostřed: http://chytrepleteni.cz/
|
| Nevímsirady | 120357 |
|
14.1.2013 11:24:51
Máte s tím někdo zkušenosti? Docela dost používám "samovzorovcí příze" na pletení, nemám moc v oblibě vzorky, co musím počítat a hlídat... a narazila jsem na netu na jednoduché návody na barvení vlny, dost mě to nadchlo, ale neznám nikoho, kdo by to zkusil... Ráda bych barvila 100% přírodní materiály, pokud možno nekousavé
- vlna, merino, superwash nebo jak se to píše, případně alpaku, ale jsou to přeci jen větší investice, tak se chci zeptat, jestli to jde opravdu tak lehko, jestli se barvy nevymývají apod.Uvítám i tipy na barvy, pokud možno netoxické a třeba i vlnu, která dobře chytá a nekouše ![]() |
| Winky |
| • |
14.1.2013 4:48:33
jj, fixy na textil jsou v pohodě, jestli to jsou tenké "paspulky" (jakoby "obalené" švy), tak bacha aby sis nečmárla na tu bundu, kup si papírovou malířskou pásku a nalep to podle švu, ten pak fixou přemaluj a pásku zase odlep. Po pár praních to bude mít všechno stejnou barvu
![]() |
| Raduza | 68805 |
|
|
13.1.2013 20:04:46
Je, mám růžovou ráda. Jsem zvědavá. Kdyžtak koupím ty fixy. Bundu jsem kupovala tak, aby ji měl i příští rok. Protože z jedné už skoro vyrostl.
|
| domenica | 50201 |
|
|
13.1.2013 19:41:43
vzdyt kolik panskych kosil je ruzovych, slajfek (kravat
apod. Ruzova je modni barva a to nejen zdaleka preci pro holky ![]() |
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
13.1.2013 19:33:39
Nic bych nebarvila, naopak bych mu preventivne rekla, ze je fajn, ze dneska uz ruzova neni vyhradne holcici barva nosi ji bezne i kluci. Podporila bych to koupenim nejakeho ruzoveho tricka pro manzela a bylo by to. Nas syn ruzovou nosi a ma ji rad. Pravda, flitrovou Hello Kitty ne, ale tricka, mikiny a podobne, jsou bezne napriklad v klucicich kolekcich od IKKS.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.