| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porodní plán

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 1070  [Dalších 1010 >>]
Gertruda 71818
9.11.2016 15:11:39
Já nenaříkám, já mám vztek. A promiň, že si tobě tvoje kamarádky na porod nestěžují, mě nepřekvapuje. Taky bych to říkala raději někomu jinému.
Gertruda 71818
9.11.2016 15:10:10
Jsem Odenta vůbec neměla číst, ta mě úplně uvrhla do zoufalosti. Že takové samozřejmosti, až banality musejí vycházet knižně a ještě desítky let po vydání je to alternativní četba, která s realitou našich porodnic nemá mnoho společného.
Kahlan+5 3069
9.11.2016 15:08:47
Alco, presne tak, bud ma clovek kliku na volny nadstandard anebo je treba jit domu co nejdrive. Ja jsem klikar, takze 1. porod pred 14ti lety ve Vrchlabi jsme meli jednoluzak s manzelskou posteli, takze jsme v te posteli spali vsichni tri. Neco navic se asi platilo, ale to si nepamatuju. 2. porod v cizine cislo jedna, jednoluzak, ale stejne jsme sli domu po 12ti hodinach, 3. porod v cizine cislo jedna, poloakutni cisar, a volny byl jen porodni apartman, ktery pouziva vevodkyne, takze jsme krome koupelny meli i obyvak s gaucem a faxem:-))) (platilo se stejne jako za jakykoliv jiny jednoluzak) a 4. porod, v cizine cislo 2, planovany cisar a opet jednoluzak (jen tedy bez obyvaku a faxu:-))). Vysledkem toho vseho bylo to, ze prvni se o miminko vzdy staral jeho otec, zatimco ja jsem pouze kojila, takze prebalovat jsem se ucila od nej:-) Ono po tom cisari to neni takova pohodka, takze bylo fajn, ze tatinek se mohl zapojit. Doufam, ze az mi synove a me dcery dorostou, bude tohle naprosta samozrejmost.
*Owls* 35567
9.11.2016 15:08:12
Gertudo, nemám mezi kamarádkama žádnou, která by si na porod či porodnici stěžovala. Jako ano, některé to měly dlouhé, jiné našly zase něco jiného, ale jenom dvě si psaly porodní plán a z toho jedna nakonec rodila císařem. Tolik naříkání na porodnice, porody a doktory jako tady na rodině, to jsem prostě od nikoho neslyšela. Pořád jen chudinky matky...., ale já si někdy říkám chudáci doktoři.
Alca 145121
9.11.2016 15:06:11
Já si taky dřív myslela, že ženy co rodí doma jsou nezdopovědné hazardérky a že co řeší jak se cítí, vždyť to přeci mohou pro to dítě přetrpět. No pak jsem se začala pídit a skončila jsem skoro na opačném konci spektra :D Myslím si, že formulka "u nás se to dělá takto" je škodlivá, ono i v těch západních zemích se to dělalo takto (stačí si přečíst úvod ke knize Znovuzrozený porod od M. Odenta - je to jakoby někdo popsal českou porodnici, ale přitom jde o anglii/francii v 80. respektive 70.letech) ale postupně došly k jinému přístupu. Formulka "u nás se to dělá takto a šmitec" je brzdou jakéhokoliv pokroku a rozvoje.
Alca 145121
9.11.2016 15:02:24
Tak někde to překvapivě chodí tak, že žena má celou dobu těhotenství jednu PA, která ji současně doprovází k porodu - je tedy fůra času si ujasnit, co chce a co ne, jak vlastně porod probíhá, co může čekat a tak. V ČR je to holt tak, že žena netuší, na koho narazí a tak je to řešeno písemným plánem......

Jinak ano, po fyzické stránce je péče o matky a děti možná jednou z těch lepších (i dkyž třeba zbytečný nástřih zrovna ideální péčí není...), ale zapomíná se naprosto na psychický stav matky i dítěte. porod je primárně fyziologický stav a bylo by fajn, dkyby se to začalo konečně brát tak, že je lépe, dkyžs e žena cítí dobře a v pohodě, protože pak je větší pravděpodobnsot, že vše bude fungovat tak jak má.....
Gertruda 71818
9.11.2016 15:02:13
Jenny, já spostu věcí taky nechápu. Nechci dělat nikomu problémy, ale prostě nechápu.
Gertruda 71818
9.11.2016 15:00:58
Owls, já ti úplně závidím tu jistotu, kterou ti dává přesvědčení "u nás se to takhle dělá, takže hotovo." Jakmile jednou začneš zpochybňovat logiku za zavedenými postupy, může se ti stát, že skončíš s bradou u země, jak moc nesmyslné věci se dělají a nikdo už ani netuší proč to vlastně začalo.
Ještě připomínám, že jenom před pár lety bylo u nás zvykem nemít u sebe mimino vůbec a nechat si ho nosit jenom na kojení. Moc dobře, že jsme si ten zvyk nepodrželi. Snad se časem zbavíme i těch ostatních blbostí.
A k těm možnostem "jít si rodit někam za hranice". To je jenom iluze možnosti, kterou normální člověk prostě nemá.
*Owls* 35567
9.11.2016 14:59:29
Meli, to je i můj případ. Měla jsem překotný porod bez nástřihu a nejdelší z celého porodu bylo šití. Několik týdnů jsem si nemohla pořádně sednout.

Podepisovala jsem souhlas s přítomností mediků na sále, ale asi nestihli přiběhnout~t~ Tak se to musí naučit na někom jiném.
jenny1024 + 2015 + 2017 + 2019 114714
9.11.2016 14:57:55
Aha, tak to je divný... já jsem ležela na pokoji, kam by se ty vozejčky s miminama fyzicky nevešly, tak jsem měla dítě na sesterně, ale bylo to jenom o pár dveří vedle.
Ale taky mám pár věcí, který doteď nechápu a nechtěla bych je opakovat ~n~
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 1070  [Dalších 1010 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.