| simiki+koťátko 03/07 | 44774 |
|
|
9.11.2016 14:24:30
Ještě připíšu, u nás nadstadnadrní pokoj byl hodně dopředu zarezervován, takže bych se divila, kdyby byl nějak i volný, a ano, je to nadstandard, bohužel těch pokojů je málo.
|
| Alca | 145121 |
|
9.11.2016 14:22:55
Co jsem vypozorovala, tak je naopak psotupně hůře.... Byla doba, kdy jsi si do porodního plánu mohla napsat téměř vše, teď už to proodnice docela dost regulují, takže zase tak moc na výběr nemáš a sranda je, že to, co je v PP by měl být defacto standard.
PP sám o sobě nestačí, bohužel to,ž e ho budeš mít neznamená, že ho budou 100% respektovat. Obecně jsem slyšela doporučení mít vlastní PA, která s Tebou půjde jako doprovod (protože ty soukromé mají umožněno rodit ženy jen v minimu porodnic) a případně Ti pomůže identifikovat, co je fakt nutné a vymoci si to, co možné je.... Nebo pak pečlivě vybrat porodnici ale předpokládám, že na to už je pozdě :( |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
9.11.2016 14:21:33
"(platí pouze za předpokladu, že si matka hradí nadstandardní pokoj)."
A kde by se měl ten otec starat? Na pokoji mezi ostatníma rodičkama? |
| Gertruda | 71818 |
|
|
9.11.2016 14:10:20
Bude například na nadstandarním pokoji, ale nebude muset za něj zaplatit. To jim nikdo nepřikazuje, že za to musí i od rodičů v nouzi zkásnout prachy, víš?
|
| PJana | 86863 |
|
|
9.11.2016 14:08:53
A kde teda ten otec pečující o mimčo bude? Na pokoji s ostatními matkami? Otoč to. Jak by se ti líbilo, kdyby na pokoji s tebou a tvým dítětem byl místo další matky cizí otec a staral se o dítě?
|
| Gertruda | 71818 |
|
|
9.11.2016 14:01:45
No logické je to samozřejmě z hlediska jednoduchého provozu porodnice, ale opravdu mi nepřipadá normální, aby volba pro dítě "být se svým otcem" versus "být na sesterně v inkubátoru" byla podmíněna tím, že si to zaplatíš.
|
|
|
9.11.2016 14:00:00
Nadstandardní pokoj má i druhé lůžko (tak to bylo kdysi) pro druhého rodiče, či přistýlku. Mi to dává smysl.
|
|
|
9.11.2016 13:59:02
neznám plán, ze kterého kopíruješ, jen mě zaujalo
"platí pouze za předpokladu, že si matka hradí nadstandardní pokoj." Mi to právě přijde logické, protože kde se mají ti, kteří se o to dítko starají po tu dobu, o něj starat? Na chodbě? |
| Gertruda | 71818 |
|
|
9.11.2016 13:54:58
Jak se mi blíží porod, otevírají se mi vzpomínky na ten minulý a je to těžko snést. Mám na sebe a všechny vztek, že jsem dopustila, aby z absolutně normálního průběhu vykrystalizovala 24 hodinová separace (není pokoj), dvouhodinové šití (nesmyslné urychlování už tak rychlého průběhu) a vůbec.
Tak vyplňuji porodní plán, mají nějaký vzorový. Na první pohled to vypadá parádně, na ten druhý je to vlastně neuvěřitelné. "Pokud ...fyziologické těhotenství a nekomplikovaný průběh porodu, nabízíme možnost přirozeného porodu." Nabízejí možnost. To je vážně ohromné, jsem vděčnost sama. "Přeji si klidné prostředí a zachování intimity." Vážně někdo zvažoval, že odpověď na tahle políčka bude "ne, mě nevadí rodit v cirkuse na pódiu, hlavně ať tam hodně řve hudba"? Za perlu plánu, která mě úplně rozběsnila, považuji toto: "Pokud se matka nemůže starat o své dítě, může se o něj starat otec nebo osoba, kterou matka určí (platí pouze za předpokladu, že si matka hradí nadstandardní pokoj)." Jinými slovy - když nám dáte úplatek, možná vám i půjčíme vaše dítě. Rodila jsem před deseti lety. To byly porodní plány velice alternativní výkřik. Je fakt, že vůbec mají vzorový plán, signálem toho, že dneska je lépe? Je lépe?? |
| hanulka |
| • |
30.4.2015 20:05:20
ahoj tento kurz zní opravdu skvěle, chtěla bych se na jednu věc zeptat, jakým způsobem se dá platit? A může pojišťovna proplatit i tento kurz?
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.