| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Barvení, batikování, savování

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 431  [Dalších 161 >>]
Raduza 68805
13.1.2013 18:52:17
Nevím, jestli se zrovna téma hodí do šikovných ručiček, možná by přiléhavější byla sekce špatných očiček. Objednala jsem synovi komplet na lyže. Vůbec jsem si nevšimla, že boky a pásek na rukávech bundy jsou světlounce růžové. Myslela jsem, že šedé. Syn si toho buď nevšiml nebo mu to zatím nevadí. Ovšem obávám se, že až ji vezme do školky, tak už ji pak nebude chtít. Bunda je perfektní i kalhoty, prodávat se mi nechce. Šly by ty pruhy nějak obarvit? Zbytek bundy je tmavě šedý.
Inaaa 119752
14.9.2012 22:10:36
Já viděla na nějaké fotce batikované ručníky a vypadalo to hezky.
wer
  • 
14.9.2012 17:18:31
Batikované povlečení má kamarádka a vypadá to moc pěkně. Staré damaškové povlečení po babičce.
Já mám duhou nabatikované damaškové ubrusy, peru na 40, bava trochu pouští i vybledávají, ale pár let to pěkné vydrží.

Zkus pohledat nějaké staré bílé povlečení, damašek udělá ještě efekt navíc a je kvalitní.
7kraska
  • 
14.9.2012 15:11:40
dneska ve 40+ by mi pripadalo, ze tim zkazim hezke povleceni

a taky zbytek zarizeni se k tomu musi hodit, jak k tomu mela orientalni vetes ze Sanu Babu, pomalovane papirove lustry.....bylo to takove mladicke doupe za svobodna, s rodinou bych to nechtela
arantxa 60064
14.9.2012 15:11:06
povlečení nabarvené nemám, ale prostěradla nabytikované mám a používám na léto na opalování. Jednou jsem je namočila na celý den do octu a pak vyprala a od té doby nepouští. Je však pravda, že barva před namočením byla krásnější.
7kraska
  • 
14.9.2012 15:08:19
ja bych to nedelala, barvy pousti, zvlast pri vyssi teplote....a na povleceni si to ani neumim predstavit, jak by vypadalo, jestli by to bylo hezke

mam velke zkusenosti s batikovanim z doby pred 15-ti a vice lety, ale vetsinou na obleceni...a tehdy se pouzivala Duha...mela jsem doma batikovane polstare, zavesy, ubrusy, vse v jednom stylu, tehdy se mi to libilo, ale dnes by mi z toho bylo nanic, je to davno nekde na pude

vem v uvahu, jake by to bylo na velkych plochach, jestli by to vypadalo upravene, taky ty barvy hodne vyblednou na slunci a pranim

pardon, ze jsem skeptik, asi jsem se toho batikovani jednou provzdy "prejedla"
Katka +3 77171
14.9.2012 14:33:46
No zpočátku zvlášť.:-)
Inka
  • 
14.9.2012 14:14:56
Proč by se nedalo, ale jak to pak budeš prát.
Jachtarka 111896
14.9.2012 14:13:27
Myslím, že dá, je to látka jako každá jiná (tedy pokud koupíš přírodní materiály).

Jen bych zvážila - batikovací barvy, aspoň ty, co s nimi mám zkušenost já, při praní pouští, aspoň ze začátku, než se trochu "operou". Povlečení taky obvykle peru na vyšší teplotu.
Hanik + 2sluníčka 43534
14.9.2012 14:06:35
prosím chtěla jsem se zeptat. dá se batikovat povlečení (koupila bych bílé v ikei) a nabarvila si podle gusta. pokud někdo zná, prosím napište co a jak.
nemám s tím zkušenosti. děkuji hanka
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 431  [Dalších 161 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.